Vrei loc de parcare în faţa blocului? Află ce DOCUMENTE sunt necesare şi cât te costă

Primăriile de sector din Capitală au început deja să reînnoiască contractele de închiriere a locurilor de parcare de reședință. Cei care nu au avut până acum loc de parcare pot depune cerere la primărie şi în funcţie de locurile rămase libere după reînnoirea contractelor din 2014 li se va atribui un loc în apropierea locuinţei. RomaniaTV.net îţi oferă toate informaţiile legate de documentaţia necesară pentru obţinerea unui loc de parcare, data limită a depunerii cereilor şi taxele solicitate de fiecare primărie de sector din Bucureşti.
Cristiana Ionescu
19 ian. 2015, 09:35
Vrei loc de parcare în faţa blocului? Află ce DOCUMENTE sunt necesare şi cât te costă

SECTOR 1

Locuitorii Sectorului 1 își pot reînnoi contractele de închiriere a locurilor de parcare de reședință până pe 31 martie 2014.

Pentru a închiria un loc de parcare de reședință, bucureștenii din Sectorul 1 trebuie să depună următoarele acte:

-cerere de închiriere, disponibilă AICI

-copie după actul de identitate al solicitantului cu domiciliul în imobilul respectiv

-copie după certificatul de înmatriculare al autoturismului pe care îl deţine

-plan topografic de situație scara 1:500 cu amplasamentul locului de parcare solicitat.

Documentația pentru reînnoirea contractului încheiat în anul 2013 se depune la sediul Administrației Domeniului Public Sector 1, din B-dul Poligrafiei nr. 4.

Dacă până la data de 31 martie 2014, cetățenii care au avut contract de închiriere a unui loc de parcare pe anul precedent nu își manifestă intenția de a-l reînnoi, Administrația Domeniului Public Sector 1 poate atribui locul de parcare respectiv oricărei persoane interesate.

Taxa pentru un loc de parcare de reședință este de 76,65 lei/loc/autoturism/an.

Atribuirea locurilor în parcările de reşedinţă se face numai cu îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiţii:

a) Se poate aloca numai un loc de parcare/ apartament;

b) Se pot atribui numai pentru autoturisme;

c) Se pot atribui numai persoanelor cu domiciliul ( înscris în actul de identitate) în imobilul aferent parcajului;

d) Se pot atribui numai pentru autoturismele proprietate personală, pentru autoturismele utilizate în baza unor contracte de leasing şi pentru autoturismele utilizate în baza unor contracte de comodat.

Persoanele cu handicap vor avea prioritate la atribuire.

SECTOR 2

Locuitorii Sectorului 2 își pot reînnoi contractele de închiriere a locurilor de parcare de reședință până pe 31 martie 2014.

Pentru a închiria un loc de parcare de reședință, bucureștenii din Sectorul 2 trebuie să depună următoarele acte:

Cerere de închiriere, disponibilă AICI

-Certificat de Înmatriculare sau Cartea de Identitate Vehicul (în original) ;

-Cartea sau Buletinul de Identitate (în original) ;

-Contract de Leasing pentru persoană fizică (unde este cazul) ;

-Contract de Comodat (unde este cazul) pentru autovehicule de firmă sau încredinţate spre folosinţă de către altă persoană fizică.

Taxa de parcare pentru anul 2014 se achită în primul trimestru, la sediul Direcţiei Venit Buget Local Sector 2, din Şos. Electronicii nr. 44 sau prin mijloacele puse la dispoziţie de instituţie (poştă, internet banking, P.O.S.).

Pentru anul 2014, taxa de parcare este în funcţie de zonă:

-Zona A -77 lei

-Zona B -59 lei

-Zona C -47 lei

-Zona D -38 lei

SECTOR 3

Locuitorii Sectorului 3 își pot reînnoi contractele de închiriere a locurilor de parcare de reședință până pe 31 martie 2014.

Acte necesare obţinerii unui loc de parcare de reşedinţă sunt:

– cerere adresată Domnului Primar

– 2 formulare tip cerere pentru loc de parcare, disponibile AICI

– buletin de identitate / carte de identitate – copie si original

– talonul masinii- copie si original.

Documentația pentru reînnoirea contractului încheiat în anul 2013 se depune la Direcţia Utilitati Publice Sector 3 din Str. Lucreţiu Pătrăşcanu, nr. 3-5, parter, cam. 9, 19, 20.

Taxa pentru inchirierea locului de parcare variza în funcţie de zonă:

-zona A – 77 lei/an

-zona B – 58 lei/an

-zona C – 48 lei/an.

