Inundaţiile au afectat, în ultimele 24 de ore, 159 localităţi din 28 judeţe şi municipiul Bucureşti, pompierii intervenind pentru evacuarea apei din sute de case, beciuri, subsoluri, curţi şi anexe gospodăreşti. Au fost inundate sediile unor instituţii publice, dar şi ale mai multor firme. În continuare, sunt în teren 20.000 de lucrători ai Ministerului Afacerilor Interne cu 8.500 de mijloace tehnice.
”Ca urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate efecte la nivelul a 159 localităţi din 28 judeţe şi municipiul Bucureşti, fiind afectate 240 case, 82 beciuri/subsoluri, 690 curţi, 57 anexe gospodăreşti şi 5 clădiri aparţinând unor instituţii publice şi 5 ale unor operatori economici, precum şi 21 străzii”, au transmis, miercuri dimineaţă, reprezentanţii MInisterului Afacerilor Interne (MAI).
De asemenea, circulația rutieră a fost temporar afectată pe 7 drumuri naționale (DN 10/BZ, DN 24D/GL, DN 28/IS, DN 28A/IS, DN 28 B/IS, DN 17B/NT și DN 2/VN) și 7 drumuri județene (DJ 708/AR, DJ 282/BT, DJ 297/BT DJ 100H/BZ, DJ 668A/HD, DJ 208/SV și DJ 205/VN) din cauza alunecărilor de teren produse, acumulării de apă și aluviuni pe carosabil.
„Traficul rutier este blocat pe DN 73D Piteşti – Câmpulung, la kilometrul 41, în localitatea Boteni, judeţul Argeş, şi 2 drumuri judeţene (203K/BZ, DJ 205D/VN), iar pe Şoseaua de Centură a municipiului Bucureşti a fost deviat din cauza acumulării apei. Circulaţia feroviară a fost afectată temporar pe 2 tronsoane de cale ferată (Chirleşti – Pătârlagele/BZ şi Bârlad/GL)”, a mai transmis MAI.
În judeţul Teleorman, pe DN 6 Bucureşti – Alexandria, la kilometrul 61+150, din cauza precipitatiilor din ultima perioadă, Raul Câlnişte a crescut, a ieşit din matcă şi a inundat partea carosabilă între km 61+150 – 61+250 (localitate Drăgăneşti Vlasca).
”Apa măsoară în aceasta dimineata 10-15 cm. Se circula pe ambele fire, îngreunat, dirijat de Poliţie”, a transmis Infotrafic.
Ploile au făcut prăpăd în județul Buzău. În zona de munte, zeci de gospodării au fost inundate. De asemena, câteva poduri au fost distruse de viituri.
Apele au înghițit în câteva clipe o remorcă aflata pe malul unui râu. De asemenea, mai multe drumuri au fost rupte din cauza viiturilor.
Dezastru de proporții și în comuna Todireni, din Botoșani. Apele au măturat totul în calea lor. Aici a plouat într-o oră cât pentru o lună, iar populaţia a fost avertizată prin aplicaţia Ro-Alert să se adăpostească din calea potopului.
Inundaţii au fost şi în Slănic Prahova. În zona de nord a județului Argeș a plouat puternic, iar câteva localități au fost acoperite de ape.
Şi apele Mureșului s-au umflat în urma ploilor și s-au revărsat în mai multe localități. Cel mai grav a fost în comuna Bârzava.