Vouchere de vacanţă 2022. Este nebunie, ce trebuie să ştie toţi posesorii de tichete de vacanţă în această perioadă

A fost nebunie în ultima perioadă, rezervările au crescut într-un ritm accelerat, deoarece mulţi români aveau tichete de vacanţă neutilizate din anii trecuţi
Alina Costache
13 iul. 2022, 13:33
Vouchere de vacanţă 2022. Este nebunie, ce trebuie să ştie toţi posesorii de tichete de vacanţă în această perioadă

Vouchere de vacanţă 2022. În iunie, ultima lună în care mai puteau folosite tichetele din anii trecuți, rezervările pur și simplu au explodat, după cum o demonstrează și ultimul raport furnizat de platforma hotelieră online Travelminit.ro.

Vouchere de vacanţă 2022. Lista hotelurilor de pe Litoral în care românii îşi pot plăti concediul cu tichete

„În decembrie 2021, Guvernul României a luat o decizie foarte inspirată pentru turismul național – aceea de a prelungi perioada de valabilitate a voucherelor din 2019 și 2020 până în luna iunie a acestui an, astfel încât mai mulți români să profite de ele pentru vacanțe în țară, o măsură menita să ofere un sprijin important turismului intern. Și exact așa s-a întâmplat, dovadă fiind cifrele recente, care au crescut semnificativ. De exemplu, numărul rezervărilor în iunie a crescut cu 140% în comparație cu anul trecut, iar asta se datorează faptului că a fost ultima lună în care au putut fi utilizate voucherele din anii trecuți. Turiștii nu au dorit să le piardă, așa că au rezervat rapid un sejur pe baza lor”, spune Tímea Imecs-Ambrus, director de dezvoltare Travelminit.

VOUCHERE DE VACANŢĂ 2022. Lista completă a hotelurilor şi pensiunilor care acceptă tichete de vacanţă
Vouchere de vacanţă 2022. După doi ani de restricții și incertitudine, românii se pot bucura, în sfârșit, de o vară de libertate și distracție. În plus, sincronizarea a fost absolut perfectă pentru cei care erau deja în căutarea unei destinații de sezon. Cardurile de vacanță pentru 2022 au început să fie încărcate încă din luna mai, în prag de sezon estival, ceea ce a dus la o creștere importantă a căutărilor pentru vacanțe în România, având în vedere faptul că voucherele pot fi folosite numai pe teritoriul țării noastre.

Vouchere sociale, lovitură grea pentru milioane de pensionari. Ce trebuie să ştie cei care NU au primit cardurile
În același timp, luna iunie a fost una privilegiată grație tichetelor vechi, rămase neutilizate din 2019 sau 2020. Din dorința de a nu le pierde și de a nu irosi un sejur la preț accesibil, românii au profitat de ultimele zile în care le mai puteau folosi și au rezervat cazări pentru vară, în special pe litoral. Prin urmare, nu este deloc surprinzător faptul că operatorii din turism au înregistrat în iunie cea mai mare creștere din ultima perioadă.

În ceea ce privește distribuția rezervărilor în iunie, datele platformei hoteliere evidențiază cele mai căutate destinații pe timp de vară: 35% dintre rezervări în marile orașe, 22% din rezervări pe litoral, 14% la munte și 12% în stațiunile balneoclimaterice.

Vouchere de vacanţă 2022, informaţii utile

Ce pot cumpăra cu vouchere de vacanță?

Voucherele de vacanță pot fi folosite doar în România. Pachetul cumpărat cu vouchere trebuie să conțină în mod obligatoriu cazare, și opțional pot fi incluse servicii de masă, wellness, tratament balnear sau alte servicii suplimentare.

Cine poate să folosească voucherele de vacanță?

În conformitate cu prevederile legale, titularul cardului de vacanță trebuie să fie prezent la cazare. Prin urmare, dacă nu ești titularul, îți recomandăm să stabilești o perioadă comună împreună cu titularul voucherelor, astfel acesta poate să te includă și pe tine în rezervare. Cardurile de vacanță sunt nominale și netransmisibile. Toate voucherele sunt deductibile și scutite de taxe.

Cine primește vouchere de vacanță?

