Vouchere sociale 2022. Anunţ de ultimă oră pentru românii cu venituri mici. Marcel Boloş: „Niciun beneficiar nu va rămâne fără sprijin”

Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a anunţat miercuri că până în prezent au fost emise peste 1,5 milioane de carduri sociale cu ajutorul cărora 2,5 milioane de români vor putea cumpăra alimente sau mese calde.
Filip Stan
13 iul. 2022, 14:35
Vouchere sociale 2022. Anunţ de ultimă oră pentru românii cu venituri mici. Marcel Boloş:

Aceste vouchere sociale sunt acordate de Guvernul Ciucă prin intermediul programului „Sprijin pentru România”.

„S-au emis peste 1,5 milioane de carduri sociale. Dovedim de la o săptămână la alta că atunci când ai o echipă în care toți împărtășiți aceeași viziune, rezultatele nu se lasă așteptate.

Când scopul este să sprijini peste 2,5 milioane de oameni care au nevoie de ajutor, și au nevoie acum, motivația devine ceva firesc.

Am reușit să emitem deja peste 1,5 milioane de carduri pe care sunt încărcate voucherele sociale în valoare de 250 de lei, pe care le acordăm o dată la două luni, până la finalul anului, prin programul #SprijinpentruRomânia. Iar pentru săptămâna viitoare ținta este să depășim pragul de 2 milioane de carduri.

Facem progrese importante de la săptămână la săptămână, mă bucur că mecanismul este rodat și că alături de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Compania Naţională Poşta Română și emitenții de carduri funcționăm ca o echipă veritabilă și reușim să depășim toate dificultățile. În final, cei 𝟏.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢 pe care îi acordăm în patru tranșe ajută 2,5 milioane de români să cumpere alimente sau mese calde.

Și pentru că sunt printre dumneavoastră persoane care mi-au scris pentru a mă întreba despre situația cardului, vreau să fac următoarea precizare: Alături de #MMSS, ne asigurăm că niciun beneficiar nu va rămâne fără sprijin, acest lucru este garantat.

Deci dacă nu ați primit cardul încă, nu vă îngrijorați, toți cei implicați sunt mobilizați exemplar pentru a urgenta distribuirea”, a scris Marcel Boloş, pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: CCR a decis că Legea avertizorilor de integritate este constituţională. USR îi cere lui Iohannis să o retrimită spre reexaminare

Banii de pe carduri vor putea fi cheltuiți doar pentru alimente de bază sau hrană caldă. Dacă cei 250 lei vor fi folosiți în alt scop, românii riscă amenzi enorme.

Peste 2,5 milioane de români primesc tichete pentru achiziția de produse alimentare și mese calde. De săptămâna trecută a început distribuirea cardurilor, cu o întârziere de peste o săptămână. Sumele de 250 de lei se vor acorda o dată la două luni, până la finalul anului. Pensionarii au voie la fast food sau la patiserii scumpe, dar nu și în marile supermarketuri. Acest lucru i-a înfuriat pe mulți dintre seniorii țării, mai ales că folosirea banilor în alte scopuri atrage amenzi foarte mari.

Citeşte şi: Vouchere sociale de 250 de lei. Pensionarii au voie la şaorma, dar nu la marile supermarketuri. Amenzi uriaşe

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Care sunt, de fapt, diferențele între diabetul de tip 1 și cel de tip 2. Când trebuie să mergi la medic
Capital.ro
Viktor Orban a anunțat din România. Ungurii, obligați să recunoască: România e cea mai importantă
Playtech.ro
Gest superb! Cum a ”salvat-o” Nadia Comăneci pe Serena WIlliams la ceremonia JO de la Paris
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Viața de playboy a lui Petru Groza, în anii '50. Se fălea cu amantele de lux: „Îmi permit să fiu necredincios, dar numai cu ceva mai tânăr”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
„Profeția” fostul președinte Gerald Ford despre prima femeie în fruntea Americii
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Minivacanță de 4 zile în august pentru angajații din România. Cine beneficiază de cele 4 zile libere în august 2024
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
UE a dat ordin. Se introduce un nou CARD. România va fi obligată să îl folosească
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Noi imagini și mărturii despre prăbușirea dronelor rusești lângă Plauru
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!