Vouchere eMag și prime de sute de lei pentru o mare parte din angajații ASF! Toți așteaptă cel de-al 15 salariu

Crăciunul este la o aruncătură de băț, iar angajații ASF stau cu sufletul la gură, pentru că urmează să fie răsfățați cu cadouri semnificative.
Alina Costache
15 dec. 2023, 11:04
Vouchere eMag și prime de sute de lei pentru o mare parte din angajații ASF! Toți așteaptă cel de-al 15 salariu
Vouchere eMag și prime de sute de lei pentru o mare parte din angajații ASF! Toți așteaptă cel de-al 15 salariu

În cursul acestei luni, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a efectuat achiziția a 358 de vouchere valorice în valoare aproape de 300 de lei fiecare, destinate achiziționării de cadouri de pe platforma eMag.ro. Valoarea totală a contractului a fost de aproximativ 21.000 de euro, conform informațiilor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Potrivit reprezentanților ASF intervievați de HotNews.ro, aceste vouchere sunt acordate copiilor angajaților ASF în cadrul sărbătorilor de Crăciun.

Citește și: 1.000 de lei cadou de Crăciun pentru această categorie de români! Cine sunt angajații care se bucură de o primă de sărbători

ASF, condusă de Nicu Marcu, se autofinanțează prin taxele impuse firmelor din sectoarele de capital, asigurări și pensii private, având impact indirect asupra tuturor celor care dețin asigurări, pensii private sau investesc în bursă.

Conform Contractului Colectiv de Muncă, cei peste 500 de angajați ASF beneficiază de cadouri pentru copiii minori cu ocazia zilei de 1 iunie și a Crăciunului, în limitele neimpozabile prevăzute de lege. Cadourile sunt acordate unui singur părinte din personalul ASF. În acest an, angajații cu copii au primit vouchere cadou Decathlon în valoare de 300 de lei cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului.

Deputatul USR Claudiu Năsui a adus la cunoștința publică la sfârșitul lunii octombrie Contractul Colectiv de Muncă al ASF, după ce a câștigat un proces împotriva acestei autorități, conduse de Nicu Marcu, privind refuzul de a comunica veniturile și primele acordate angajaților.

În acest an, 485 de angajați ai ASF au primit prime de performanță pentru activitatea din 2022, an în care liderul anterior al RCA City Insurance a intrat în faliment, iar toți cei 513 angajați au primit prime de Ziua ASF, conform declarațiilor deputatului USR Claudiu Năsui. Acesta a precizat că cel mai slab remunerat angajat primește minim 7.000 de lei net cu ocazia Zilei ASF.

Contractul Colectiv de Muncă din ASF, transmis de deputatul USR și consultat de HotNews.ro, arată că dincolo de cele 12 salarii anuale, salariații mai pot primi, în anumite condiții, încă 4 prime care pot fi echivalentul a 100% din salariu, respectiv:

  • prima anuală, prima de performanță, prima pentru Ziua ASF și primă de vacanță.

Surse din cadrul ASF au precizat pentru HotNews.ro că în realitate angajații pot ajunge până la 15 salarii anuale pe an, nu 16 salarii cum s-ar putea înțelege citind Contractul Colectiv de Muncă.

„În realitate nu primim primă de vacanță, ci vouchere de vacanță în valoare de 1450 de lei. De ce? Pentru că actualul CCM a fost scris prost. Nu poți să acorzi și primă de vacanță și vouchere de vacanță. A fost scandal în autoritate când s-a constatat eroarea.”, au declarat atunci pentru HotNews.ro surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.
Potrivit surselor HotNews.ro angajații primesc 3 prime care pot ajunge până la 100% din salariu:

  • prima de performanță – se ia la sfârșitul lunii februarie pentru activitatea depusă în anul anterior. În luna ianuarie se face evaluarea fiecărui angajat și în baza calificativului de performanță poți primi ca primă între minim 50% și maxim 100% din salariu.
  • prima de Ziua ASF – se acordă în luna mai tuturor angajaților și este echivalentul a 100% din salariu.
  • prima de sfârșit de an sau de Crăciun – se acordă în lunile noiembrie sau decembrie tuturor angajaților și este tot echivalentul unui salariu.

În acest an, angajații ASF au încasat deja prima de performanță și prima de Ziua ASF, iar în prezent se așteaptă încasarea primei de sfârșit de an, care ar fi al 15-lea salariu încasat în acest an.

ASF a făcut achiziție similară de 382 de vouchere pentru achiziția de produse de pe site-ul Altex la finele lunii noiembrie 2022.

Angajații ASF beneficiază gratuit de un pachet de servicii medicale și pot opta în limita sumei de 300 de lei pe lună pentru servicii precum: abonamente la centre de fitness & wellness, fonduri de pensii facultative, asigurări de viață/sănătate.

Potrivit informațiilor ASF transmise către HotNews.ro, la data de 11 decembrie 2023, ASF avea 512 angajați, iar valoarea salariului mediu lunar net în luna noiembrie 2023 a fost de 11.876 de lei.

Citește și: Bugetul pe 2024 şi Ordonanţa Trenuleţ, adoptate de Guvern. Ce categorii de români vor încasa mai mulţi bani şi care sunt domeniile de unde se taie

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres
Capital.ro
Reguli ITP 2024. Obligatoriu pentru mașinile mai vechi de 12 ani din România
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Situație jenantă pentru România în SUA. Iohannis l-a trimis pe Ciucă la dineul de la Casa Albă, dar americanii nu l-au primit
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Plaja perfectă, cu apusuri tulburătoare. Fenomen unic în lume
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Avem primele IMAGINI cu Bordea & noua iubită! Cine e tipesa 'de pe Dubai' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Recalcularea pensiilor, la un pas de finalizare! Primele decizii de recalculare au fost trimise! Când ajung documentele și ce pensionari vor beneficia de majorări de 700 de lei
Capital.ro
Nu e permis pentru românii cu balcon la bloc. Asociația de proprietari trebuie să dea acord în scris
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Complot Iranian Vizat Asasinarea Lui Trump: Secret Service sub Critici După Atacul Recent
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'