Vouchere de vacanţă, modalitatea facilă de îmbogăţire. Schema prin care bugetarii îşi vindeau fictiv vacanţele

Tichetele de vacanţă au revitalizat turismul intern, dar au adus şi profit nemeritat pentru unii antreprenori. Poliţia a descoperit un prejudiciu de un milion de lei.
Filip Stan
19 ian. 2022, 08:20
Vouchere de vacanţă, modalitatea facilă de îmbogăţire. Schema prin care bugetarii îşi vindeau fictiv vacanţele

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Mureș au descins joi dimineața la 26 de adrese din Mureș și mai multe județe, într-un dosar de înșelăciune cu vouchere de vacanţă.

„Din cercetări a reieșit că reprezentanții unor societăți din județul Mureș ar fi atestat, în mod fictiv, prestarea unor servicii de cazare și masă către persoane fizice beneficiare de carduri/vouchere de vacanță, pentru care ar fi plătit, în numerar, 60% din valoarea acestora. Ulterior, aceste vouchere ar fi fost decontate integral, prin operatorii autorizați”, anunță IPJ Mureș.

VOUCHERE DE VACANŢĂ 2022. Anunţ important pentru bugetari, ce se întâmplă cu cele neconsumate anii trecuţi
Prejudiciul estimat, până la acest moment, este de aproximativ 1.000.000 de lei. Perchezițiile de joi dimineața fac parte dintr-o amplă acțiune derulată la nivel național de Poliția Română, care a organizat joi dimineața 126 de percheziții în toată țara.

Vouchere de vacanţă şi în mediu privat

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului are în vedere introducerea unor stimulente pentru a creşte numărul de vouchere de vacanţă emise în sectorul privat, însă aceste stimulente trebuie discutate şi cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor, a declarat miercuri Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului.

„Cu referire la voucherele de vacanţă, într-adevăr ordonanţa a fost adoptată, sumele sunt prinse deja pe bugetele fiecărui minister sau ordonator de credite. În ce priveşte sectorul privat, din evidenţe rezultă că aproximativ 20% din aceste tichete de vacanţă au venit pentru salariaţii din sectorul privat – şi este loc de mai bine. Se ştie, în momentul de faţă, antreprenorii pot acorda vouchere de vacanţă până la 6 salarii minime pe economie cu anumite beneficii: salariatul plăteşte doar 10%, iar pentru suma respectivă angajatorul nu mai trebuie să achite acele contribuţii sociale, nici măcar procentul acela de 2,25%, iar toată suma o poate deduce din cheltuieli dacă este plătitor de impozit pe profit. Avem în vedere anumite stimulente pentru viitor, trebuie să le discutăm şi cu cei de la Finanţe, în ce măsură e posibil ca, ceea ce imaginăm noi să punem în practică – pentru a stimula emiterea unor astfel de vouchere de vacanţă cu mult mai mult în sectorul privat”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, în cadrul audierilor din comisiile reunite de specialitate.

Vouchere de vacanţă 2022. Anunţul aşteptat de toţi bugetarii şi industria HoReCa
Totodată, acesta a subliniat că bugetul Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului pentru anul 2022 este mult sub aşteptări. „Comparând cu bugetul pe anul 2021 avem o scădere de aproximativ 44% la creditele bugetare şi peste 50% la creditele de angajament”, a precizat ministrul.

Proiectul de buget al Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului pentru anul 2022 a primit miercuri un aviz favorabil din partea comisiilor reunite de buget-finanţe.

Membrii comisiilor de specialitate reunite ale Parlamentului au aprobat proiectul de buget cu 21 de voturi „pentru”şi 9 „împotrivă”.

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului are prevăzute credite bugetare de 2,576 miliarde lei (minus 44,16%) şi credite de angajament de 2,62 miliarde lei (minus 52,29%). Pentru cheltuieli de personal sunt alocate 68 de milioane lei credite de angajament şi o sumă similară de credite bugetare, ambele în creştere cu 97,82% faţă de anul acesta.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Te ia obligatoriu la război. Legea din România spune clar: Se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Nicu Ceaușescu. De ce nu-l accepta nomenclatura. Marea problemă
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Parcarea este interzisă. Locul în care șoferii nu au voie să parcheze. Accesul este interzis
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...