VOUCHERE DE VACANŢĂ 2019. Veşti proaste pentru bugetarii care rezervă online cazare de Paşte sau 1 Mai 2019

VOUCHERE DE VACANŢĂ 2019. Voucherele de vacanță au aceeași valoare, însă, din cauza succesului pe care l-au avut până acum, mulți agenți economici din turism fie nu le primesc, fie au majorat substanţial tarifele. 
Filip Stan
14 apr. 2019, 05:53
VOUCHERE DE VACANŢĂ 2019. Veşti proaste pentru bugetarii care rezervă online cazare de Paşte sau 1 Mai 2019

VOUCHERE DE VACANŢĂ 2019. Multi hotelieri nu primesc tichete de vacanta, asadar, daca vreti sa va rezervati sejurul online, veti fi nevoiti sa achitati cu banii jos. Reprezentantii din turism spun ca cea mai buna varianta pentru a putea folosi voucherele de la stat este sa luati pachete prin agentiile de turism.

PRIME DE PAŞTE 2019 şi vouchere de vacanţă pentru 13.000 bugetari. Banii intră pe card pe 15 şi 20 aprilie

Mult laudatele tichete de vacanta sunt pura maculatura pentru unii hotelieri. La o pensiune de pe litoral, clasificata de ministerul turismului, receptionera refuza voucherele. Nici daca-ti rezervi singur un sejur pe site-urile de specialitate nu poti folosi mereu voucherele de vacanta. Asadar, romanii pot folosi voucherele la agentiile de turism, care in perioada aceasta primesc sute de solicitari zilnic. Asadar, romanii pot folosi voucherele la agentiile de turism, care in perioada aceasta primesc sute de solicitari zilnic.

Romanii care petrec, in schimb, Pastele sau minivacanta de intai mai la munte, vor constata ca hotelierii de aici sunt mai deschisi. In Poiana Brasov, de pilda, la trei stele, o parte din rezervari vine prin vouchere.

Romanii care vor minivacante de lux au rezervat chiar si la 4 stele cu tichete. Estimarile arata ca, anul acesta, peste 3000 de institutii publice dar si firmele private vor da angajatilor tichete de vacanta, pentru 1 Mai.Limita maxima a acestora este de 1450 de lei per angajat. 

VOUCHERE DE VACANŢĂ 2019. Veşti proaste pentru bugetari, ce se întâmplă în MINIVACANŢA DE PAŞTE

VOUCHERE DE VACANŢĂ 2019. Succesul de anul acesta, despre care au vorbit atât agenții din turism cât și beneficiarii, se pare că poate căpăta dimensiuni și mai mari dacă tichetele vor fi acordate mai devreme. Au existat însă rapoarte și consultări importante până când s-a stabilit ca și în 2019 să se păstreze aceeași formă, iar valoarea să rămână de 1450 de lei.

Voucherele de vacanță au aceeași valoare, însă, din cauza succesului pe care l-au avut până acum, mulți agenți economici din turism au început să schimbe strategia, potrivit România TV.

Prețurile la hoteluri au crescut, însă nivelul serviciilor nu a suferit prea mari îmbunătățiri de la un an la altul. 

„În ultimii doi ani s-a manifestat o creştere accentuată a tarifelor, în Mamaia în special, din cauza tichetelor de vacanţă. Mie nu mi se pare justificată această creştere, pentru că avem nişte tarife foarte mari în comparaţie cu vecinii noştri bulgari şi chiar şi cu grecii. Hotelierii ar trebui să fie precauţi, pentru că aceste tichete nu vor fi veşnice şi nu se vor da an de an. Şi se vor trezi cu hotelurile goale. E o competiţie pe litoral, au început să răsară hoteluri, apartamente de închiriat şi aşa mai departe, iar peste câţiva ani, când nu vor mai fi tichete, se vor trezi cu ele goale”, spune Nicolae Durlă, reprezentantul unei agenţii de turism din Slatina.

VOUCHERE DE VACANTA 2019. Cum pot fi folosite tichetele de vacanţă. Ce trebuie să ştie bugetarii

Vouchere DE VACANTA 2019. Cum folosiți tichete de vacanță

– cu vouchere de vacanță puteți lua alături pe oricine doriți, membru al familiei sau prieten.  

– vă puteți acoperi orice cheltuială din concediul de odihnă, singura condiție fiind ca acesta să fie efectuat în România. 

– valoarea maximă a voucherelor va fi egală cu șase salarii de bază minime brute. 

