Vremea rea s-a întors. Poliţia avertizează că pe mai multe drumuri din ţară se circulă în condiţii de iarnă

Ninge în mai multe zone din Translivania, în judeţele Cluj, Sibiu sau Hunedoara, dar şi în Maramureş, stratul de zăpadă aşezat pe carosabil creându-le probleme şoferilor. Ninsoarea va cuprinde până marţi dimineaţă tot Ardealul.
Iulian Tudor
11 feb. 2019, 20:15
Vremea rea s-a întors. Poliţia avertizează că pe mai multe drumuri din ţară se circulă în condiţii de iarnă

Conform mesajului de atenţionare emis în cursul acestei zile de Administraţia Naţională de Meteorologie, în intervalul 12 februarie 2019, ora 22:00 – 13 februarie 2019, ora 02:00 în zona montană vor fi ninsori importante cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari la altitudini de peste 1500 m, unde temporar rafalele vor depăși 80…90 km/h și va fi viscol.

În judeţul Gorj, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile (viscol şi vizibilitatea redusă), circulaţia rutieră pe DN67C Novaci – Rânca este restricţionată pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, restricţie ce va fi menţinută până în data de 31.03.2019.

În aceste circumstanțe, Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române recomandă conducătorilor auto ca înainte de a porni la drum să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică existentă și să circule doar cu autovehiculele echipate cu pneuri corespunzătoare sezonului rece.

De asemenea, este necesar să-şi asigure o bună vizibilitate din autovehicul, prin curăţarea parbrizului, lunetei şi geamurilor laterale, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.

Vremea se schimbă de luni seară în toată ţara. Vor fi ploi, ninsori şi temperaturile vor scădea considerabil. Meteorologii au emis chiar un cod galben de ninsori și viscol pentru tot spațiul montan. Dar va ninge şi în zonele care nu sunt sub cod, inclusiv în Bucureşti.

Meteorologii au anunţat că o masă de aer polar va pătrunde în țara noastră, începând de marți. Urmează lapoviță și ninsori în mare parte din țară, inclusiv în Capitală.

„Trebuia să ne așteptăm la o schimbare a vremii, am avut temperaturi mult peste normal, vorbim acum de o pătrundere de aer rece, de un ciclon care va traversa rapid țara noastră și masa de aer polar va fi resimțită de marți, iar luni noapte vor fi între 2 și 4 grade.

Ploile de acum se vor transforma în lapoviță în Transilvania, mare parte din zonele montane, Carpații Meridionali, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Covasna și Harghita, intensificări ale vântului și viscolului, ajungând la 80 de kilometri la oră.

Marți noapte, prin Oltenia ploile se vor transforma în ninsoare și acest scenariu îl vom avea si în zona Capitalei”, spune Mihai Timu, meteorolog ANM.

În intervalul 11 februarie, ora 22 – 13 februarie, ora 02, meteorologii anunță ninsori importante cantitativ și depunerea unui strat consistent de zăpadă în zona montană. În plus, viscolul își va face și el apariția, anunță ANM.

Spynews
Cadavrul unui bărbat, găsit în cuptorul din bucătăria spitalului unde era internat. Polițiștii au pornit o anchetă
Bzi.ro
Ispita Diandra arată senzațional după ce a slăbit 8 kilograme! Ține post negru luni, miercuri și vineri
Fanatik.ro
Orașul din România în care se construiește pe bandă rulantă. Se fac lucrări pentru noi pontoane, locuri de joacă, alei, dar și un teatru de vară
Capital.ro
Ungaria e la ani lumină de România. Viktor Orban ne-a umilit. Cum ne-a dat peste nas
Playtech.ro
Cum a arătat Romina Gingașu mireasă. Imagini de colecție de la nunta româncei cu miliardarul Piero Ferrari
DailyBusiness
Alimentul de care românii nu se pot lipsi! E importat din Spania la prețuri uriașe!
Adevarul
Pensiile militare nu vor mai fi impozitate sub 3.000 de lei. De când se aplică prevederea
Spynews
Când este recomandat să pui castraveții la murat. Perioada ideală pentru a-i pregăti pentru iarnă
Spynews
Bianca Drăgușanu a primit amendă! Vedeta a răbufnit: ”Tupeu ordinar” | FOTO
Evz.ro
Schimbare radicală pentru acești pensionari. Se schimbă veniturile
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor
Cancan.ro
2 români, stabiliți în Italia, au avut parte de șocul vieții lor într-un supermarket din România. Cât au plătit pentru un coș de cumpărături
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Cadavrele a doi bărbați din Brașov plutesc de zile întregi pe Marea Neagră! Motivul pentru care autoritățile nu le pot recupera! Familiile sunt disperate
Capital.ro
Trădare pentru Antena 1. O altă vedetă părăsește trustul și se alătură PRO TV: ”Șoc. E oficial”
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
Ea este Denisa, românca stewardesă găsită moartă într-un apartament din Japonia. Avea doar 30 de ani și era unicul copil al părinților: ”Facem un apel către toți cei care...”
substantial.ro
Ucraina a lansat un atac masiv cu drone asupra Rusiei, inclusiv Moscova
MediaFlux
ROMÂNIA se pregătește să DOBOARE DRONELE RUSEȘTI! Decizie în PARLAMENT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...