Faceţi backup înainte de o vânzare
Poate sună banal sau evident, dar este incredibil cât de uşor poţi uita că de mâine s-ar putea să nu mai ai acelaşi laptop, tabletă sau telefon. Să le luăm totuşi pe rând. În cazul unui iDevice, indiferent dacă este iPad sau iPhone, cea mai mare parte a informaţiilor voastre se stochează în iCloud. Nu acelaşi principiu se aplică însă în totalitate la fotografii. Deşi există ideea de Photo Stream sau Flux Foto, în contextul în care pe cloud sunteţi limitaţi la 5GB, dacă nu aţi fost dispuşi să plătiţi pentru spaţiu suplimentar, este foarte uşor să depăşiţi acei câţiva GB de spaţiu. Ca urmare, conectaţi-vă telefonul sau tableta un computer, aşteptaţi câteva secunde să fie recunoscut şi copiaţi-vă prin My Computer fotografiile şi filmele realizate cu el. În cazul în care nu ştiţi exact ce se stochează sau nu pe iCloud, puteţi în orice moment să faceţi preventiv un backup prin intermediul iTunes.
Dacă veţi face upgrade la un alt iPhone sau iPad, este chiar recomandabil. Pe marginea backup-urilor de iDevice-uri am făcut în urmă cu ceva timp un tutorial care detaliază toate scenariile posibile: Tot ce trebuie să ştiţi despre backup la iPhone şi iPad. În cazul dispozitivelor cu Android, situaţia este una similară. O mare parte din informaţiile voastre se stochează pe serverele Google, doar fotografiile au un statut special şi trebuie să activaţi manual, dacă doriţi, copierea lor automată pe Google Drive. Dacă nu sunteţi adeptul cloud-ului, le puteţi copia pe un computer, fără nici un software suplimentar, doar conectând telefonul sau tableta la PC.
Când vine vorba de vânzarea computerului personal, există două posibilităţi: fie copiaţi manual toate fişierele importante, fie realizaţi imagini complete cu tot conţinutul hard disk-ului.
Citeşte continuarea pe Playtech.ro.