VOUCHERE DE VACANŢĂ. „Pe lângă faptul că sunt văzute ca un spor, nu, venit suplimentar, în România, astăzi, au fost prelungite voucherele de vacanţă emise în 2019 şi cele din 2020, ceea ce înseamnă că în economie sunt în valoare de aproape 2,4 miliarde de lei vouchere de vacanţă care nu au fost folosite. Ştiţi foarte bine, pe de o parte, industria ne spune că anul trecut a fost închisă, deci nu puteau să fie folosite voucherele de vacanţă, pe de altă parte, este nevoie, deci le-am dat voie să fie folosite anul acesta, deja sunt în circulaţie, 2,4 miliarde de lei vouchere de vacanţă. De aceea, voucherele de vacanţă care ar fi trebuit să fie emise anul acesta vor fi emise anul viitor şi avem această economie la buget”, a explicat premierul Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria despre vouchere de vacanţă.
Premierul Florin Cîţu a anunţat că în ordonanţa de urgenţă care cuprinde unele măsuri pentru reducerea cheltuielilor bugetare este cuprinsă şi eliminarea sporului de 30% pentru angajaţii din prefecturi, însă restul sporurilor şi indemnizaţiile de hrană nu vor fi incluse în actul normativ, ci decizia va fi reglementată prin lege în Parlament în această legislatură.
Ce bugetari pierd sporuri de 30%
„Sunt şi acestea în ordonanţa de urgenţă. În ordonanţă nu va fi inclusă decizia pe sporuri şi indemnizaţiile de hrană. A fost o discuţie cu juriştii şi am ajuns la concluzia să mergem prin Parlament, ca să nu fie probleme de constituţionalitate. Se vor modifica prin lege în Parlament, acolo se vor depune amendamente privind sporurile şi indemnizaţiile de hrană”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului dacă este inclusă în orrdonanţă măsura neplăţii sporului de 30% pentru angajaţii din prefecturi.
Liderul PNL Ludovic Orban a anunţat luni că, în urma discuţiilor în coaliţia de guvernare a existat o decizie cu privire la sporul de Covid de 30% pentru prefecturi care nu va mai fi plătit odată cu adoptarea legii bugetului de stat pentru 2021.