Vremea se răceşte în toată ţara! Cod galben de ploi, lapoviţă şi ninsori. Unde va ninge

Meteorologii au emis sâmbătă o informare meteo de vreme rece, vijelii și grindină care este valabilă în toată țara. De asemenea, au fost emise două atenţionări cod galben anunță furtuni în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș, respectiv ninsori și viscol puternic la munte, cu rafale de peste 90 km/h.
Alina Costache
09 apr. 2022, 11:39
Vremea se răceşte în toată ţara! Cod galben de ploi, lapoviţă şi ninsori. Unde va ninge

Vremea se răceşte în toată ţara! Administrația Națională de Meteorologie a anunţat că în intervalul sâmbătă ora 13.00 – marți ora 9.00, vântul va avea intensificări în toată țara, cu viteze în general de 45…55 km/h și pe arii restrânse de peste 60 km/h.

Vremea se răceşte în toată ţara! Ploi torenţiale, vânt puternic şi vijelii

Sâmbătă (9 aprilie) în regiunile intracarpatice, iar duminică (10 aprilie) în cele sud-estice local vor fi manifestări de instabilitate atmosferică: averse ce pot avea caracter torențial, intensificări ale vântului, descărcări electrice, vijelii și izolat grindină. Începând de duminică, vremea va deveni deosebit de rece în toată țara.

În noaptea de luni spre marți (11/12 aprilie), îndeosebi în jumătatea nordică a teritoriului temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă.

Citeşte şi: Noi orori în războiul din Ucraina. Peste 120.000 de copii, duşi cu forţa în Rusia. „Nu e prima oară când au folosit astfel de tactici”

Cod galben de vânt puternic în Banat, Crișana și local în Transilvania și Maramureș

În intervalul 9 aprilie, ora 13 – 9 aprilie, ora 21, în Banat, Crișana și local în Transilvania și Maramureș vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului cu rafale de 55…65 km/h și pe arii restrânse de peste 70 km/h, vijelii, averse, descărcări electrice și izolat grindină.

Cod galben de ninsori ninsori și viscol la munte

De asemenea, ANM a emis o avertizare cod galben de ninsori însemnate cantitativşi intensificări ale vântului. Potrivit atenţionării valabile de duminică ora 3.00 până luni ora 9.00, va ninge și va fi furtună la munte. La munte va ninge, local însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă.

Vântul va avea intensificări cu viteze mai mari pe creste, unde rafalele vor depăși 90 km/h, viscolind ninsoarea. În Transilvania, duminică dimineață vor fi precipitații mixte.

Vremea se răceşte şi în Bucureşti

Totodată, Bucureştiul  va avea parte, începând de duminică, de răcirea vremii. Va fi mai frig decât în mod normal, temperatura minimă coborând la 2 – 3 grade.

Potrivit prognozei speciale pentru Bucureşti, de sâmbătă ora 13.00 până duminică ora 9.00 vremea va fi frumoasă şi se va menține deosebit de caldă, cu o maximă a temperaturii aerului în jurul a 26 de grade şi o minimă de 8…11 grade. Cerul va fi mai mult senin, exceptând ultimele ore ale intervalului când vor fi înnorări. Vântul va sufla slab și moderat. În intervalul duminică ora 9.00 – luni ora 9.00, vremea se va răci accentuat, cerul va fi noros, în mare parte din interval va ploua și se vor acumula în jurul a 15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, mult mai coborâtă decât în mod obişnuit în această perioadă din an, va fi de 11… 12 grade, iar cea minimă de 4…5 grade.

Începând de luni ora 9.00 până marți ora 9.00, deşi valorile termice diurne vor fi în creștere uşoară, vremea se va menţine mai rece decât normal în a doua decadă a lunii aprilie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi condiţii ca trecător sa plouă slab, mai ales dimineaţa. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 15 grade, iar cea minimă va fi de 2…3 grade, mai scăzută în zona periurbană, până la 0 grade.

Citeşte şi: Video! Cum arată astăzi Cascada Bigăr la aproape un an de când s-a prăbușit! E în continuare impresionantă! Imagini recente cu perla turismului din vestul țării! 

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Interdicție pe STRĂZILE din România. Șoferii sunt ARESTAȚI pentru 30 de zile
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Vestea momentului despre Facebook. Se întâmplă doar în UE
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Nu e iluzie optică! Ce și-a construit în balconul apartamentului acest bărbat din Cluj-Napoca
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Medicii au CONFIRMAT! Ce se intampla cu Joe Biden in aceste momente
Capital.ro
Doliu în lumea muzicii. Adio, dragă DOAMNĂ! Muzica ei va fi eternă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Noi trageri Loto pe 18 iulie 2024: Reporturi semnificative la toate categoriile
MediaFlux
SCANDAL la Casa de Pensii. Ce se întâmplă cu adeverințele pentru pensii
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'