Sediile unde se pot face plăţi sunt: str. Lucreţiu Pătrăşcanu nr. 3-5, Str. Sf. Vineri nr. 32, str. Câmpia Libertăţii nr.36, toate oficiile poştale şi sucursale CEC de pe raza sectorului 3.

CITEŞTE ŞI Parcări noi, cu TIMP LIMITAT, în centrul Capitalei. Şoferii nu vor putea parca mai mult de două ore

SECTOR 4

Contractele de inchiriere a locurilor de parcare se reînnoiesc anual, până la data de 31 martie, numai după achitarea taxei aferente ocupării locului, la unul dintre sediile Direcţiei Generale de Taxe şi Impozite Locale Sector 4:

– str. Niţu Vasile nr. 50 -54, program de lucru cu publicul în zilele de luni, între orele 8.30 – 18.30 şi marti, joi, vineri între orele 8.30 – 16.30;

– Sos. Olteniţei nr. 37 – 39, programul de lucru cu publicul fiind în zilele de luni, marţi, miercuri, vineri între orele 8.30 – 16.30, iar joi, în intervalul 8.30 – 18.30;

– Calea Şerban Vodă, programul de lucru fiind de luni, marţi, joi, vineri, între orele 8.30 – 16.30 şi miercuri, de la 8.30 la 18.30.

Pentru a închiria un loc de parcare de reședință, bucureștenii din Sectorul 4 trebuie să depună următoarele acte la Registratura Serviciului Parcări, din str. Străduinţei nr.1:

– cerere tip eliberată de către Serviciul Parcări cu sediul în str. Străduinţei nr.1, avizată de către preşedintele Asociaţiei de proprietari, unde solicitantul îşi are domiciliul;
– cartea de identitate a solicitantului, cu domiciliul la adresa unde solicită loc de parcare;
– certificatul de înmatriculare al autoturismului;
– contractul de leasing (dacă este cazul);
– contractul de comodat (dacă este cazul);
– certificatul fiscal eliberat de Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale Sector 4, care să ateste că solicitantul nu figurează cu debite restante către bugetul local al Sectorului 4, pentru anii anteriori încheierii contractului.

Taxele pentru închirierea unui loc de parcare diferă în funcţie de zonă:

– ZONA A (Splaiul Unirii, Bulevardul Libertatii, Dimitrie Cantemir, Marasesti, Gheorghe Sincai, Tineretului, Vacaresti, Serban Voda, Oltenitei, intre Eroii Revolutiei si Piata Sudului), tariful este de 76, 65 lei/ an.

– ZONA B (Sura Mare, Giurgiului, Drumul Gazarului, Luica, Constantin Brancoveanu, Turnu Magurele, Obregia, Emil Racovita, Nitu Vasile, Soseaua Berceni, Oltenitei, intre Piata Sudului si Ion Iriceanu), tariful este de 58, 4 lei /an.

– ZONA C (imparatul Traian, Minca Dumitru, Melinesti, Bocaccio, Crisul Alb, Targul Frumos si Ghimpati ), tariful este 47, 45 lei /an.

SECTOR 5

Locuitorii Sectorului 5 își pot reînnoi contractele de închiriere a locurilor de parcare de reședință în perioada 09 ianuarie- 31 martie.

Pentru a închiria un loc de parcare de reședință, bucureștenii din Sectorul 5 trebuie să depună următoarele acte:

– cerere de atribuire. Aceasta trebuie să conţină datele personale ale solicitantului precum şi semnătura şi ştampila administratorului/preşedintelui asociaţiei de locatari/proprietari prin care se certifică faptul că solicitantul locuieşte la acea adresă. La sediul Primăriei puteţi obţine gratuit un formular tipizat de cerere.
– o copie a cărţii de identitate (buletin de identitate) a solicitantului;
– o copie a certificatului de înmatriculare a autoturismului (talon auto).
– după caz, se vor ataşa copii ale contractului de leasing purtând numele utilizatorului sau a contractului de comodat auto.

Plata taxei pentru locurile de parcare de reşedinţă din Sectorul 5 se realizează la sediul ADP sector 5 din Str. Sf. Elefterie, nr. 47 – 49.

Achitarea taxei de parcare se efectueaza cu prezentarea obligatorie a următoarelor documente:

-talon auto (persoana fizica) în original şi copie şi, după caz, copie contract de leasing cu numele utilizatorului sau copie contract de comodat auto încheiat între părţi;

-buletin de identitate/carte de identitate a solicitantului având adresa de domiciliu situată în arealul parcajului de reşedinţă în original şi copie (după caz contract de vânzare-cumpărare locuinţă).