– valoarea nominală permisă pentru fiecare voucher de vacanță pe suport de hârtie va fi multiplu de zece lei, dar nu mai mult de 100 de lei

VOUCHERE DE VACANŢĂ 2019. Veşti proaste pentru bugetari, schimbările au apărut în Monitorul Oficial


OUG 8/2009 (aplicabil pana in la 1 Ian 2021) – Art .1 (8) Prestarea serviciilor achiziţionate de către unităţile afiliate prin intermediul voucherelor de vacanţă se face în structuri de primire turistice, autorizate de Autoritatea Naţională pentru Turism.

ART. 4 (1) Operatorii economici cu activitate de turism din România, autorizaţi de Autoritatea Naţională pentru Turism, conform Ordonanţei Guvernului nr. 58/1998 privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de turism în România, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 755/2001, cu modificările ulterioare, care deţin structuri de primire turistice clasificate şi/sau agenţii de turism licenţiate şi care acceptă vouchere de vacanţă ca modalitate de plată, se denumesc, în mod convenţional şi în înţelesul prezentei ordonanţe de urgenţă, unităţi afiliate.

(2^2) Voucherele de vacanţă emise pe suport electronic pot fi alimentate exclusiv cu valoarea nominală a voucherelor de vacanţă acordate de către angajator şi pot fi utilizate doar pentru achiziţionarea de servicii turistice în unităţile afiliate, definite potrivit art. 4 alin. (1).

 
 

Art. 7. (2) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu 14 puncte – amendă şi retragerea certificatului de clasificare, respectiv a licenţei de turism acceptarea de către unităţile afiliate de vouchere de vacanţă pentru achiziţionarea de servicii care nu îndeplinesc condiţiile pachetului minim de servicii prevăzut la art. 1 alin. (7).

 HG 215/2009

ART. 22 (1) Unităţile afiliate, definite potrivit art. 4 din ordonanţa de urgenţă, pot încheia contracte de prestări de servicii cu unităţile emitente dacă deţin licenţă de turism valabilă în cazul agenţiilor de turism şi, respectiv, certificat de clasificare 14 valabil în cazul structurilor de primire turistice, conform prevederilor legale în vigoare

 

Legea 165/2018 – (aplicabila pentru voucherele de vacanta din 1 ian 2021)  Art.8  (6) Biletele de valoare pot fi utilizate doar pe teritoriul României, în termenul de valabilitate şi numai pentru achiziţionarea bunurilor şi serviciilor pentru care au fost emise.

Vouchere DE VACANŢĂ 2019. Ce trebuie să știe beneficiarii

 Beneficiarii voucherelor de vacanță trebuie să știe că, cu aceste tichete, pot achiziționa servicii precum cazare, masă, transport, servicii de tratament și de agrement sau pachete turistice. Legea impune însă la folosirea voucherelor achiziționarea a cel puțin o noapte de cazare. Locațiile în care vor fi folosite voucherele trebuie să aibă autorizație / licență de la Autoritatea Națională pentru Turism. 

De asemenea, trebuie să știți că doar angajații care au primit voucherele de vacanță sunt singurii îndreptățiți să le utilizeze. Acestea nu pot fi comercializate, nici folosite în alte scopuri decât cele amintite mai sus. Nu se restituie rest de bani de lavoucherul de vacanță.

Comenzile de achiziție pentru voucherele de vacanță sunt transmise de către angajator companiilor care emit astfel de beneficii. Acestea conțin următoarele date: numele și prenumele beneficiarilor; codul numeric personal al fiecărui beneficiar; numărul voucherelor de vacanță pentru fiecare beneficiar; valoarea nominală a voucherului de vacanță și valoarea nominală totală a voucherelor de vacanță acordate fiecărui beneficiar. 

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Lidia Fecioru a dezvăluit băutura care te adoarme instant. Te scapă de agitație și insomnie și poți să o faci acasă: „Miraculoasă”
Capital.ro
S-a dat interzis în TOATĂ ROMÂNIA. Ordinul care devine LEGE pentru toată lumea
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Mare atenție dacă aveți datele bancare salvate în telefon! Vă puteți pierde banii!
Adevarul
Dezamăgirea unei românce în Anglia: „Mizerie cum în puține locuri din lume am găsit. Occidentul a căzut deja. Nu vă uitaţi rădăcinile!”
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Wimbledon. Emma Răducanu provoacă retragerea lui Andy Murray
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?
Cancan.ro
TOP 20 sexy vedete care au arătat tot! S-au încurcat în…pantalonașii buclucași!
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat gestul extrem într-un bilet de adio
Capital.ro
Se plătesc 10.000 DE LEI în fiecare lună. Banii care pot intra direct PE CARD
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Grav accident rutier în nord-vestul Ucrainei: 14 persoane decedate, inclusiv un copil
MediaFlux
DATA la care vine RECALCULAREA PENSIEI! Au anunțat ACUM
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!