Riscul de infectare poate apărea dacă cel care execută desenul pe piele nu se asigură că a schimbat acul cu care a tatuat un client sau altul. Dacă acest lucru se întâmplă, rişti să contactezi o infecție, cum este cea cu HIV, dar și boli precum hepatitele B şi C, tuberculoza şi sifilisul.
Te poți infecta și de la igiena precară
Te poți alege cu infecții chiar dacă specialistul îți arată că acul este steril. Se poate întâmpla acest lucru, dacă nu respecți condiţiile de igienă recomandate după tatuare. Mai precis, poți dezvolta infecţii bacteriene, cum este cea cu stafilococ auriu, care se manifestă prin infecţii purulente, greu de vindecat.
Citeşte şi Atenţie mare. Dacă vezi o femeie cu acest tatuaj, îmbrăţişează-o. Uite de ce
Așa te îngrijești după tatuare
După finalizarea tatuajului, se recomandă aplicarea unui unguent care conține substanțe antibiotice. De două ori pe zi se masează locul tatuat, două săptămâni, iar peste unguent se pune un tifon steril, care să protejeze zona cu pricina. Evită să faci baie în piscine cu apă tratată cu tot felul de substanțe. Ai grijă ca transpirația să nu intre în contact cu locul tatuat. De fapt, ia în calcul că vara nu este cel mai potrivit sezon pentru a-ți tatua pielea.
Poți face reacții alergice
Unele persoane pot fi alergice la pigmenţii folosiţi pentru realizarea tatuajului, dar sunt rare asemenea situații. Totuși, dacă apar astfel de cazuri, trebuie să știi că substanța colorantă care conține alergenul nu poate fi îndepărtată atât de ușor. La fel ca la vopselurile de păr, care trebuie mai întâi încercate pe o porțiune de piele, pigmenții pentru tatuaj se încearcă pe o zonă mică de pe piele. Altfel, te poți alege cu granuloame pe piele, adică noduli benigni.
Refuză tatuajele făcute de o persoană care nu îți arată că acul este sigilat și care nu poartă mănuși.