Vouchere de vacanţă 2022. Este nebunie, ce trebuie să ştie toţi posesorii de tichete de vacanţă în această perioadă

A fost nebunie în ultima perioadă, rezervările au crescut într-un ritm accelerat, deoarece mulţi români aveau tichete de vacanţă neutilizate din anii trecuţi
Alina Costache
13 iul. 2022, 13:33
Vouchere de vacanţă 2022. Este nebunie, ce trebuie să ştie toţi posesorii de tichete de vacanţă în această perioadă

Vouchere de vacanţă 2022. În iunie, ultima lună în care mai puteau folosite tichetele din anii trecuți, rezervările pur și simplu au explodat, după cum o demonstrează și ultimul raport furnizat de platforma hotelieră online Travelminit.ro.

Vouchere de vacanţă 2022. Lista hotelurilor de pe Litoral în care românii îşi pot plăti concediul cu tichete

„În decembrie 2021, Guvernul României a luat o decizie foarte inspirată pentru turismul național – aceea de a prelungi perioada de valabilitate a voucherelor din 2019 și 2020 până în luna iunie a acestui an, astfel încât mai mulți români să profite de ele pentru vacanțe în țară, o măsură menita să ofere un sprijin important turismului intern. Și exact așa s-a întâmplat, dovadă fiind cifrele recente, care au crescut semnificativ. De exemplu, numărul rezervărilor în iunie a crescut cu 140% în comparație cu anul trecut, iar asta se datorează faptului că a fost ultima lună în care au putut fi utilizate voucherele din anii trecuți. Turiștii nu au dorit să le piardă, așa că au rezervat rapid un sejur pe baza lor”, spune Tímea Imecs-Ambrus, director de dezvoltare Travelminit.

VOUCHERE DE VACANŢĂ 2022. Lista completă a hotelurilor şi pensiunilor care acceptă tichete de vacanţă
Vouchere de vacanţă 2022. După doi ani de restricții și incertitudine, românii se pot bucura, în sfârșit, de o vară de libertate și distracție. În plus, sincronizarea a fost absolut perfectă pentru cei care erau deja în căutarea unei destinații de sezon. Cardurile de vacanță pentru 2022 au început să fie încărcate încă din luna mai, în prag de sezon estival, ceea ce a dus la o creștere importantă a căutărilor pentru vacanțe în România, având în vedere faptul că voucherele pot fi folosite numai pe teritoriul țării noastre.

Vouchere sociale, lovitură grea pentru milioane de pensionari. Ce trebuie să ştie cei care NU au primit cardurile
În același timp, luna iunie a fost una privilegiată grație tichetelor vechi, rămase neutilizate din 2019 sau 2020. Din dorința de a nu le pierde și de a nu irosi un sejur la preț accesibil, românii au profitat de ultimele zile în care le mai puteau folosi și au rezervat cazări pentru vară, în special pe litoral. Prin urmare, nu este deloc surprinzător faptul că operatorii din turism au înregistrat în iunie cea mai mare creștere din ultima perioadă.

În ceea ce privește distribuția rezervărilor în iunie, datele platformei hoteliere evidențiază cele mai căutate destinații pe timp de vară: 35% dintre rezervări în marile orașe, 22% din rezervări pe litoral, 14% la munte și 12% în stațiunile balneoclimaterice.

Vouchere de vacanţă 2022, informaţii utile

Ce pot cumpăra cu vouchere de vacanță?

Voucherele de vacanță pot fi folosite doar în România. Pachetul cumpărat cu vouchere trebuie să conțină în mod obligatoriu cazare, și opțional pot fi incluse servicii de masă, wellness, tratament balnear sau alte servicii suplimentare.

Cine poate să folosească voucherele de vacanță?

În conformitate cu prevederile legale, titularul cardului de vacanță trebuie să fie prezent la cazare. Prin urmare, dacă nu ești titularul, îți recomandăm să stabilești o perioadă comună împreună cu titularul voucherelor, astfel acesta poate să te includă și pe tine în rezervare. Cardurile de vacanță sunt nominale și netransmisibile. Toate voucherele sunt deductibile și scutite de taxe.

