VOUCHERE MAŞINI 2023. Statul vrea să reducă ajutorul pentru românii care își cumpără mașini electrice. Prima de casare de la Rabla Plus ar urma să scadă de anul viitor sub valoarea de acum, când statul oferă 10 mii de euro celor care renunță la autovehiculele clasice în favoarea unora prietenoase cu mediul.
În prezent, la cumpărarea unei mașini electrice, statul oferă un sprijin financiar de 51.000 de lei, în schimbul casării unui autovehicul uzat și 54.000 de lei, în schimbul casării a două autovehicule uzate.
Există această intenție, de a se reduce prima de casare pentru Programul Rabla Plus. Spune ministrul Mediului, Mircea Fechet, că mașinile electrice nu mai sunt atât de scumpe anul acesta.
Nu se știe clar cu cât se va reduce valoarea acestui voucher, cert este că autoritățile vor să discute cu cei din industria auto, să găsească un preț rezonabil, atât pentru cetățean, cât și pentru industrie, tocmai ca să nu scadă vânzările odată cu această decizie.
Anunţul a fost făcut chiar de ministrul Mediului, liberalul Mircea Fechet, la deschiderea Salonului Auto Bucureşti. Discuţiile sunt însă abia la început.
VOUCHERE MAŞINI 2023. Programul Rabla Plus a avut anul acesta un buget record, de 780 de milioane de lei, ceea ce a permis înmatricularea a 10.000 de mașini verzi și încă mai sunt fonduri pentru persoanele fizice.
De partea cealaltă, prin programul Rabla Clasic, cu un buget de 560 de milioane de lei, au fost înmatriculate anul acesta 27.000 de autoturisme noi.
Intenția autorităților este ca, de la an la an, bugetul Rabla Clasic să scadă tot mai mult, conform Ştirile TVR. Mircea Fechet, ministrul Mediului, speră „să avem un nou record la Rabla Plus. Asta înseamnă un buget mai mare de 780 de milioane.
10.000 de maşini electrice au fost înmatriculate anul acesta, în România.
VOUCHERE MAŞINI 2023. România are în momentul de față cea mai mare primă de casare la nivel european. Statul nostru oferă 10.000 de euro celor care vor să își cumpere o mașină electrică, iar uneori, prima de casare ajunge chiar și la 11.000 de euro. Asta, în contextul în care în alte țări, de-a lungul anilor, această subvenție a scăzut. De exemplu, în Germania, anul acesta statul oferă între 3.000 și 5.000 de euro. Anul trecut, autoritățile germane dădeau 6.000 de euro. Și în Franța subvenția este mult mai mică decât la noi. Acolo, statul oferă între 5.000 și 7.000 de euro.