OUG 8/2009 pentru acordarea voucherelor de vacanță prevede că valoarea voucherelor de vacanță acordate angajaților din domeniul privat nu poate depăși într-un an calendaristic contravaloarea a șase salarii de bază minime brute. În cazul instituțiilor publice, OUG 8/2009 stabilește că instituțiile și autoritățile publice pot oferi prime de vacanță exclusiv sub formă de vouchere de vacanță în valoare egală cu cea a salariului minim pe economie – 1.450 de lei – pentru fiecare salariat. Operatorii economici cu capital majoritar de stat pot acorda angajaților proprii primele de vacanță numai sub forma voucherelor de vacanță, în cuantum egal cu contravaloarea unui salariu de bază minim brut pe țară garantat în plată, stabilit în condițiile legii, pentru un salariat.

Pot fi vândute voucherele de vacanță?

Nu. Cardurile de vacanță nu sunt transmisibile, pot fi folosite doar de către titular, pe baza actului de identitate. Vânzarea voucherelor de vacanță este interzisă!

Până când sunt valabile voucherele de vacanță?

Valabilitatea sumelor de pe card poate fi consultată prin aplicație. Perioada de valabilitate a voucherelor de vacanță emise în perioada martie 2019 – decembrie 2019 și ianuarie 2020 – noiembrie 2020, indiferent de suport, au fost prelungite până la data de 30 iunie 2022.

DailyBusiness
Scandal la Senat! Angajații îl huiduie pe Bolojan după anunțul reducerii posturilor
Spynews
Ramona Olaru, confesiuni dureroase despre copilăria ei! Și-a promis că nu se va întoarce niciodată în locul în care a crescut. Declarații exclusive la Viața fără filtru
Bzi.ro
Maurice Munteanu dă de pământ cu Melania Trump: „Părul prea coafat ca la concursurile de Miss din Europa de Est!“
Fanatik.ro
Metoda inovativă prin care va fi consolidat un bloc cu risc seismic din București. Are 900 de locatari, dar nu toți vor fi nevoiți să-și părăsească temporar apartamentele
Capital.ro
Călin Georgescu aruncă bomba. Ce funcție vizează dacă va fi interzis la prezidențiale
Playtech.ro
Prima reacție a Dacianei Sârbu după divorțul de Victor Ponta: Singurii care știu suntem noi. Nu vreau să...
DailyBusiness
Cum reacționează sistemul imunitar în cazul alergiilor de la veninul de albine. Descoperirile făcute de oamenii de știință
Adevarul
Profesorul Cătălin Avramescu, candidat la alegerile prezidențiale: „România ar trebui să dețină arme nucleare pentru a intimida Rusia”
wowbiz.ro
Vește șoc în lumea politică! Victor Ponta și Daciana Sârbu au divorțat după 19 ani de căsnicie
Spynews
”Un bărbat toxic nu se va schimba”. Dana Roba, mesaj tranșant pe rețelele de socializare, după despărțirea de Beniamin | FOTO
Spynews
Ea este Daria, tânăra de 19 ani care s-a stins din viață în accidentul din Craiova. Trei persoane și-au pierdut viața pe DN6: ”Am venit să luăm rămășițele” | FOTO
Evz.ro
Chimicalele care ne înbolnăvesc, interzise. Revoluție în industria alimentară
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
Prosport.ro
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
kanald.ro
Pensionarii primesc bani în plus din martie 2025! Cine sunt cei 1 milion de beneficiari
Cancan.ro
Maria, voluntar Saj, a murit într-un accident rutier cumplit Avea doar 26 de ani și a lăsat un băiețel orfan 😢
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
Călin Georgescu și-a anunțat victoria în direct: Știu sigur că voi câștiga 100% în orice scenariu
StirileBZI
Salariu de 500 de lei pe zi și trei mese, plus loc de cazare! Ce companie oferă aceste beneficii angajaților
Prosport.ro
FOTO. Cum arată fiica legendarului fotbalist. Tânăra divorțează după 9 ani
stirilekanald.ro
Anda, găsită moartă în casă! Câinii începuseră să-i devoreze trupul neînsuflețit
substantial.ro
Ministrul Energiei cere prelungirea plafonării la energie și gaze: subvenții bazate pe venit
MediaFlux
POLIȚIA îi VIZEAZĂ pe cei care STAU LA BLOC. TREBUIE să FIE ATENȚI la FIECARE persoană și DOCUMENT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Nu stăpânești engleza și n-ai habar de securitatea aeroportuară? Poți fi șeful Aeroporturi București