Vrăjitoarele care au şantajat-o pe Oana Zăvoranu, CONDAMNATE la închisoare

Melisa şi Vanessa, vrăjitoarele care au şantajat-o pe Oana Zăvoranu, au fost condamnate, marţi, la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru şantaj, potrivit România TV.
Iulian Tudor
17 feb. 2015, 14:31
Vrăjitoarele care au şantajat-o pe Oana Zăvoranu, CONDAMNATE la închisoare

Judecătorii de la Tribunalul Ilfov le-au condamnat, marţi, pe vrăjitoarele Vanessa şi Melissa, cele care au şantajat-o pe Oana Zăvoranu, la trei ani de închisoare cu suspendare cu un termen de încercare de şase ani. Decizia Tribunalului Ilfov nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Instanţa a mai decis ca cele două vrăjitoare să îi plătească, în solidar, Oanei Zăvoranu, 10.000 de euro.

Roxana Lider, cunoscută ca vrăjitoarea Vanessa, şi Mincă Rada, zisă şi Melissa, nu vor merge la închisoare, însă trebuie să respecte condiţiile impuse de judecători. Ele trebuie să se prezinte în fiecare zi de 1 sau 15 la Serviciul de Probaţiune şi să nu părăsească ţară sau să îşi schimbe domiciliul fără să anunţe autorităţile.

Celelalte şapte persoane judecate în acelaşi dosar au fosta achitate de Tribunalul Ilfov. Este vorba despre Sava Craiff Buzea, zis Manix, Ion Constantin, zis Şonot sau Şoni, Ştefan Mincă, zis Rosovelt, Ştefan Ionuţ Voicu, zis Fane, Elena Ştefan, Sebastian Dobrescu, zis Sebi, şi Remus Mincă, zis Nat.

În urmă cu aproape patru ani, Oana Zăvoranu a trecut pragul Vanessei şi Melissei, două vrăjitoare care îi promiteau marea cu sare în schimbul unor bunuri sau a unor sume de bani, deloc de neglijat. După ce a pierdut o mică avere, vedeta le-a dat în judecată pe cele două, pentru înşelătorie şi şantaj.

Oana Zăvoranu le-a povestit judecătorilor din Ilfov cum a fost contactată de cele două vrăjitoare şi cum ar fi reuşit acestea să o determine să le cedeze bunuri şi bani. Ea a povestit că, fiind deprimată în urma despărţirii de fostul ei soţ Pepe, a fost contactată de vrăjitoarea Vanessa. Aceasta i-ar fi spus Oanei Zăvoranu că o place şi vrea să o ajute să iasă din starea de depresie, după ce aflase de la televizor de problemele acesteia în căsnicie. În timpul discuţiilor dintre cele două, Roxana Lider i-ar fi spus Oanei Zăvoranu că printre clienţii ei se numără Mihaela Borcea, fosta soţie a lui Cristi Borcea, Corneliu Vadim Tudor şi alte persoane publice.

Zăvoranu a mai spus că, iniţial, a refuzat să beneficieze de serviciile vrăjitoarei, însă, ulterior, a acceptat să o viziteze pe aceasta, pentru a i se ghici. Cu această ocazie, a mai relatat Oana Zăvoranu în faţa instanţei, vrăjjitoarea Vanessa „a descoperit” că ea ar avea farmece făcute chiar de către mama ei, Mărioara Zăvoranu, care ar fi intenţionat să o omoare cu ajutorul unei vrăjitoare foarte puternice, Melissa. În aceste condiţii, Vanessa i-ar fi intermediat o întâlnire cu Melissa, care ar fi avut loc chiar în curtea acesteia din localitatea Ghergani. Pentru a impresiona, vrăjitoarea avea în curte mai mulţi căţei cu ochii scoşi şi păsări mutilate, a mai spus Zăvoranu. În urma întâlnirii respective, Melissa i-ar fi spus Oanei Zăvoranu, după cum a relatat tot aceasta, că o poate ucide pe loc şi că, dacă vrea să scape cu viaţă, trebuie să-i dea sume mari de bani. În plus, Melissa i-ar fi explicat că trebuie să-i predea şi autoturismul, împreună cu toate actele, pentru a o incinera, pe motiv că maşina respectivă este blestemată, nefiind altceva decât „un coşciug pe patru roţi”.