SECTOR 6

Pentru prelungirea contractului de închiriere a parcării de reşedinţă, cetăţenii din sectorul 6 trebuie să plătească la Serviciul Public de Finanţe Publice Locale Sector 6 taxa de parcare pe anul 2014, până pe 31 martie. Taxa de parcare poate fi achitată şi în două rate, o rată până pe 31 martie şi una până pe 30 septembrie.

Pentru a închiria un loc de parcare de reședință, bucureștenii din Sectorul 6 trebuie să depună următoarele acte:

a) cerere-tip, care poate fi procurată AICI
b) copie BI/CI
c) copie talon autoturism cu ITP valabil;
d) contract de comodat în original (dacă este cazul)
e) certificat de atestare fiscală din care să reiasă că solicitantul nu are debite datorate bugetului local pe anul 2013

Atribuirea unui loc de parcare de reşedinţă poate fi solicitată pe întreaga perioadă a anului în curs.

Valoarea taxei de parcare se calculeaza în funcţie de zonă:

– pentru zona A, tariful este de 77 lei/an;

– pentru zona B, tariful este de 58 de lei;

– pentru zona C, tariful este de 47 de lei;

-pentru zona D, tariful este de 37 de lei.

Pentru a putea dobândi dreptul de utilizare asupra unui loc de parcare de reşedinţă, cetăţenii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

– să aibă adresa de domiciliu într-un imobil situat în arealul parcării;
– să înregistreze la ADP Sector 6 o cerere tip;
– să facă dovada, prin prezentarea în original a cărţii de identitate a vehiculului sau a certificatului de înmatriculare, a dreptului de proprietate asupra unui vehicul funcţional a cărei masă să nu depăşească 3,5 tone.

DailyBusiness
Vești proaste pentru o categorie de români. Crește vârsta de pensionare
Spynews
Ce este Gold Card, viza lansată de Donald Trump. De când va fi disponibil și cât costă cardul de aur
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
De luni, 7 aprilie 2025, Lidl bagă la ofertă o mulțime de produse aflate la mare căutare. Au reduceri semnificative, se vor da repede
Capital.ro
ANAF sau banca îți blochează o parte din pensie pe card. Românii nu-i mai pot scoate de la bancomat
Playtech.ro
Cine poate rămâne fără cardul bancar. Greşelile care duc la reţinerea/blocarea acestuia
DailyBusiness
Românii, luați la control! Amenzi de până la 1.500 de lei între 1 și 6 aprilie
Adevarul
„Acolo o omoară pe sora mea”. Ce spune acum băiatul care, în urmă cu 17 ani, își condamna mama la închisoare pe viață cu mărturia lui
wowbiz.ro
Regele Charles, la spital! Palatul Buckingham a făcut anunțul cu privire la starea de sănătate a monarhului
Spynews
Imagini savuroase cu Serghei Mizil în tinerețe! Cum arăta concurentul de la Asia Express la prima nuntă | FOTO
Spynews
Șacalul și-a recunoscut crimele, după un an de negare! Răsturnare incredibilă de situație în dubla tragedie din Constanța
Evz.ro
Biserica pe care comuniștii n-au putut s-o demoleze. Locul unde miracolele se întâmplă zi de zi
Ego.ro
Andreea Bălan și Loredana au dat lovitura! Nici Bogdan de la Ploiești nu se lasă mai prejos! EXCLUSIV
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume s-a iubit cu colega ei
kanald.ro
O româncă din Italia a fost găsită moartă în propria casă. Aceasta și-ar fi pus capăt zilelor: „Grea alegere ai făcut... Ne-ai sfâșiat sufletul!”
Cancan.ro
Și-au 'descătușat' decolteurile XXXXXL în public! S-au aplecat și… Bianca Drăgușanu, Delia și Cristina ICH au comis-o grav
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Taxa care se introduce în România. Românii care vor suferi din cauza ei: O presiune foarte puternică
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată arbitra la care s-au dat fotbaliștii pe teren: „Unii mi-au scris pe Instagram”
stirilekanald.ro
„Te vei trezi fără inimă”: Cum a semănat Jack Spintecătorul teroare în București
Din păcate este vorba de Gabriela Cristea. Vești groaznice
MediaFlux
Primul sondaj din campanie. Cine îl bate pe Simion
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cu ce pensie ieşi după 40 de ani de muncă? Factorii care stau la baza calculelor