VOUCHERE DE VACANŢĂ 2019. Veşti proaste pentru bugetarii care rezervă online cazare de Paşte sau 1 Mai 2019

VOUCHERE DE VACANŢĂ 2019. Voucherele de vacanță au aceeași valoare, însă, din cauza succesului pe care l-au avut până acum, mulți agenți economici din turism fie nu le primesc, fie au majorat substanţial tarifele. 
Filip Stan
14 apr. 2019, 05:53
VOUCHERE DE VACANŢĂ 2019. Veşti proaste pentru bugetarii care rezervă online cazare de Paşte sau 1 Mai 2019

VOUCHERE DE VACANŢĂ 2019. Multi hotelieri nu primesc tichete de vacanta, asadar, daca vreti sa va rezervati sejurul online, veti fi nevoiti sa achitati cu banii jos. Reprezentantii din turism spun ca cea mai buna varianta pentru a putea folosi voucherele de la stat este sa luati pachete prin agentiile de turism.

PRIME DE PAŞTE 2019 şi vouchere de vacanţă pentru 13.000 bugetari. Banii intră pe card pe 15 şi 20 aprilie

Mult laudatele tichete de vacanta sunt pura maculatura pentru unii hotelieri. La o pensiune de pe litoral, clasificata de ministerul turismului, receptionera refuza voucherele. Nici daca-ti rezervi singur un sejur pe site-urile de specialitate nu poti folosi mereu voucherele de vacanta. Asadar, romanii pot folosi voucherele la agentiile de turism, care in perioada aceasta primesc sute de solicitari zilnic. Asadar, romanii pot folosi voucherele la agentiile de turism, care in perioada aceasta primesc sute de solicitari zilnic.

Romanii care petrec, in schimb, Pastele sau minivacanta de intai mai la munte, vor constata ca hotelierii de aici sunt mai deschisi. In Poiana Brasov, de pilda, la trei stele, o parte din rezervari vine prin vouchere.

Romanii care vor minivacante de lux au rezervat chiar si la 4 stele cu tichete. Estimarile arata ca, anul acesta, peste 3000 de institutii publice dar si firmele private vor da angajatilor tichete de vacanta, pentru 1 Mai.Limita maxima a acestora este de 1450 de lei per angajat. 

VOUCHERE DE VACANŢĂ 2019. Veşti proaste pentru bugetari, ce se întâmplă în MINIVACANŢA DE PAŞTE

VOUCHERE DE VACANŢĂ 2019. Succesul de anul acesta, despre care au vorbit atât agenții din turism cât și beneficiarii, se pare că poate căpăta dimensiuni și mai mari dacă tichetele vor fi acordate mai devreme. Au existat însă rapoarte și consultări importante până când s-a stabilit ca și în 2019 să se păstreze aceeași formă, iar valoarea să rămână de 1450 de lei.

Voucherele de vacanță au aceeași valoare, însă, din cauza succesului pe care l-au avut până acum, mulți agenți economici din turism au început să schimbe strategia, potrivit România TV.

Prețurile la hoteluri au crescut, însă nivelul serviciilor nu a suferit prea mari îmbunătățiri de la un an la altul. 

„În ultimii doi ani s-a manifestat o creştere accentuată a tarifelor, în Mamaia în special, din cauza tichetelor de vacanţă. Mie nu mi se pare justificată această creştere, pentru că avem nişte tarife foarte mari în comparaţie cu vecinii noştri bulgari şi chiar şi cu grecii. Hotelierii ar trebui să fie precauţi, pentru că aceste tichete nu vor fi veşnice şi nu se vor da an de an. Şi se vor trezi cu hotelurile goale. E o competiţie pe litoral, au început să răsară hoteluri, apartamente de închiriat şi aşa mai departe, iar peste câţiva ani, când nu vor mai fi tichete, se vor trezi cu ele goale”, spune Nicolae Durlă, reprezentantul unei agenţii de turism din Slatina.

VOUCHERE DE VACANTA 2019. Cum pot fi folosite tichetele de vacanţă. Ce trebuie să ştie bugetarii

Vouchere DE VACANTA 2019. Cum folosiți tichete de vacanță

– cu vouchere de vacanță puteți lua alături pe oricine doriți, membru al familiei sau prieten.  

– vă puteți acoperi orice cheltuială din concediul de odihnă, singura condiție fiind ca acesta să fie efectuat în România. 

– valoarea maximă a voucherelor va fi egală cu șase salarii de bază minime brute. 

– valoarea nominală permisă pentru fiecare voucher de vacanță pe suport de hârtie va fi multiplu de zece lei, dar nu mai mult de 100 de lei

VOUCHERE DE VACANŢĂ 2019. Veşti proaste pentru bugetari, schimbările au apărut în Monitorul Oficial


OUG 8/2009 (aplicabil pana in la 1 Ian 2021) – Art .1 (8) Prestarea serviciilor achiziţionate de către unităţile afiliate prin intermediul voucherelor de vacanţă se face în structuri de primire turistice, autorizate de Autoritatea Naţională pentru Turism.

