Sâmbătă, încălzirea vremii continuă. Vorbim deja despre revenirea temperaturii aerului la valori normale pentru final de martie: 4 grade vom mai înregistra doar în extremitatea nordică a Moldovei, în timp ce în Muntenia, mercurul se ridică în termometre spre 17 grade. Dar în vestul, centrul şi nordul ţării, norii stau în continuare adunaţi şi lasă ploi mai ales în prima parte a zilei. În celelalte regiuni, înnorările sunt doar temporare, iar ploile, în general slabe cantiativ, cad numai pe alocuri. Vântul continuă să sufle cu putere la munte, unde rafalele depăşesc 70 km/h, dar temporar şi în Banat, Moldova şi Dobrogea, cu viteze de peste 50 km/h.
Şi în Bucureşti, vremea va continua să se încălzească, dar sunt nori pe cer, sunt şi condiţii ca trecător să plouă slab, însă mai apare şi câte o rază de soare, iar la amiază, temperatura urcă spre aproximativ 14 grade normale pentru data din calendar.
Vremea continuă să se încălzească duminică şi devine mai caldă decât în mod normal la sfârşitul lunii martie. În jumătatea vestică a ţării, cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua şi cantităţile de apă vor depăşi local 15 l/mp şi izolat 25 l/mp. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare, iar ploile se vor semnala pe arii mai restrânse, în special seara şi noaptea şi pot fi însoţite de descărcări electrice. Vântul va avea intensificări susţinute, mai ales în regiunile vestice şi la munte, iar maximele temperaturii aerului vor fi de la 9 grade în extremitatea nordică a Moldovei, până la 23 de grade în Muntenia şi Dobrogea.
Şi în Bucureşti, încălzirea continuă. Vremea devine caldă pentru ultima zi de martie, iar peste zi se mai arată şi soarele printre nori. Vântul suflă moderat pe parcursul zilei, dar nu este neplăcut, căci în termometre se adună până la amiază 21-22 de grade. Şi abia noaptea sunt condiţii pentru câţiva stropi de ploaie.
Luni, în regiunile intracarpatice temperaturile mai scad, însă în restul ţării tot despre vreme caldă vorbim, căci la amiază se ating valori de 21 de grade în sud-est, pornind de la numai 8 grade în vest şi nord-vest. Se anunţă însă o zi destul de ploioasă în cea mai mare parte a ţării, iar în zona înaltă a Carpaţilor Orientali şi a Munţilor Apuseni, din nou, sunt ninsori sau lapoviţă. Iar vântul suflă şi el cu putere în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari tot la munte.
În Capitală, vremea rămâne mai caldă decât în mod normal în această perioadă a anului, dar nu va fi o zi însorită, căci norii acoperă soarele adesea şi trecător plouă slab. Vântul nu trece de moderat, iar regimul termic rămâne plăcut. La amiază sunt 20 de grade în termometre.
Sâmbătă, la munte cresc temperaturile, spre 7 grade la Stana de Vale şi 8 grade la Păltiniş, în timp ce în Predeal, maxima este de 11 grade. Şi chiar la altitudini mai mari, încălzirea vremii se resimte, chiar şi pe Vârful Toaca temperaturile vor fi pozitive la amiază, 3 grade peste limita de îngheţ.
Dar nu vorbim despre o zi însorită, căci se anunţă cer acoperit de nori în Carpaţii Occidentali, vestul Carpaţilor Meridionali şi nordul Carpaţilor Orientali, unde plouă mai ales în prima parte a zilei şi spre sfârşitul nopţii. În restul zonelor montane, înnorările vor fi temporare, iar ploile, în general slabe, se vor semnala local. În plus, şi vântul are intensificări, în zona înaltă rafalele depăşind 70 km/h.
La munte, duminică încălzirea continuă, dar ploile sunt şi ele mai abundente, izolat şi peste 25 de litri de apă pe metru pătrat, adică averse, posibil însoţite de tunete şi fulgere. Prin urmare, stratul de zăpadă destul de consistent acum se va topi în ritm accelerat.