Vremea rămâne călduroasă, dar apar ploile şi descărcările electrice. VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Meteorologii prognozează pentru zilele următoare vreme călduroasă, caniculară chiar în unele zone ale ţării, cu temperaturi maxime de până la 37 de grade Celsius. De joi, îşi vor face apariţia şi ploile însoţite de descărcări electrice, grindină şi intensificări ale vântului.  
Marilena Vili
13 aug. 2013, 14:34
Vremea rămâne călduroasă, dar apar ploile şi descărcările electrice. VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Miercuri, căldura nu cedează. Oltenia, Muntenia, Banatul, Dobrogea şi sudul Moldovei au parte de caniculă în toată puterea cuvântului, cu valori şi de 37 de grade în Lunca Dunării, în timp ce spre nordul Moldovei aerul este de-a dreptul respirabil, cu valori de 26 de grade. Pe de altă parte, ploile de vară, cu fulgere, tunete şi descărcări electrice revin în peisajul meteo al zilei în nordul, centrul şi sud-vestul ţării. Vorbim iar de cantităţi serioase de apă, şi de peste 20 de litri pe metru pătrat, iar grindina nu va lipsi nici ea.

Bucureştenii fierb şi ei miercuri la foc iute. Maxima atinge 35-36 de grade, vântul abia dacă adie, iar soarele nu se întâlneşte cu niciun nor aducător de ploaie. Presiunea atmosferică rămâne în jurul valorii de 755 mm Hg.

Joi, temperatura aerului va marca o scădere în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 de grade în nordul Moldovei şi 34 de grade în Lunca Dunării. În zona de munte precum şi în Banat, Oltenia, Transilvania şi nordul Moldovei vor fi înnorări temporare şi local averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, iar aceste fenomene vor fi pe arii restrânse. Vor fi condiţii de grindină, iar izolat cantităţile de apă vor fi mai însemnate.

Şi în Bucureşti temperatura aerului va marca o scădere, astfel încât temperatura maximă va fi în jur de 31 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi trecător averse şi descărcări electrice după-amiaza şi seara. Vântul nu are excese.

Vineri, în jumătatea de vest a ţării şi la munte temporar cerul va avea înnorări accentuate şi local vor fi averse, însoţite de descărcări electrice. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de manifestări se vor semnala izolat. Vântul va avea unele intensificări în partea de sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 de grade în Bucovina şi estul Transilvaniei şi 32 de grade în sudul Munteniei şi vestul Dobrogei.

În Capitală, ziua de vineri se anunţă însorită şi plăcută din punct de vedere termic. Vântul adie din când în când, iar temperatura maximă va fi de 30…31 de grade.

Ultimele două zile ale săptămânii şi începutul săptămânii viitoare vor aduce o vreme călduroasă în cea mai mare parte a ţării, cu valori termice peste normalul perioadei, cu precădere în vestul şi în sudul ţării. Sunt aşteptate maxime cuprinse între 25 şi 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în zonele de câmpie. Vor fi puţine ploi în weekend, cel mai probabil în vestul ţării şi în zona de munte, dar primele zile ale săptămânii viitoare vor aduce o probabilitatea mai mare pentru averse cu tunete şi fulgere în regiunile vestice, nordice şi centrale.

Dacă aveţi în plan un nou strat de bronz marin pentru astăzi, meteorologii vă încurajează. Vremea este extrem de caldă la malul mării. Maximele depăşesc orice aşteptări, aşa că vorbim de o amiază cu valori de la 30 la 33 de grade Celsius, în condiţiile în care nici în apa mării nu prea sunt şanse de prea multă răcoare, cu cele 25-27 de grade de la ţărm.

De ceva mai multă acţiune vor avea parte turiştii care au pornit spre munte. Vremea devine aici instabilă. Ploile torenţiale cu vânt, descărcări electrice şi căderile de grindină vor ocupa arii extinse din Carpaţii Occidentali şi nordul Carpaţilor Orientali, dar ploile nu vor lipsi nici din restul zonei montane. E drept, tot cald este şi aici, astfel mercurul va indica la amiază de la 18 grade pe Ceahlău spre 22-23 de grade la Sinaia şi Păltiniş şi 25 de grade la Predeal.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o informare meteorologică de caniculă şi disconfort termic, valabilă în zilele de 13 şi 14 august.

CITEŞTE ŞI PROGNOZA PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Obiceiul la care e bine să renunți dacă ai peste 50 de ani. Efectul se poate vedea și într-o lună de zile
Capital.ro
Românii sunt verificați. ANAF face măcel. Este obligatoriu în România
Playtech.ro
Mihai Bendeac, UMILIT după ce l-a parodiat pe Andrei Versace. Ce a postat după MOARTEA lui
DailyBusiness
Atenție! Începând de azi se completează formularul 216. Cine e obligat!
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cel mai șocant film horror din istorie. E cea mai profitabilă producție
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Bogdan Vlădău, primele declarații despre divorțul de Gina Chirilă: 'Încă îmi revin un pic' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
A murit cea mai frumoasă actriță. Marea doamnă s-a stins. Toți o știau din telenovele
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Israel rămâne cel mai puternic aliat al SUA în Orientul Mijlociu, afirmă Netanyahu înaintea vizitei în Washington
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!