Autovehiculele trebuie echipate cu geamuri ce sunt omologate, având transparenţă de minim 75% pentru parbriz şi minim 70% pentru lunetă şi geamurile laterale, scrie cugetliber.ro. De asemenea, foliile de protecţie aplicate pe geamuri trebuie să fie certificate şi marcate corespunzător, iar aplicarea acestora este permisă numai în atelierele autorizate.
Citeşte şi Cum să îţi protejezi vopseaua maşinii GALERIE FOTO
În plus, geamurile laterale din spate şi luneta nu sunt esenţiale pentru vizi-bilitatea din interior, când autoturismul este echipat cu oglinzi retrovizoare exterioare pe ambele părţi, însă, în cazul în care acestea au o transparenţă modificată faţă de cea stabilită prin marcajul de omologare, se urmăreşte ca stratul aplicat ulterior să fie uniform şi să nu creeze distorsiuni.
Citeşte şi Cum scapi de coşmarul spălării farfuriilor, după fiecare masă. Metoda ingenioasă găsită de un român FOTO
Modificarea transparenţei geamurilor nu se înregistrează în cartea de identitate a autovehiculului, însă atelierele autorizate să efectueze operaţiunea de aplicare a foliei colorate trebuie să elibereze un document privind certificatul de conformitate şi licenţa emisă de Organismul de Certificare Produse al Registrului Auto Român, iar la inspecţia tehnică periodică se verifică eticheta ce conţine marca de omologare a geamului precum şi gradul de transparenţă.