Vrei să își răsfeți simțurile fără să te simți vinovat? Avem pentru tine o rețetă de plăcintă cu mere, fără zahăr și făină

Rețeta de plăcintă cu mere poate părea imposibil de realizat fără făină, având în vedere că aceasta este un ingredient nelipsit în prepararea aluatului. Totuși, există o metodă ingenioasă prin care poți savura acest desert delicios, fără să îți faci griji pentru calorii sau kilogramele în plus!
Alina Costache
11 feb. 2025, 21:37
Vrei să își răsfeți simțurile fără să te simți vinovat? Avem pentru tine o rețetă de plăcintă cu mere, fără zahăr și făină

Plăcinta cu mere este desertul îndrăgit de mulți români. De obicei este greu să spui nu unei felii de plăcintă, proaspătă și caldă, pregătită cu grijă.

Cu doar trei mere și câteva ingrediente pe care le ai probabil deja în casă, poți prepara o plăcintă cu mere delicioasă! Nu este nevoie de zahăr sau de făină, ci doar de puțină creativitate! Iată rețeta completă. pentru o plăcintă cu mere fără făină și fără zahăr, cu un conținut scăzut de calorii.

Citește și: Mihaela Bilic recomandă un aliment care înlocuiește cu succes pâinea și cartofii: „Este garnitura perfectă pentru carne”

Zahărul și făina sunt ingrediente esențiale, dar și bogate în calorii. Totuși, există alternative care le pot înlocui, oferindu-ți posibilitatea de a te bucura de prăjitura cu mere fără griji. Gătită după această rețetă, desertul devine unul ușor și sănătos, pe care îl poți savura fără limită.

Ingrediente:

-3 mere
-100 ml de apă
-230 de grame de fulgi de ovăz
-100 ml de ulei vegetal
-100 de grame de stafide
-zeama de la o lămâie
-un praf de copt
-100 de grame de nuci măcinate
-3 ouă

Modalități de preparare

Se curăță cele trei mere și se taie cubulețe, apoi se stropesc cu zeama de la o lămâie, pentru a preveni oxidarea și a le menține proaspete. Adaugă stafidele, care vor oferi un plus de dulceață naturală și o textură plăcută. Toarnă cei 100 ml de apă peste mere, astfel încât să se înmoaie ușor și să elibereze sucurile lor aromate. Miezul de nucă se zdrobește mai mare, pentru a păstra o textură crocantă, și se adaugă în bol, amestecând totul bine pentru a distribui uniform ingredientele.

Într-un alt bol, se bat cele trei ouă cu un tel sau mixer, până când își dublează volumul și devin spumoase. Acest pas ajută la obținerea unei texturi aerate a compoziției. După aceea, ouăle bătute se încorporează treptat în bolul cu amestecul de mere și nucă, amestecând ușor cu o spatulă pentru a păstra aerul din ouă. Se adaugă uleiul, care va oferi un plus de frăgezime și va lega ingredientele.

Se amestecă bine, apoi se adaugă un vârf de linguriță de sare, care va potența aromele naturale ale desertului. Se continuă amestecarea, iar la final se adaugă fulgii de ovăz măcinați, amestecând până se obține o compoziție omogenă.

Se presară praful de copt, asigurând o creștere uniformă a plăcintei în timpul coacerii. Compoziția se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se nivelează ușor. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și se coace timp de aproximativ 45 de minute, până când suprafața devine aurie și ușor fermă la atingere.

Citește și: Fructele care accelerează procesul de ardere a grăsimilor. Stimulează efectul Ozempic

Pentru a verifica dacă este gata, se poate introduce o scobitoare în mijlocul plăcintei – dacă iese curată, desertul este perfect copt.

După coacere, se lasă să se răcească puțin înainte de a fi tăiată. La final, se poate pudra cu un înlocuitor de zahăr fără calorii, în funcție de preferințe. Plăcinta se servește caldă sau rece, alături de un ceai aromat sau o cafea, pentru un moment de răsfăț fără vinovăție.

DailyBusiness
Cel mai mare producător de carne din România iese din supermarketuri și își deschide propriul magazin. De unde își pot alimenta frigiderele românii
Spynews
Claudia Pătrășcanu s-a tuns singură, acasă. Cum arată acum cântăreața / FOTO
Bzi.ro
Cât costă un tort pentru Paște în cofetăria Gabrielei Cristea: Fanii și-au pus mâinile în cap!
Fanatik.ro
Care sunt cele mai fiabile SUV-uri în 2025. Top 5 mașini mari care merită cumpărate
Capital.ro
Se pune stop la plata cash? Legea care se pregătește la nivel național. Ce se va întâmpla cu numerarul?
Playtech.ro
De ce nu este bine să vopsești ouă în Vinerea Mare. Ce trebuie să faci în această zi, conform tradiției
DailyBusiness
România evită recesiunea în 2025, dar stă pe un butoi cu pulbere economic. Adrian Vasilescu (BNR): Trebuie să stăpânim inflația!
Adevarul
Rușii au încercat să spargă frontul din Harkov. Trupele ruse au reluat atacurile mecanizate
wowbiz.ro
Armin Nicoară răspunde declarațiilor făcute de Georgiana Lobonț! Artistul a spus public ce a făcut nașa lui după ce el și Claudia Puican au devenit părinți? Nimeni nu se aștepta la asta
Spynews
Scandal uriaș la Teatrul Metropolis! Celebra Lili Jurcă, obligată să joace pe stradă?! Cum s-a ajuns la această situație
Spynews
Singurele imagini cu casa în care locuiește David Pușcaș: ”V-am primit în haos că aseară am făcut live” / GALERIE FOTO
Evz.ro
Cozonacii din supermarket. Te îngrozești dacă le citești eticheta
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Jordan Chiles, rivala Anei Bărbosu, a arătat poate prea mult într-un costum de baie
kanald.ro
Rezultatul autopsiei lui Emanuel, medicul rezident din Botoșani, care a fost găsit fără suflare în locuința sa. La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Cancan.ro
Dalida din Las Fierbinți a băut până nu a mai știut de ea. Și Scărlătescu s-a făcut PRAF
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Reguli noi pentru proprietarii de locuințe. Va fi obligatoriu, trecut direct în Constituție: E timpul!
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Teodora Stoica, imagini fabuloase din Japonia. A fost la templul acoperit cu foiță de aur
stirilekanald.ro
Mama Alexandrei, răpusă de durere la priveghi: ”E o sfârșeală în ea, n-am cuvinte”
Cum să prepari cel mai bun drob de miel. Secretele pe care gospodinele trebuie să îl știe
MediaFlux
500 de lei pentru elevi. Banii au început să fie virați
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Păstorii de stele: cum au ajuns ciobanii din Sahara brokeri de meteoriți