Vreme de mănuşi şi fular în aprilie, meteorologii Accuweather anunță ninsori în România. Cum va fi prognoza de 1 Mai şi Paşte 2024

În ultimele zile valorile termice au scăzut considerabil, iar frigul și vremea rea au pus, din nou, stăpânire pe România. În unele zone a nins, iar zăpada este așteptată în continuare în unele teritorii. Meteorologii Accuweather anunță ninsori la munte în România şi săptămâna viitoare, iar ANM a actualizat hărţile pentru 1 Mai şi Paşte 2024. .
Filip Stan
21 apr. 2024, 21:19
Vreme de mănuşi şi fular în aprilie, meteorologii Accuweather anunță ninsori în România. Cum va fi prognoza de 1 Mai şi Paşte 2024
EXCLUSIV| Vremea o ia razna în următoarele ore! Elena Mateescu, anunț de ultim moment despre ninsorile care vor lovi România

Accuweather anunţă că vremea se încălzeşte şi promite soare generos de Paşte măcar în sudul României, chiar dacă este greu de crezut acum, când temperaturile sunt mai mici decât ar trebui, iar pe Transalpina a fost viscol.

După prima jumătate a lunii aprilie în care temperaturile au fost unele ridicate, cu valori de până la 32 de grade, a urmat o scădere drastică a valorilor din termometre, ce a adus și ninsori în unele zone din România. Acum, meteorologii Accuweather au actualizat prognoza meteo și anunță în continuare o vreme capricioasă, dar și ninsori în zonele înalte de munte în zilele următoare.

Din păcate, trendul temperaturilor scăzute se va mai menține pentru câteva zile în aproape toată țara. Se anunță o vreme mohorâtă, rece, cu intensificări ale vântului și precipitații abundente.

Prognoza meteo 22 aprilie 2024. Început de săptămână rece și ploios. Vremea tomnatică nu ne părăsește

Potrivit prognozei meteo actualizate, ultimii fulgi de zăpadă vor cădea în Predeal, în data de 22 aprilie, iar la Braşov şi în alte zone va ploua şi va fi vânt supărător. Aceasta este ultima ninsoare prognozată, urmând că mai apoi vremea să se încălzească.

De asemenea, potrivit meteorologilor jumătatea săptămânii viitoare va readuce temperaturile ridicate, vremea intrând, din nou, într-un proces de încălzire. După câteva zile mai friguroase, soarele se întoarce pe cer, valorile termice cresc, însă în unele zone sunt așteptate și precipitații abundente.

 

Climatologul Roxana Bojariu: „Vom avea o primăvară neobișnuită. Şi noi, oamenii de ştiinţă, suntem uimiți”

Care sunt acestea şi care este prognoza meteo pentrul finalul lunii aprilie, a explicat Roxana Bojariu, climatolog. „Dacă vorbim de aceste particule cu originea în zone din nordul Africii, ele deja au trecut, tocmai pentru că a fost această mișcare atmosferică foarte rapidă, de ieri, produsă de frontul rece care a înlocuit aerul foarte cald. S-a văzut că a traversat România această masă cu particule din, să zicem generic, Sahara. Vom mai avea astfel de episoade, pentru că acum, până în iunie, este sezonul cel mai propice formării sistemelor de joasă presiune în Mediterana, care antrenează inclusiv acest praf de deasupra zonelor deșertice din nordul Africii, dar nu numai. Sunt și alte zone deșertice care pot să ducă la acest transport.

Destule reprize de praf saharian am putea avea până în iunie. Mi-e greu să fac o predicție, dar am avut deja trei episoade până acum, unele mai ușoare, altele mai intense, cum a fost și acest ultim episod care a dus praf saharian până în Estonia. Deci n-a fost numai zona țării noastre. Vă dați seama ce transport intens.

Efectele pot fi asupra sănătății publice, chiar dacă sursele locale de multe ori covârșesc această sursă ce se diminuează totuși din locul de origine. Pentru că şi noi avem praful nostru și e destul de mult.

Dar, pe de altă parte, sunt și alte efecte benefice. De exemplu: acest praf conține micro-minerale, conține fosfor, conține fier, care ajută în ocean sau în mare, în Marea Mediterană şi eliberează oxigen, de exemplu.

Specialistul a vorbit şi despre prognoza meteo pe luna aprilie, în contextul în care am încheiat luna martie cu 31 de grade Celsius, precizând că este vorba de unele „anomalii”.

