Vântul da semne de agitaţie la munte şi în Câmpia de Vest pe parcursul zilei, iar maximele temperaturii aerului se vor încadra la amiază între 15 grade în depresiuni şi 21 de grade în regiunile sudice.
Şi în Capitală se menţine vreme mai caldă decât ar fi normal la aceasta dată, cu cer degajat mare parte din zi, după ce se risipeşte ceaţa dimineţii. Vântul nu dă semne de agitaţie, iar temperatura creşte spre 19…20 de grade, cu circa 6 grade mai mare decât norma climatologică a acestei perioade a anului.
Luni în vestul, centrul şi nordul ţării norii se adună treptat şi aduc ploi ce pot cumula şi 20 litri pe metru pătrat, dar vântul care suflă tot mai intens dinspre sud nu lasă temperaturile să scadă. În restul teritoriului, ziua începe cu ceaţă, posibil asociată izolat cu burniţă, dar se risipeşte repede şi cerul rămâne degajat pe parcursul zilei, ziua se anunţă destul de însorită. Prin urmare, maximele termice pornesc de la 16 grade în depresiuni şi în nordul Moldovei şi ating 23 de grade în Lunca Dunării.
În Capitală sunt condiţii de ceaţă în zori, dar peste zi predomină soarele şi ridică mercurul în termometre spre 20 de grade la amiază, o zi plăcută de toamnă încheie această săptămână în Bucureşti.
Marţi vremea se răceşte în nordul, vestul şi centrul ţării, unde termometrele pierd 5…6 grade de la o zi la alta, dar în celelalte regiuni temperaturile se menţin ridicate. În depresiuni nu se înregistrează mai mult de 10 grade peste zi, în timp ce în sud-estul ţării termometrele indică 21 de grade la amiază. Iar ca aspect, înnorări şi ploi slabe pe alocuri, iar noaptea, pe crestele înalte din nordul Carpaţilor Orientali, pot fi şi cateva lapovite sau ninsori trecătoare. Vântul suflă si el mai alert în mare parte din ţară, iar la munte devine de-a dreptul tare.
În Bucureşti marţi sunt intervale cu cer mai noros, pot să cadă şi câţiva stropi de ploaie, dar vântul nu trece de moderat. Dar vremea tot caldă rămâne, termometrele nu pierd mai mult de 1…2 grade faţa de ziua precedentă, la amiază maximă atinge 18…19 grade.