Cele mai nesigure și periculoase orașe din România sunt Alexandria, Suceava, Satu Mare, Bacău, Călărași, Târgoviște, urmate de Vaslui, Piatra Neamț, Galați și Reșița.
Cele mai nesigure regiuni din țara noastră sunt Maramureș și Moldova, în timp ce la polul opus se află Transilvania, Crișana, București și Ilfov.
Orașele cu cel mai ridicat nivel de siguranță sunt Oradea, Brașov, Cluj-Napoca.
Alexandria (jud. Teleorman) este văzut drept cel mai nesigur oraș atunci când vine vorba despre siguranța și calitatea vieții.
La studiu au participat în jur de 100.000 de români care au evaluat rașele și cartierele în care locuiesc. În cadrul cercetării au fost luate în considerare costul general al vieţii, accesul la instituţiile de sănătate publică, calitatea mediului înconjurător, curăţenia, zgomotul, spaţiile verzi, situaţia reală a transportului în comun, precum şi modul în care se poate face accesul în instituţiile de tip educaţional.
În topul pozitiv, Bucureștiul ocupă abia poziția a noua. Primele sunt Oradea, Brașov, Cluj-Napoca, Sibiu, Sfântu Gheorghe și Timișoara.
„În general, s-a observat o legătură strânsă între numărul mare de locuitori din fiecare oraş şi siguranţa resimţită de cetăţeni. Astfel, oraşele care au primit cele mai mari note au un număr de aproximativ 300.000 de locuitori, pe când cele care se încadrează în pragul de sub 100.000 considerate cele mai nesigure.
Mai mult, oraşele cu grad ridicat al siguranţei au şi un produs intern brut ridicat şi o rată a şomajului scăzută, de sub 4%”, se arată în cercetarea realizată de către cei de la Storia.
Cele mai sigure cartiere din București sunt Aviației, Tineretului și Titan, urmate de Băneasa, Baba Novac, Balta Albă și Dristor. Cele mai nesigure sunt considerate Ferentari, Bucur Obor, Baicului și Rahova.