Vineri, în ultima zi din 2021, valorile termice, în creștere față de intervalul anterior, vor caracteriza o vreme caldă pentru această dată în cea mai mare parte a țării. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua în vestul, centrul și nordul teritoriului, iar noaptea pe arii restrânse în celelalte regiuni. La altitudini mari vor mai fi lapovițe și ninsori, însă în restul zonei montane, regimul termic ridicat și precipitaţiile în formă lichidă, pe alocuri moderate cantitativ, vor determina topirea şi cedarea apei din stratul de zăpadă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 12 grade, iar cele minime între 1 și 7 grade. Mai ales în prima parte a zilei, pe arii relativ restrânse va fi ceață, cu o probabilitate mai mare în sud și sud-est, iar izolat polei, cu precădere în nord-est. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în special pe creste unde rafalele vor depăşi 70…80 km/h.
Şi la Bucureşti, pe 31 decembrie, valorile termice, în creștere ușoară față de intervalul anterior, vor caracteriza o vreme caldă pentru această dată. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimă va fi de 2…3 grade. Cerul va avea înnorări, mai persistente la începutul intervalului când se va semnala ceață și din nou spre sfârșitul nopții când vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat.
Sâmbătă, 1 ianuarie, vremea va fi mult mai caldă decât ar fi normal la început de ianuarie, astfel că temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 și 14 grade, iar cele minime între -1 și 7 grade. Cerul va avea înnorări în toate regiunile, mai persistente în nord şi în centru, precum şi în zonele montane şi submontane, unde ploile se vor semnala pe arii relativ extinse. În restul teritoriului ploi trecătoare vor fi pe spaţii mici, mai ales în sud-est. La munte, dimineaţa vor mai fi condiţii de polei, iar la peste 1800 m altitudine izolat vor fi şi ninsori sau lapoviţă, mai ales noaptea. Temperaturile în creştere şi precipitaţiile sub formă de ploaie, pe alocuri moderate cantitativ, vor determina în continuare topirea şi cedarea apei din stratul de zăpadă încă prezent local la munte şi în nord-nord-est. Vântul va sufla tare pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, va avea intensificări temporare şi în restul masivelor, dar local şi în zonele joase de relief, cu precădere în Moldova şi sudul Olteniei. Pe alocuri, în orele dimineţilor, se va forma ceaţă.
Sâmbătă, la Bucureşti, vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit în prima zi din an. Cerul va avea temporar înnorări, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 12…13 grade, iar cea minimă de 3…4 grade. În orele dimineţii vor fi condiţii de ceaţă.
Duminică, deşi valorile termice vor fi mai scăzute decât în intervalul precedent în cea mai mare parte a ţării, vremea se va menţine caldă pentru această perioadă din an. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 3 și 12 grade, iar cele minime în marea lor majoritate între -3 și 5 grade. Temporar cerul va avea înnorări, ziua probabilitatea pentru ploi va fi redusă, însă în a doua parte a nopţii va ploua local în nord şi nord-est unde vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană înaltă şi local în sud-estul teritoriului. Pe alocuri se va forma ceaţă.
La Bucureşti, duminică, deşi în scădere uşoară, valorile termice se vor situa în continuare peste cele climatologic specifice perioadei. Cerul va fi parţial noros ziua, apoi se vor forma nori joşi şi posibil ceaţă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 8 grade, iar cea minimă va fi de 1…2 grade, transmite ANM.
Citeşte şi Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea de Revelion şi Sfântul Vasile