VREME RECE DE FLORII: Ploi, lapoviţă şi chiar ninsoare. PROGNOZA METEO pe 3 zile

PROGNOZA METEO. În Duminica Floriilor, vremea va fi rece. Va ploua în Oltenia, Banat şi, local, în Muntenia, iar în jumătatea nordică a Moldovei şi în estul Transilvaniei vor fi lapoviţă şi ninsori. În Bucureşti, va începe să plouă spre seară.
Iulian Tudor
04 apr. 2015, 15:19
VREME RECE DE FLORII: Ploi, lapoviţă şi chiar ninsoare. PROGNOZA METEO pe 3 zile

DUMINICĂ, de Florii, vremea ramane rece pentru această dată. Amiaza nu aduce mai mult de 5 grade in estul Transilvaniei, dar si in extremitatea de sud-vest a tarii, in timp ce, in sudul Munteniei, termometrele vor strange 15 grade. Cerul va fi mai mult noros, exceptând nord-vestul teritoriului, iar în primele ore ale zilei şi extremitatea estică, unde se arata si soarele.

Ploua în Oltenia, Banat şi local în Muntenia şi pe arii restrânse în rest. Seara şi noaptea, precipitaţiile se vor extinde în regiunile sudice şi local în cele centrale şi estice, unde vor fi mai ales ploi, iar în jumătatea nordică a Moldovei şi în estul Transilvaniei şi lapoviţe şi ninsori. Izolat în jumătatea sudică a ţării cantităţile de apă vor depăşi 10…15 l/mp.

În zona montană vor predomina ninsorile. Vântul este mai agitat prin sud şi sud-est şi pe crestele ontane. 

Nebulozitatea se va accentua treptat şi in zona CAPITALEI, iar spre seara incepe sa ploua si vantul prinde putere. Temperatura maximă va fi de 12…13 grade, destul de modesta daca ne gandim la data din calendar.

LUNI. Incepem Saptamana Patimilor cu vreme închisă, iar în sudul, centrul şi estul ţării va fi foarte rece pentru începutul lunii aprilie. Astfel, peste zi, temperatura nu va depasi 2 grade in nordul Moldovei si estul Transilvaniei si 4…6 grade prin Oltenia, in timp ce in pe litoral si in Banat, cvor fi posibile cateva valori de 11 grade.

Vor cădea precipitaţii, mixte în Moldova şi local în Transilvania şi mai ales sub formă de ploaie în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi pe arii mai restrânse în rest. La munte vor predomina ninsorile, iar stratul de zăpadă nou depus va fi mai consistent în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii Orientali.

În estul şi sud-estul teritoriului, precum şi în zonele de munte, cantităţile de apă vor depăşi local 15….20 l/mp. Vântul continua sa sufle cu putere la munte, dar si în Muntenia, Dobrogea şi jumătatea sudică a Moldovei, sporind senzatia de rece.

Vremea va fi închisă si in Bucureşti pe parcursul zilei de luni, cand putem vorbi despre o vreme deosebit de rece pentru această perioadă, cu o maxima de numai 6 grade in conditiile in care ploua si bate vantul, ceea ce insemna ca senzatia de rece va fi amplificata. In plus este de asteptat ca ploaia sa fie mai abundenta.

MARŢI, vremea va fi în continuare rece, chiar deosebit de rece în estul şi nord-estul ţării. Vor fi înnorări şi se vor semnala precipitaţii în sud, centru şi est şi pe arii mai restrânse în rest. Izolat cantităţile de apă vor fi însemnate. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte, mixte în Moldova şi în depresiuni şi mai ales ploi în rest. Vântul va prezenta intensificări temporare în toate zonele, cu viteze mai mari la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 grade in Moldova şi 12 grade in nord-vest.

Vremea ramane rece si in Capitală, unde amiaza nu vine cu mai mult de 9 grade. Cerul este innorat, continua sa plouasi vantul isi mai face si el putin simtita prezenta.

MIERCURI, desi incepe sa se incalzeasca usor în jumătatea de vest a ţării, ramane totusi destul de rece pentru acesta data calendaristica, chiar foarte rece în regiunile estice, unde vor fi localitati in care temepraturile maxime vor fi de numai 3 grade, in timp ce prin Banat sunt anuntate 13 grade. Vor mai fi precipitatii si la mijlocul saptamanii în estul şi sud-estul teritoriului, adica ninsori la munte, mixte în Moldova şi ploi în rest, pentru ca spre sfarsitul saptamanii probabilitatea de aparitie a precipitatiilor sa fie din ce in ce mai redusa. In aceste conditii si temperaturile incep sa creasca si este posibil ca in perioada Pastelui acestea sa fie apropiate de normal, adica cam intre 12 si 20 de grade.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Cele trei legume care te hidratează indiferent de anotimp. Sunt delicioase și pot fi combinate în numeroase moduri
Capital.ro
Interzis pentru cei care fac ITP-ul. Se face dosar penal. Pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare
Playtech.ro
Iubita lui Selly, fotografiată FĂRĂ haine! Imaginile au APĂRUT pe net
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Alex Bodi, acuzații la adresa fostei iubite. Cei doi se află în Mykonos, dar în hoteluri diferite
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Discuție HALUCINANTĂ între mama și suspectul crimei din Brăila: „Mai mult de 12, 13 ani nu faci”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cod galben de vijelii în mare parte din țară! Zonele din România în care vor fi ploi torențiale și căderi de grindină
Capital.ro
Cristian Cioacă e terminat. Decizia care îl înfundă pe fostul soț al Elodiei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
Descoperirea făcută de oamenii legii, care ar putea rezolva definitiv cazul crimei din Brăila! A fost găsită în casa mamei suspectului
substantial.ro
Ministerul Apărării confirmă: resturi de dronă rusească descoperite în Deltă, lângă Plauru
MediaFlux
Se dau BANI de la stat! SUMELE variază între 2.000 și 5.000 de lei de PERSOANĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!