Guvernul a adoptat un act normativ care prevede prelungirea valabilității voucherelor de vacanță emise în 2019 și în 2020 până la sfârșitul anului 2021.
Valoarea totală a voucherelor este de 1450 de lei. Filele au valori de 50 sau de 100 de lei. Voucherele de vacanță pot fi folosite doar de către titular, pe baza actului de identitate. Vânzarea acestora este interzisă, iar amenda pentru vânzarea lor este uriaşă.
Astfel, după ce au fost primite voucherele de la angajator, beneficiarul va alege agenția, hotelul, pensiunea în care se va caza în vacanța pe care și-o dorește. Ulterior, beneficiarul voucherului trebuie să verifice dacă unitatea de cazare aleasă este pe lista partenerilor emitentului voucherelor de vacanță pe care le-a primit. Mai apoi, beneficiarul merge la hotelul sau pensiunea aleasă și plătește pur și simplu cu voucherele.
Vouchere de vacanţă 2021. Platforma Benefit a înregistrat o creştere în privinţa turismului intern, astfel că, angajaţii care primesc beneficii flexibile în platformă au reluat achiziţia de vacanţe în România, conform unui comunicat al platformei Benefit. În ultimele şase luni, 4 din 10 utilizatori ai platformei au folosit bugetele de beneficii primite de la angajatori pentru achiziţia de vouchere de vacanţă, ceea ce indică reluarea trendului ascendent de dinainte de pandemie.
„Anul acesta, se observă un apetit crescut pentru călătoriile interne în rândul angajaţilor din România, mai uşor accesibile în condiţii de siguranţă. După o perioadă de provocări pentru turismul intern, turiştii au reluat achiziţia de vacanţe în ţară. În ultimele şase luni, tranzacţiile efectuate în categoria Turism intern din platforma Benefit s-au dublat şi trendul este promiţător. Voucherele de vacanţă sunt al doilea cel mai dorit beneficiu extrasalarial din platforma Benefit, după tichetele de masă. Utilizând o facilitate unică oferită de platforma de beneficii flexibile, angajaţii şi-au putut cumula bugetele pe parcursul mai multor luni, iar acum pot folosi sume mai mari pentru achiziţia vacanţelor interne, prin intermediul voucherelor de vacanţă”, spune Codruţ Nicolau, General Manager Edenred România şi Benefit.
Voucherele de vacanță sunt acordate atât personalului din sectorul privat, dar și celui din sectorul public pentru acoperirea unor cheltuieli ocazionate de efectuarea concediului de odihnă în regim de turism intern.
”Am luat această măsură pentru a rezolva o situație cauzată de criza coronavirusului din țara noastră. Am decis să prelungim valabitatea voucherelor de vacanță până anul viitor, în luna mai. Am încredere că atunci când va trece această criză vom reveni la o viață normală și vom susține repornirea motoarelor turismului intern. Până atunci vă îndemn în continuare să respectați indicațiile autorităților, să aveți grijă de voi și de cei dragi, și, de ce nu, să călătoriți virtual în toate colțurile României și ale lumii”, a afirmat Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.
Vouchere de vacanţă 2021. În anul 2019 au fost emise vouchere de vacanță atât pe hârtie, cât și electronic, în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă