Joi, vremea va fi deosebit de rece, geroasă pe alocuri dimineaţa. În prima parte a zilei norii persistă în nordul, nord-estul şi în centrul ţării, unde mai ninge slab, cu precădere în zona Carpaţilor Orientali. Iar pe crestele cele mai înalte şi vântul suflă cu putere, că, de altfel şi în extremitatea sudică şi de sud-est a ţării. Iar temperaturile zilei nu depăşesc limita de îngheţ decât pe litoral, unde vor fi 1…2 grade peste zero, în timp ce în depresiuni nu se depăşesc minus 9 grade peste zi. Aceste valori reprezintă, de fapt, temperaturi normale pe parcursul nopţilor în luna decembrie, nu pentru maxime diurne. Ceaţa cu chiciură este şi ea prezentă, local, în zonele joase de relief.
Şi în Capitală, joi, vremea este deosebit de rece, nu se depăşesc minus 4…minus 3 grade la amiază, deşi soarele este prezent pe bolta cerească mare parte din zi, iar vântul suflă din ce în ce mai slab. Presiunea atmosferică este în crestere de la valoarea de 750 mmHg.
Vineri, în regiunile vestice temperaturile mai cresc puţin, dar vremea tot rece rămâne, în timp ce în restul ţării vorbim de-a dreptul despre ger, mai ales în primele ore ale zilei. Abia spre amiază mercurul din termometre se mai dezmorţeşte, dar nu se ridică peste limita îngheţului decât pe litoral, cu 1…2 grade, pornind de la minus 12 grade în depresiuni. Ca aspect, soare şi nori deopotrivă, câteva fulguieli în zona de munte, dar în zonele joase ziua începe cu ceaţă, care izolat poate persista.
În Bucureşti, vineri, este vreme geroasă, în zorii zilei, temperaturile sunt sub minus 15 grade, Iar la amiază nu se înregistrează mai mult de minus 7, deşi soarele se iveşte printre nori, iar vântul, din fericire, abia adie. Sunt însă şi condiţii ca dimineaţa să fie ceaţă, asociată şi cu depunere de chiciură.
Sâmbătă, vremea se mai încălzeste, îndeosebi în vestul ţării, însă în centru, nord-est şi sud încă vorbim despre vreme rece. În plus, norii se adună tot mai mulţi şi spre seara încep precipitaţiile, atât lapoviţe sau ninsori, cât şi ploi, care peste noapte se extind în toată jumătatea de vest a ţării, favorizând producerea de polei. În plus şi vântul se intensifică în vestul, centrul şi nordul ţării, ca şi în zona de munte. Pe alocuri este prezentă şi ceaţă asociată cu depunere de chiciură, aşa ca temperaturile zilei pornesc de la minus 10 grade în Oltenia şi Transilvania, dar ating 7 grade peste 0 în Dealurile de Vest.
Sâmbătă, şi în Capitală temperaturile mai cresc puţin, însă vremea rămâne rece chiar şi pentru mijloc de decembrie, cu o temperatura la amiază de cel mult minus 3 grade, cât ar trebui, de fapt, să fie minima nopţii. Altfel, ziua este destul de însorită, vântul nu trece de moderat şi doar în primele ore sunt condiţii pentru puţină ceaţă.
În ultima zi a săptămânii temperaturile îşi iau avânt şi redevin cele normale pentru data din calendar, între minus 4 şi 8 grade la scara întregii ţări, cu 1….2 grade pozitive în Bucureşti. Dar norii stau grămadă pe cer şi cad precipitaţii în toate regiunile, atât ninsori la munte, cât şi lapoviţe sau ploi în rest, care favorizează producerea de polei. În plus şi vântul devine mai agitat.
Săptămâna viitoare menţine la început un regim termic normal, apoi însă vremea se mai răceşte, îndeosebi în regiunile extracarpatice, iar precipitaţiile, mixte, sunt de interes pentru întreaga ţară.