ART. 4 (1) Operatorii economici cu activitate de turism din România, autorizaţi de Autoritatea Naţională pentru Turism, conform Ordonanţei Guvernului nr. 58/1998 privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de turism în România, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 755/2001, cu modificările ulterioare, care deţin structuri de primire turistice clasificate şi/sau agenţii de turism licenţiate şi care acceptă vouchere de vacanţă ca modalitate de plată, se denumesc, în mod convenţional şi în înţelesul prezentei ordonanţe de urgenţă, unităţi afiliate.

(2^2) Voucherele de vacanţă emise pe suport electronic pot fi alimentate exclusiv cu valoarea nominală a voucherelor de vacanţă acordate de către angajator şi pot fi utilizate doar pentru achiziţionarea de servicii turistice în unităţile afiliate, definite potrivit art. 4 alin. (1).

 
 

Art. 7. (2) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu 14 puncte – amendă şi retragerea certificatului de clasificare, respectiv a licenţei de turism acceptarea de către unităţile afiliate de vouchere de vacanţă pentru achiziţionarea de servicii care nu îndeplinesc condiţiile pachetului minim de servicii prevăzut la art. 1 alin. (7).

 HG 215/2009

ART. 22 (1) Unităţile afiliate, definite potrivit art. 4 din ordonanţa de urgenţă, pot încheia contracte de prestări de servicii cu unităţile emitente dacă deţin licenţă de turism valabilă în cazul agenţiilor de turism şi, respectiv, certificat de clasificare 14 valabil în cazul structurilor de primire turistice, conform prevederilor legale în vigoare

 

Legea 165/2018 – (aplicabila pentru voucherele de vacanta din 1 ian 2021)  Art.8  (6) Biletele de valoare pot fi utilizate doar pe teritoriul României, în termenul de valabilitate şi numai pentru achiziţionarea bunurilor şi serviciilor pentru care au fost emise.

Vouchere DE VACANŢĂ 2019. Ce trebuie să știe beneficiarii

 Beneficiarii voucherelor de vacanță trebuie să știe că, cu aceste tichete, pot achiziționa servicii precum cazare, masă, transport, servicii de tratament și de agrement sau pachete turistice. Legea impune însă la folosirea voucherelor achiziționarea a cel puțin o noapte de cazare. Locațiile în care vor fi folosite voucherele trebuie să aibă autorizație / licență de la Autoritatea Națională pentru Turism. 

De asemenea, trebuie să știți că doar angajații care au primit voucherele de vacanță sunt singurii îndreptățiți să le utilizeze. Acestea nu pot fi comercializate, nici folosite în alte scopuri decât cele amintite mai sus. Nu se restituie rest de bani de lavoucherul de vacanță.

Comenzile de achiziție pentru voucherele de vacanță sunt transmise de către angajator companiilor care emit astfel de beneficii. Acestea conțin următoarele date: numele și prenumele beneficiarilor; codul numeric personal al fiecărui beneficiar; numărul voucherelor de vacanță pentru fiecare beneficiar; valoarea nominală a voucherului de vacanță și valoarea nominală totală a voucherelor de vacanță acordate fiecărui beneficiar. 

DailyBusiness
ANPC continuă controalele! Este ILEGAL!
Spynews
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
Bzi.ro
Dan Diaconescu aruncă bomba! „Silviu Prigoană a fost ucis?!“
Fanatik.ro
Acestea sunt zodiile care vor avea un decembrie ca în povești, de la început și până la sfârșit. Trei zodii devin favoritele astrelor
Capital.ro
Se schimbă permisele auto. Decizia luată la Guvern pentru șoferii români
Playtech.ro
Orașul din România acoperit de zăpadă la mijloc de noiembrie. Ninge fără oprire de....
DailyBusiness
Guvernul a promis! Strategia națională 2025-2035 ar elimina complet sărăcia energetică!
Adevarul
Un plan secret al Rusiei prevede dizolvarea Ucrainei și redefinirea ordinii mondiale
wowbiz.ro
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc
Spynews
Bianca Drăgușanu, primele declarații după ce poliția a fost chemată la domiciliul lui Gabi Bădălău. Vedeta a spus ce s-a întâmplat, de fapt, între ea și iubitul ei
Spynews
Fostul iubit al Adrianei Bahmuțeanu spune că vedeta este amenințată. Declarațiile făcute de George Restivan la mai bine de o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană 
Evz.ro
Analiză. Locul din România în care se trăiește cel mai bine. Orașul din care toți vor să plece
Ego.ro
Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Ninsorile au făcut ravagii în România! În ce județe sunt blocate șoselele și căile ferate
Cancan.ro
Ce a putut să pățească Gabriela Lucuțar la înmormântarea unui adolescent de 16 ani: 'S-a oprit slujba! Așa ceva n-am văzut niciodată'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Banii vor fi virați direct pe cardurile românilor! Guvernul a aprobat măsura joi, 21 noiembrie
StirileBZI
Banii au intrat deja pe carduri: Cine primește tichete în valoare de 500 de lei
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale
substantial.ro
Incident în Capitală: Doi nevăzători agresați în biserică pentru că au intrat cu câinele ghid
MediaFlux
Putin se RĂZBUNĂ! RACHETA rușilor care a SPERIAT țările NATO
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Ciolacu a descoperit secretele covrigilor de Buzău: din a câta încercare i-a ieșit?