Vreme caldă şi precipitaţii slabe la început de aprilie. VEZI PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Vremea se va menţine mai caldă decât este normalul termic pentru această perioadă, însă cerul va fi acoperit treptat de nori şi îşi vor face apariţia precipitaţiile.
Marilena Vili
31 mart. 2013, 14:31
Vreme caldă şi precipitaţii slabe la început de aprilie. VEZI PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Săptămâna începe într-o notă mai puţin plăcută pentru locuitorii aflaţi în regiunile intracarpatice. Aici vremea se răceşte accentuat şi temperaturile vor pleca de la numai 4 grade în Dealurile de Vest şi vor ajunge la 14 grade în partea de sud-est a Transilvaniei. În schimb, în regiunile extracarpatice este cald, cu maxime termice între 14 grade în Oltenia, nordul Moldovei şi Delta Dunării şi 22 de grade în Sudul Moldovei şi în Bărăgan. Norii împart cerul cu soarele şi plouă slab, local în vestul, centrul şi nordul ţării şi pe alocuri în celelalte zone. În zona înaltă a Carpaţilor Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul este puţin mai agitat pe la munte.

Săptămâna începe în Capitală cu o vreme mai caldă decât în mod obişniut în această perioadă a anului. În condiţiile în care soarele va domina cerul, în termomere se strâng la orele amiezii 20…21 de grade, iar vântul adie primăvăratic.

Marţi, vremea se încălzeşte din nou în regiunile intracarpatice, devenind caldă pentru această dată în cea mai mare parte a ţării, cu temperaturi maxime cuprinse între 10 grade în nordul Moldovei şi 22 în Lunca Dunării. Soarele va fi acoperit de nori din când în când, iar după-amiaza şi seara vor fi ploi de scurtă durată, posibil însoţite de descărcări electrice în jumătatea de vest a ţării, unde sunt aşteptate şi cantităţi de apă ceva mai însemnate, izolat peste 15…20 l/mp. Vântul are mai multă putere în special prin sudul şi centrul teritoriului, precum şi la munte.

Şi marţi bucureştenii vor fi răsfăţaţi cu destul de multe grade în termometre. Meteorologii anunţă o maximă termică de 18, 20 de grade. Norii se înmulţesc şi în zona Capitalei, dar se mai vede încă şi soarele. În orele dimineţii este posibil să apară puţină ceaţă, iar ploile îşi fac apariţia abia în timpul nopţii. Vântul dă semne de agitaţie.

Miercuri, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru începutul lunii aprilie, însă norii vor domina cerul şi sunt destul de slabe şansele să mai zărim soarele pe parcursul acestei zile. Plouă pe arii extinse, mai abundent în zona Carpaţilor Meridionali şi este posibil ca ploile să fie însoţite şi de descărcări electrice. Vântul este mai agitat în jumătatea de est a ţării şi în zona de munte, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 grade în Banat şi pe litoral şi 18 grade în sud-estul Munteniei.

Valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru începutul lunii aprilie în zona Capitalei, miercuri. Amiaza aduce în jur de 16 grade în termometre, cer înorat şi ploaie, aşa că nu trebuie să uitaţi de umbrele dar şi de o haină ceva mai groasă pentru că vântul are ceva mai multă putere, sporind senzaţia de rece.

Vremea va fi apropiată de normalul termic pentru începutul lunii aprilie, cu valori termice uşor peste normă în mare parte din ţară, cel puţin joi şi vineri. Va ploua local în majoritatea regiunilor, iar temperaturile maxime se încadrează între 9 şi 18 grade.

Vezi şi Cum va fi vremea de 1 MAI şi de Paşte. PROGNOZA METEO PE TREI LUNI

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Interzis și ilegal în România. Guvernul a dat ordin joi, 18 iulie: Instituim noua infracțiune
Playtech.ro
Loredana, apariție de INFARCT! Costumul de baie CRĂPAT i-a arătat toate formele
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Spotify, schimbare radicală. Cum vor primi utilizatorii funcțiile introduse
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cum arăta Iustina Loghin de la Insula Iubirii, înainte de operațiile estetice făcute cadou de Cornel 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Bani pentru 2,5 milioane de români. Se plătesc 250 LEI în august. Ordin la Guvern
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Franța va instrui 2100 de soldați ucraineni în taberele de antrenament din Champagne
MediaFlux
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'