Procurorul învestit iniţial cu soluţionarea cazului vrăjitoarelor, Maximilian Bălăşescu, a fost arestat, în 1 februarie 2012, fiind acuzat că a cerut mită 300.000 de euro pentru a închide dosarul.

După arestarea anchetatorului, cazul vrăjitoarelor a fost predat altor procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, care au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a Roxanei Lider, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi şantaj în formă continuată, Radei Mincă, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, şantaj şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, a lui Sava Craiff Buzea, zis Manix, pentru complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, şi a lui Ion Constantin, zis Şonot sau Şoni, pentru complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi şantaj în formă continuată.

În acelaşi dosar au fost trimişi în judecată Ştefan Mincă, zis Rosovelt, Ştefan Ionuţ Voicu, zis Fane, Elena Ştefan, toţi pentru complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, şi Remus Mincă, zis Nat, arestat în altă cauză, pentru instigare la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată.

Procurorii l-au trimis în judecată în această cauză şi pe Sebastian Dobrescu, zis Sebi, cel care l-a denunţat pe procurorul Maximilian Bălăşescu de la Parchetul Ilfov, demersul conducând la arestarea şi trimiterea în judecată a anchetatorului pentru fapte de corupţie. În procesul vrăjitoarelor, Dobrescu va fi judecat pentru complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată.

Potrivit procurorilor, inculpaţii, aflaţi în complicitate, îşi atrăgeau victimele printr-un plan minuţios elaborat, utilizând două metode de racolare a acestora. Astfel, Rada Mincă şi Roxana Lider îşi făceau publicitate în mass-media, unde se prezentau ca „vrăjitoare” sau „clarvăzătoare”, arătându-şi disponibilitatea unor aşa-zise consultaţii în urma cărora erau contactate de către victime.

De asemenea, prin monitorizarea mass-media, Mincă şi Lider identificau persoane publice, cu mare potenţial financiar, care se găseau în diferite situaţii defavorabile (în general în conflict cu alte persoane publice) „şi le creau acestora falsa reprezentare că problemele au fost generate de practicile oculte iniţiate de ele”, au arătat procurorii în rechizitoriul trimis instanţei.

Prin aceste metode, vrăjitoarele Vanessa şi Melissa luau legătura cu victimele, cărora le solicitau la început, pentru iniţierea ritualului, diverse bunuri sau obiecte precum articole personale de îmbrăcăminte, păpuşi, piroane, cuţite, iconiţe, miere de albine. Ulterior, pentru desfăşurarea ritualului care se prelungea în timp sub diferite pretexte, acestea cereau bijuterii sau autoturisme şi sume de bani din ce în ce mai mari.

Potrivit procurorilor, Oana Zăvoranu a fost determinată de către inculpaţi să încheie mai multe contracte de vânzare a unor bunuri mobile şi imobile sau contracte de împrumut cu garanţie imobiliară, la un preţ subevaluat în raport cu valoarea de piaţă a acestora, în realitate fiind vorba „cămătărie disimulată”.

Totodată, în perioada februarie – septembrie 2011, Oana Zăvoranu a fost deposedată de o serie de bunuri mobile şi imobile şi mai multe sume de bani şi, ulterior, şantajată şi ameninţată de către inculpaţi, în condiţiile în care aceştia se cunoşteau între ei, iar unii erau în relaţii de rudenie.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Localitatea din România în care se află Cimitirul Păsărilor. Fenomenul straniu care se petrece aici
Capital.ro
Mașinile care sunt interzise. Restricția intră în vigoare începând cu 20 august
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
Șeful Casei de Pensii face un anunț IMPORTANT. Promisiunile încep să curgă de anul viitor!
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
O fotografie cu Prințul George, semnal de alarmă pentru Harry și Meghan. Profeția s-a împlinit
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
A încercat la Ramona Gabor! Pescobar a aruncat lanseta, dar şi-a luat-o peste bot 😂 Imaginile sunt fabuloase
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Obligatoriu pentru românii cu buletin. Este regulă pentru cei care au carte de identitate
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
EVERESTUL: DORINȚA DE ASCENSIUNE AFLATĂ ÎN UMBRA MORȚII ȘI A PERICOLELOR LA EXTREM
MediaFlux
Cum îți dai seama dacă PENISIA a fost RECALCULATĂ GREȘIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...