Vom avea parte de o vreme frumoasă de primăvară, cu ploi slabe. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Următoarele zile ne vom bucura de vreme frumoasă de primăvară, cu temperaturi ridicate în termometre, cu doar câţiva nori pe cer şi, local, ploi slabe.
Alina Costache
15 apr. 2013, 13:36
Vom avea parte de o vreme frumoasă de primăvară, cu ploi slabe. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Marţi, vremea va fi în general frumoasă, soarele predomină în majoritatea regiunilor şi doar prin sud şi în zone de munte mai sunt câţiva nori din care izolat cad şi câţiva stropi de ploaie. În sud-est, vântul continuă să dea semne de agitaţie, iar la amiază temepraturile vor fi de la 12 grade în zona costiera a Dobrogei până la 19…20 de grade local în vestul şi sud-estul ţării.

În Capitală, marţi, soarele se mai ascunde după nori în orele dimineţii şi trecător mai este posibil să plouă slab, apoi se anunţă o zi plăcută, cu aproximativ 19 grade la amiaza, dar în continuare cu vânt ceva mai sprinten.

Citeşte şi Cum va fi VREMEA în următoarele două săptămâni. PROGNOZA METEO emisă de ANM

Miercuri, vremea se menţine frumoasă, va fi soare pe săturate şi doar în zona de munte şi prin dealurile Olteniei câţiva nori risipiţi lasă izolat şi trecător ploi slabe după-amiază şi la începutul nopţii. Vântul însă doar prin Dobrogea se menţine alert, în rest se domoleşte şi ziua se anunţă cât se poate de plăcută, cu temperaturi maxime de la 13 grade numai pe litoral până la 20…21 de grade în multe localităţi din jumătatea vestică a ţării, aşadar în creştere faţă de ziua precedentă.

În Bucureşti, miercuri va fi o zi frumoasă de primăvară, soare pe săturate şi câţiva nori strict decorativi, vântul rămâne şi el domol, iar la amiază temperatura ajunge la valori plăcute, de 19…20 de grade.

Joi, tot frumoasă se anunţă vremea şi, pentru că temperaturile încă mai cresc puţin, vorbim deja despre vreme caldă pentru a doua decadă din aprilie, mai ales în vestul ţării. Maximele amiezii pornesc tot de la 13 grade şi tot numai pe litoral, în timp ce în Banat valorile de 22 de grade sunt frecvente. Ca aspect, vorbim despre cer perfect senin în regiunile intracarpatice şi variabil – adică soare şi nori deopotrivă – în sudul şi estul ţării, ca şi la munte, unde însă doar cu totul izolat este posibil să cadă doi stropi de ploaie. Iar vântul abia dacă se simte în mare parte din ţară şi doar pe litoral şi în Deltă încă suflă alert.

În Bucureşti, joi, va fi frumos, mai mult soare decât nori şi câteva plăcute adieri de vânt, iar la amiază temepratura ajunge la aproximativ 18 grade Celsius.

Se pare că veştile meteorologilor sunt destul de bune pentru acest sfârşit de săptămână, căci vremea se menţine în general frumoasă şi caldă pentru această dată în mare parte a ţării. Vineri sunt câţiva nori prin sud, unde şi vântul suflă moderat, dar în rest predomină soarele, iar şansele de ploaie cresc abia la sfârşitul weekendului prin vestul, centrul şi nordul ţării. Până atunci însă, temperaturile rămân generoase şi vorbim despre un ecart la scara întregii ţări de 15 la 23 de grade.

În Transilvania, în sud-estul regiunii, ziua începe cu nori mai adunaţi şi izolat mai cad câţiva stropi de ploaie, apoi predomină soarele în întreaga regiune şi temperaturile se apropie de cele normale pentru jumătatea lui aprilie. Vorbim despre 14 grade la Miercurea Ciuc, 15 la Sibiu şi Braşov şi 18 la ALba Iulia.

Spre nord-vest nu sunt şanse de ploaie, vântul nu se agită nici el, iar ziua se anunţă însorită şi destul de caldă. La amiază termometrele indică 20 de grade în Baia Mare şi 18 la Oradea.

Tot 18 grade este maximă zilei şi la Reşiţa, în timp ce la Arad, Timişoara şi Deva câteva raze de soare în plus adaugă temperaturii aerului încă un grad, 19 vor fi la amiază. Fără vânt şi fără ploi, va fi o zi plăcută de primavară liniştită.

Şi în Oltenia termometrele indică valori termice potrivite pentru data din calendar, 18 grade la Craiova, Târgu Jiu şi Râmnicu Vâlcea şi 20 la Drobeta Turnu Severin, dar soarele este mai generos la câmpie în această regiune, la deal sunt nori mai adunaţi şi izolat lasă şi câţiva stropi de ploaie.

În Muntenia sunt de aşteptat unele înnorări, local plouă slab şi trecător în cursul zilei, iar prin Bărăgan vântul încă suflă moderat. Dar soarele apare şi el pe cer, îndeajuns încât să ridice mercurul din termometre spre 17 grade în Piteşti, Alexandria şi Giurgiu şi chiar 18 la Brăila şi Buzău.

În Dobrogea, aerul circulă cu repeziciune şi marţi, vântul rămâne alert şi soarele este mai scump la vedere. Norii sunt cei care predomină şi lasă din când în când ploi slabe, iar la amiază temperatura aerului nu depăşeşte 13 grade la Constanţa şi 16 la Tulcea, se pare că marţi litoralul este cea mai răcoroasă zonă a ţării.

În sudul Moldovei încă suflă vânt mai agitat, sunt şi câţiva nori în plus, iar în primele ore mai plouă puţin şi slab, dar spre nord probabilitatea de ploaie scade şi soarele este tot mai prezent. Temperaturile sunt şi ele pe potriva aspectului vremii,  17 grade este maxima zilei la Galaţi, în timp ce la Vaslui, Iaşi şi Botoşani se înregistrează 19 grade.

Marţi, la munte încălzirea continuă, iar la amiază se vor resimţi temperaturi plăcute, de 8 grade la Păltiniş şi Semenic, 10 la Predeal şi chiar 11 la Stâna de Vale. Vorbim despre soare mare parte din zi, iar norii îşi fac apariţia doar trecător, după-amiaza şi la începutul nopţii, însă şi atunci doar izolat sunt posibile averse slabe, cel mai probabil în Munţii Banatului şi în vestul Carpaţilor Meridionali. Vântul rămâne slab, cel mult moderat, se anunţă o zi perfectă pentru drumeţii montane.

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Cutremur în România. Ion Iliescu a primit decizia. Procurorii n-au avut milă
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Șoșoacă ne aruncă în lumea a treia. Niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cum arăta Iustina Loghin de la Insula Iubirii, înainte de operațiile estetice făcute cadou de Cornel 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Vor plăti mai puțin. Decizie pentru cei care alimentează cu motorină. Ordin la Guvern azi, 18 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Scrisoarea de garanție bancară – un instrument financiar din ce în ce mai popular în România
MediaFlux
REDUCERI la facturile de ENERGIE ELECTRICĂ
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'