„E o primăvară neobișnuită prin aceste contraste foarte puternice, contraste care vin de la temperaturi extraordinari de mari, vă spune un climatolog care se uită în cifre, și noi suntem uimiți, cei obișnuiți cu cifrele, când vedem temperaturi de 31 de grade nu doar într-o zi și în mai multe zone din sudul României, dar au fost zone și în sud-estul Europei, în Grecia, în Bulgaria. Trecerea la episoade mai reci se face nu neapărat cu atingerea unor anomalii negative puternice. Ajungem la normal sau ușor pe sub normă, numai că acest contrast rămâne foarte mare și balanța înclină pe partea pozitivă a anomaliilor de temperatură. Deci, o primăvară foarte caldă care urmează unei ierni iarăși nefirești, dar nu e vorba numai de România”, a spus Roxana Bojariu.

 

S-a întors IARNA în România. Ninge de 1 mai și de Paște în București, potrivit meteorologilor Accuweather?

Meteorologii de la Accuweather au o veste bună și una proastă, în ceea ce privește vremea de 1 Mai și de Paște, în București. Mai exact, scăpăm de precipitații, dar temperaturile vor fi sub media lunii mai. Astfel, în prima zi a lunii următoare, maxima va fi de 19 grade Celsius, iar minima de doar 9 grade Celsius.

Temperaturi peste cele normale în România, dar în special în sud şi sud-est, până aproape de jumătatea lunii mai. Prognoza meteo pentru minivacanţa de 1 mai şi de Paşte

Iar de Paște, doar minima crește cu un grad. Însă, în a doua zi de Paște sunt așteptate unele precipitații, sub formă de ploaie, chiar dacă maxima atinge 20 de grade Celsius, iar minima va fi de 12 grade Celsius.

De altfel, până la mijlocul lunii mai, temperaturile maxime nu vor depăși 22 de grade Celsius, în timp ce minimele nu vor fi mai mari de 13 grade Celsius.

Elena Mateescu, directorul ANM, anunţă prognoza meteo pentru Paşte, Florii şi 1 Mai

Au mai rămas doar câteva zile până la mini-vacanța de 1 Mai și Paște, iar directorul ANM, Elena Mateescu, a explicat că, în prezent, avem o vreme urâtă cu ploi și ninsori, dar în câteva zile se va încălzi. Astfel, în perioada sărbătorilor vom avea o vreme în general bună, cu temperaturi mai crescute în estul țării.
Este vreme extremă în cele mai multe zone ale ţării, unde temperaturile au ajuns la pragul îngheţului. După vara grăbită, meteorologii anunţă valori sub nivelurile normale pentru această perioadă. De Paşte însă vremea ar putea ţine cu noi, anunţă specialiştii ANM.

În perioada următoare, meteorologii anunţă temperaturi în scădere. „În special în jumătatea nordică a țării, acolo unde maximele nu vor mai depăși 12-14 grade Celsius, cât ar trebui în mod obișnuit să înregistrăm din punctul de vedere al minimelor, iar minimele vor fi unele foarte coborâte, mai ales în depresiuni, spre -5 sau -6 grade, chiar și în Capitală o minimă de 4 grade. Pe hărţi, observăm nuanțe de verde și chiar de galben, semn că vremea va intra într-un proces ușor de încălzire

Astfel, ne vom apropia din nou de ceea ce înseamnă maxima unei zile de vară 24-25 de grade. Dar avem stațiuni unde înregistrăm strat de zăpadă consistent”, a spus şefa ANM, Elena Mateescu.  „Estimarea pentru următoarele patru săptămâni și mai ales și ultima intervalul 29 aprilie – 6 mai, care cuprinde perioada Sărbătorilor pascale, arată o vreme ușor mai caldă în jumătatea estică, cu abateri termice pozitive mai mari chiar în zona litoralului.

Acest lucru poate indica faptul că în perioada respectivă putem să avem o vreme în general frumoasă. Nu excludem ca și ultima lună de primăvară, practic, care reprezintă și cea mai instabilă lună a primăverii și cea mai caldă, să aducă din nou aceste tendințe de vreme schimbătoare și cu variații semnificative”, a mai precizat Elena Mateescu.

Meteorologii anunță că tendința de creștere a temperaturilor din această perioadă anunţă începutul valurilor de căldură mai din timp.

 

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Instagram: Cea mai descărcată aplicație din lume, devansând TikTok
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'