Cine primește vouchere de vacanță?

OUG 8/2009 pentru acordarea voucherelor de vacanță prevede că valoarea voucherelor de vacanță acordate angajaților din domeniul privat nu poate depăși într-un an calendaristic contravaloarea a șase salarii de bază minime brute. În cazul instituțiilor publice, OUG 8/2009 stabilește că instituțiile și autoritățile publice pot oferi prime de vacanță exclusiv sub formă de vouchere de vacanță în valoare egală cu cea a salariului minim pe economie – 1.450 de lei – pentru fiecare salariat. Operatorii economici cu capital majoritar de stat pot acorda angajaților proprii primele de vacanță numai sub forma voucherelor de vacanță, în cuantum egal cu contravaloarea unui salariu de bază minim brut pe țară garantat în plată, stabilit în condițiile legii, pentru un salariat.

Pot fi vândute voucherele de vacanță?

Nu. Cardurile de vacanță nu sunt transmisibile, pot fi folosite doar de către titular, pe baza actului de identitate. Vânzarea voucherelor de vacanță este interzisă!

Până când sunt valabile voucherele de vacanță?

Valabilitatea sumelor de pe card poate fi consultată prin aplicație. Perioada de valabilitate a voucherelor de vacanță emise în perioada martie 2019 – decembrie 2019 și ianuarie 2020 – noiembrie 2020, indiferent de suport, au fost prelungite până la data de 30 iunie 2022.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
EXCLUSIV / Robert Lele, anchetat de procurori după ce a bătut-o pe Andra Volos. Manelistul a fugit și Poliția nu l-a mai găsit acasă
Bzi.ro
Reacția lui Gigi Becali, după ce Guvernul a declarat zi de doliu național în urma morții Papei Francisc: „Nu plâng la mormânt străin!”
Fanatik.ro
Podul considerat o minune a ingineriei moderne. Are 12 kilometri lungime, viaducte, la construcția lui s-au folosit zeci de mii de tone de oțel, iar acum este și o atracție turistică
Capital.ro
Finalul lui Călin Georgescu: E scos din joc! Verdictul sosit duminică, 27 aprilie: Nu au nimic
Playtech.ro
Ce salariu trebuie să ai pentru un credit de 10.000 de euro? Rata lunară
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Țara în care prețurile sunt mai mici ca în România, iar salariul minim e 2.234 de euro. „Poți să nu lucrezi toată viața, dar primești pensie”
wowbiz.ro
Fostul iubit al Danielei Crudu a fost declarat mort! Detalii halucinante
Spynews
Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu, și-a cerut iubita în căsătorie! Cum a reacționat Alina
Spynews
Cătălin Botezatu și Nicolle Fota se pregătesc de nuntă?! Iubita designerului a dezvăluit cum își dorește să arate rochia de mireasă
Evz.ro
Se schimbă harta Bucureștiului. Cum va arăta Capitala în următorii ani
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Raluca Zenga, apariție exotică într-un costum de baie cu o vedere generoasă, chiar în ziua de Paşte
kanald.ro
Explozie uriașă la cel mai mare port din Iran! Sunt zeci de morți și peste 700 de răniți
Cancan.ro
Alex Bodi îl face praf pe Beinur: 'Uiți că nici nu aveai chiloți pe tine? Ai rămas pe stradă în Dubai și…'
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Am pierdut cel mai mare actor. Toată lumea îl plânge: Te vom păstra în amintirea noastră
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prietena Soranei Cîrstea, divorțată de o vedetă TV! Pentru ea a părăsit-o milionarul pe Ana
stirilekanald.ro
Dezastrul de la Cernobîl, 39 de ani după: Urmele radioactive sunt încă prezente în România! Cum pot ajunge pe masa fiecăruia dintre noi
Judecătorul Alexandru Vasile de la Curtea de Apel Ploieşti va fi cercetat de Inspecţia Judiciară
MediaFlux
Reguli noi pentru ITP și înmatricularea mașinilor! E ordin de la UE
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Destinație exotică cu prețuri mici în luna mai. Poți economisi peste 50% din prețul cazării