Vremea se SCHIMBĂ radical. Florinela Georgescu, ANM: „O masă de aer rece va aduce şi precipitaţii sub formă de ninsoare”

După câteva zile de primăvară, vremea se schimbă radical. Deși prognoza ne-a răsfățat cu temperaturi demne de primăvară, vin ninsorile inclusiv în București.
Filip Stan
03 feb. 2025, 16:53
Vremea se SCHIMBĂ radical. Florinela Georgescu, ANM:

Florinela Georgescu, director executiv în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) a vorbit despre prognoza din următoarele zile.

„O scădere importantă, remarcabilă, va fi pe parcursul nopților din săptămâna aceasta, mai ales pe jumătatea săptămânii. Temperaturile minime se vor situa între -14 și -4 grade, cu probabilitate mare de a înregistra valori și mai scăzute, poate chiar spre -18°, în zonele de presionare.

Celebra marmotă-meteorolog Phil îşi vede umbra, se anunţă încă 6 săptămâni de vreme de iarnă – VIDEO

Această masă de aer rece va aduce și precipitații sub formă de ninsoare, începând de duminică, în partea de nord a țării, apoi și în regiunile estice, va dura episodul cu probabilitate de apariție a ninsorilor până spre miercuri, joi. Ninsori, însă, slabe cantitativ, vor depune un strat nu foarte important de zăpadă, dar prezența acestui strat va favoriza scăderea temperaturilor pe parcursul nopților. Pe de altă parte, masa aceasta de aer rece pătrunde destul de rapid, va determina și intensificări ale vântului, mai degrabă în partea de sud-est a țării, intensificări care vor contribui și ele la sporirea senzației de frig”, a precizat Florinela Georgescu.

Florinela Georgescu, ANM, despre cum va fi vremea în Capitală

Pentru zona Capitalei, probabilitatea de ninsoare este destul de scăzută. Sigur, prognozele din zilele viitoare vor aduce mai multe detalii. Există încă un grad de incertitudine, destul de mare, cât de extinsă va fi zona cu strat de zăpadă, dar dacă va ninge la București va fi, de asemenea, o ninsoare slabă, care să depună un strat foarte, foarte subțire de zăpadă.

Prognoza meteo pe două săptămâni: Vreme variabilă

Banat

Până în jurul datei de 12 februarie, valorile termice diurne nu vor avea variaţii semnificative şi se vor menţine în jurul mediilor multianuale, iar media acestora va fi de 5…6 grade. Spre finalul intervalului, temperaturile maxime vor avea tendinţa să crească uşor până la medii de 7…8 grade. Valorile nocturne vor avea variaţii pe tot parcursul intervalului. În primele nopţi din interval, acestea vor scădea de la medii de -1 grad, spre -5 grade, în perioada 6-10 februarie vor marca o creştere până la -2 grade, iar apoi vor oscila între -5 şi -3 grade, anunţă ANM.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată în intervalul 8-10 februarie şi în jurul datei de 15 februarie.

Crişana

În prima săptămână, valorile termice diurne vor fi apropiate de norme, cu medii de 4…6 grade, cu cele mai mari valori la sfârşitul săptămânii. În a doua jumătate a intervalului, maximele termice vor avea în general tendinţa de creştere uşoară de la medii de 5 grade, spre 7 grade. Valorile nocturne vor avea variaţii pe tot parcursul perioadei de referinţă. În primele nopţi din interval, acestea vor scădea de la medii de -2 grade, spre -6 grade, în intervalul 6-10 februarie vor marca o creştere până la -3 grade, iar apoi vor oscila între -5 şi -3 grade.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai mare în intervalul 7-10 februarie şi în jurul datei de 15 februarie.

Transilvania

În prima săptămână, valorile termice diurne nu vor avea variaţii semnificative şi se vor menţine în jurul normelor perioadei, cu o medie regională de 2…4 grade. În a doua jumătate a intervalului, maximele termice vor avea uşoare variaţii, cu tendinţă de creştere spre medii de 5…6 grade. Valorile nocturne vor oscila pe tot parcursul intervalului. În primele nopţi din interval, acestea vor scădea de la medii de -1 grad, spre -7 grade. Ulterior, până la finalul primei săptămâni, minimele vor oscila între medii de -6 şi -4 grade, iar până la sfârşitul intervalului mediile vor fi de -9…-7 grade, cu valorile mai scăzute în jurul datei de 12 februarie.

Prognoza meteo. Fiecare oră aduce grade mai puţine în termometre. Apar primii fulgi şi la Bucureşti

Vor fi condiţii pentru precipitaţii pe aproape tot parcursul intervalului, dar probabilitatea mai mare va fi jurul datelor de 3, 7 şi 15 februarie.

Maramureş

Temperaturile maxime vor fi în creştere uşoară şi treptată în prima săptămână din interval, de la medii de 2 grade, până la 5…6 grade. În a doua jumătate a intervalului, vor fi variaţii ale valorilor diurne între 4 şi 6 grade, cu cele mai mici valori în jurul datei de 12 februarie. Valorile nocturne, după scăderea accentuată de la începutul intervalului, de la medii de -2 grade spre medii de -7 grade, vor începe să crească treptat, iar în jurul datei de 7 februarie vor ajunge la -3 grade. Ulterior, minimele termice vor fi în scădere treptată, iar spre finalul intervalului mediile vor ajunge la -7…-6 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în jurul datelor de 3, 7 şi 16 februarie.

