Vouchere de 1.900 de euro în 2024! Vești bune pentru românii sărmani care stau la curte

Cine sunt românii care vor beneficia de o finanțare acordată de AFM de 1.900 de euro pentru fiecare gospodărie pentru branșamentul de apă și canal.
Filip Stan
06 apr. 2024, 22:16
Vouchere de 1.900 de euro în 2024! Vești bune pentru românii sărmani care stau la curte

Vouchere de 1900 de euro  pentru „prima conectare”. Potrivit anunțului făcut de președintele Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), persoanele care locuiesc la curte vor putea intra în posesia unor vouchere în valoare de 1900 de euro, însă trebuie să îndeplinească anumite condiţii.

„Prima conectare” este un program finanțat de Guvernul României prin fondurile primite de la Uniunea Europeană prin PNRR. Cei eligibili trebuie să nu aibă un venit mai mare de 1.700 de lei pe membru de familie, iar suma maximă decontată de stat este de 1.900 de euro.
Românii care stau la curte pot primi vouchere în valoare de 1900 de euro. Ce condiții trebuie să îndeplinească

În total, fondurile totale ale noului program care prevede acordarea de vouchere pentru români se ridică la 850 de milioane de lei. Acești bani provin din fonduri europene PNRR.
Vouchere virtuale pentru români. Se acordă Card de masă, Card de vacanță, Card cultural și Card cadou în 2024
Laurențiu Neculaescu, președintele Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), a declarat că în acest program sunt deja implicate peste 30.000 de gospodării din România. „Este un program rezultat din PNRR, am avut deja două sesiuni de finanțare”, a declarat Laurențiu Neculaescu. De asemenea, președintele Administrației Fondului pentru Mediu (AFM) a mai declarat și că recent au fost aprobate noi contracte în valoare de 48 de milioane de lei.

„În cele două sesiuni derulate până acum, avem undeva în jur de 300 de milioane lei contractați și undeva la 34.000 de gospodării care vor beneficia de branșamentele de apă și canal”, a mai spus președintele AFM.

Laurențiu Neculaescu a explicat că pentru acest program pot aplica și sunt eligibile persoanele care au venituri reduse. Mai exact, cei vizați trebuie să aibă sub 1700 de lei net/membru de familie pentru a primi aceste vouchere.

„Da, eligibili aici sunt cei cu venituri reduse. Trebuie să aibă sub 1700 de lei net/membru de familie și beneficiază de o finanțare acordată de AFM de 1.900 de euro pentru fiecare gospodărie pentru branșamentul de apă și canal”, a explicat Laurențiu Neculaescu. De asemenea, este important de știut că banii nu pot fi ceruți direct de persoanele interesate. Cei care vor să beneficieze de acest ajutor trebuie să se adreseze operatorului de servicii de utilități publice din localitatea de domiciliu sau, după caz, operatorului regional de servicii de utilități publice, mai scrie sursa anterior menționată.

Așadar, persoanele interesate să se racordeze la apă și canalizare beneficiind de banii de la stat trebuie să se adreseze companiei care furnizează astfel de servicii în localitatea lor.

Potrivit sursei citate, înscrierile se realizează în baza Ghidului specific, iar măsura vizează sprijinirea familiilor şi persoanelor singure cu venituri reduse (care au media veniturilor băneşti nete lunare sub salariul minim brut pe ţară garantat la plată/membru de familie) pentru plata cheltuielilor de branşare/racordare la sistemul public de alimentare cu apă şi/sau de canalizare.

Cererile de finanţare se transmit la AFM prin aplicaţia informatică destinată programului, disponibilă pe site-ul instituţiei.

Solicitanţii care pot depune cereri de finanţare sunt operatorii de servicii de utilităţi publice/operatorii regionali de servicii de utilităţi publice din sectorul de apă/apă uzată, cum sunt definiţi la în conţinutul Legii 51/2006 a serviciilor comunitare de utilităţi publice.

Prima Casă 2024, se dau 66.500 de euro. Schimbări importante, cine îşi mai poate lua locuinţă cu garanţii de la atat

”Pe lângă celelalte criterii de eligibilitate aplicabile, aceştia sunt eligibili sub condiţia încheierii de parteneriate (în calitate de Lideri), cu UAT sau cu ADI”, menţionează instituţia.Suma alocată sesiunii de finanţare este de 653.631.300 lei, cu TVA inclusă.

Conform cerinţelor, valoarea maximă eligibilă a proiectului corespunde unui cost unitar de cel mult 1.900 euro/gospodărie racordată şi/sau branşată la sistemul public de alimentare cu apă şi de canalizare, fără TVA.

Rata de finanţare acordată prin PNRR este de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului (fără TVA), potrivit Agerpres.

Măsura vizează sprijinirea familiilor şi persoanelor singure cu venituri reduse (care au media veniturilor băneşti nete lunare sub salariul minim brut pe ţară garantat la plată pe membru de familie) pentru plata cheltuielilor de branşare/racordare la sistemul public de alimentare cu apă şi/sau de canalizare.

Solicitanţii care pot depune cereri de finanţare sunt operatorii de servicii de utilităţi publice/operatorii regionali de servicii de utilităţi publice din sectorul de apă/apă uzată. Aceştia sunt eligibili şi sub condiţia încheierii de parteneriate (în calitate de Lideri), cu Unităţi Administrativ – Teritoriale (UAT) sau cu Asociaţiile de Dezvoltare Intercomunitară (ADI).

AFM precizează că alocarea financiară acordată prin PNRR pentru lucrările de branşare/racordare a gospodăriilor vulnerabile la sistemul public de alimentare cu apă şi de canalizare din cadrul Investiţiei I3 este de 168 milioane de euro.

Valoarea maximă eligibilă a proiectului corespunde unui cost unitar de cel mult 1.900 euro/gospodărie racordată şi/sau branşată la sistemul public de alimentare cu apă şi de canalizare, fără TVA.

Rata de finanţare acordată prin PNRR este de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului, fără TVA.

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Condimentul miraculos care ajută creierul să se repare singur. Trebuie amestecat cu apă caldă şi se bea dimineaţa, pe stomacul gol
Capital.ro
Românii să fie gata pentru CE E MAI RĂU. Traian Băsescu: Un sfârșit tragic
Playtech.ro
Țeapa pe care și-a luat-o un român într-o benzinărie din Grecia: Aveți mare grijă, verificați pompa
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Gropile săpate în nisipul de pe plaje se pot dovedi mortale. Cazul care a șocat opinia publică din SUA
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
Pui umplut. O rețetă fabuloasă, transmisă din generație în generație
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar fi plătit suspectul pentru serviciile ei
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
Asociația de proprietari îți ia banii. Toți proprietarii de apartamente trebuie să plătească
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Repartizarea computerizată a absolvenților clasei a VIII-a va avea loc pe 24 iulie
MediaFlux
Cine ia LOCUL lui BIDEN! S-a aflat după DEMISIE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'