Moldova

Până în jurul datei de 13 februarie, valorile termice diurne vor avea variaţii uşoare, iar mediile acestora vor fi de 0…2 grade. La finalul intervalului, maximele termice vor avea tendinţa de creştere până la medii de 3…4 grade. Valorile nocturne, în prima săptămână, vor avea uşoare variaţii, iar media acestora se va situa în jurul a -4 grade. Ulterior, până la finalul intervalului, minimele vor oscila între medii de -8 şi -5 grade, cu valorile mai scăzute în jurul datei de 12 februarie.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în primele zile ale intervalului şi după data de 13 februarie.

Dobrogea

Până în jurul datei de 8 februarie, valorile termice diurne vor avea oscilaţii uşoare, iar mediile acestora vor fi de 3…4 grade. Până în data de 12 februarie, maximele vor fi în scădere până la medii de 1 grad, apoi vor creşte până spre 5 grade. Temperaturile nocturne vor avea variaţii pe tot parcursul intervalului, mediile vor fi de -4…-1 grad, cu cele mai mici valori în jurul datei de 13 februarie şi cele mai ridicate la finalul primei săptămâni.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare la începutul primei săptămâni, în jurul datei de 10 februarie şi spre finalul intervalului.

ANM-Prognoza-2-saptamani-site-250203122343

Muntenia

Până în jurul datei de 8 februarie, valorile termice diurne vor avea variaţii uşoare, iar mediile acestora vor fi de 4…5 grade. Apoi, până în data de 12 februarie, maximele vor fi în scădere până la medii de 2 grade, apoi vor creşte până spre 6 grade. Temperaturile nocturne vor avea variaţii pe tot parcursul intervalului, mediile vor fi de -6…-3 grade, cu cele mai mici valori în jurul datei de 12 februarie şi cele mai ridicate la finalul primei săptămâni.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare la începutul intervalului şi după data de 14 februarie.

Oltenia

Până în jurul datei de 12 februarie, valorile termice diurne vor fi în scădere treptată de la medii de 9 grade, spre 3 grade. La finalul intervalului, maximele termice vor avea tendinţa de creştere până la medii de 5…6 grade. Valorile nocturne, în prima săptămână, vor avea variaţii, iar media acestora va fi de -4…-2 grade. Ulterior, până la finalul intervalului, minimele vor oscila între medii de -6 şi -3 grade, cu valorile mai scăzute în jurul datei de 12 februarie.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi în creştere în a doua jumătate a intervalului.

La munte

Pe tot parcursul intervalului, variaţiile termice nu vor fi semnificative. Mediile maximelor vor fi de -4…-1 grad, cu cele mai mari valori în jurul datei de 9 februarie şi la finalul intervalului, iar ale minimelor de -12…-8 grade, cu valorile ridicate tot la sfârşitul intervalului de anticipaţie.

Probabilitatea de precipitaţii va fi ridicată la începutul primei săptămâni şi spre finalul intervalului.

ANM-Prognoza-4-saptamani-250203122105

DailyBusiness
Ce pensie vei avea după 40 de ani de muncă? Cum se calculează și ce influențează suma finală
Spynews
Adrian Minune a recunoscut că a înșelat-o pe Cati Simionescu! Cum a reacționat soția manelistului, după ce a aflat totul: ”Am 200 de gagici, nu una”
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Alimentul pe care trebuie să-l pui în dulap ca să scapi de mucegai și mirosuri neplăcute. Are foarte multe proprietăți
Capital.ro
Anunțul serii despre Elena Udrea. Vestea dată chiar de avocatul său: Întrunește toate celelalte condiții
Playtech.ro
Ajutor dublu de Paște 2025 pentru unii pensionari: bani pentru miel și cozonac, pe lângă cei 400 de lei de la Guvern
DailyBusiness
Ficatul gras, pericolul tăcut. Cum să îți cureți ficatul și să îți redobândești sănătatea cu ceaiuri
Adevarul
Cele trei combinații periculoase de vitamine. Medic: Trebuie luate separat
wowbiz.ro
Pericol la Cernobîl: România, în zona de risc?! Sarcofagul care izolează materialul radioactiv, grav avariat în urma unui atac cu dronă
Spynews
Două zodii vor fi cerute în căsătorie până la finalul aprilie! Nativii vor avea parte de surprize uimitoare
Spynews
Tzancă Uraganu recunoaște idila cu Laura Vass, după ce paparazzii Spynews.ro i-au surprins împreună: „Mai pici în ispită”. Cum a reacționat Alina Marymar
Evz.ro
Secretele unui produs foarte consumat. Românii se dau în vânt după așa ceva
Ego.ro
Mihaela Tatu, de nerecunoscut! Cum arăta vedeta la 37 de ani... FOTO
Prosport.ro
FOTO. Cum arată arbitra la care s-au dat fotbaliștii pe teren: „Unii mi-au scris pe Instagram”
kanald.ro
Ce publicase pe Facebook românca Andreea Mottram, înainte să fie omorâtă de fiica ei adoptivă. „Problema este că...”
Cancan.ro
Cum a dat soarele, au ieșit la ÎNCĂLZIT! Vedetele au încins atmosfera în parcul Herăstrău - Nu le-a fost rusine deloc
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Elena Udrea e terminată. Adrian Alexandrov n-a mai rezistat. A anunțat în direct la TV
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. O femeie e motivul pentru care fiii lui David Beckham nu-şi mai vorbesc
stirilekanald.ro
„Alt copil, viața merge înainte” Igor Cuciuc a dat vestea mult așteptată, după moartea Andreei: „Un nou Început”. Artistul și soția sa sunt de nedespărțit acum
A murit Bogdan Teodorescu
MediaFlux
Taxe de 25% pe alimente și băuturi. A început războiul prețurilor
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cum să ieși la pensie fără dureri de cap: ghid complet și actualizat pentru românii care se apropie de vârsta pensionării