Vineri, valorile termice vor scădea accentuat în toată ţara, vremea devenind rece pentru mijlocul lunii martie, ziua în jumătatea de vest, iar noaptea în toate zonele. Cerul va fi mai mult noros în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale. Vor fi ninsori slabe, dar trecător viscolite în Banat, Crişana, Maramureş şi local în Transilvania. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi pe arii restrânse precipitaţii slabe, mixte în Moldova, Dobrogea şi estul Munteniei. Mai ales în cursul zilei, vântul va prezenta intensificări în majoritatea regiunilor, iar la munte va sufla tare, viscolind şi spulberând zăpada.
Temperaturile maxime vor fi de la -4…-2 grade în Dealurile de Vest până la 12…14 grade în sudul Moldovei şi în Dobrogea, iar cele minime se vor încadra între -12 şi -2 grade, uşor mai ridicate pe litoral.
Şi în Capitală vineri se răceşte, astfel că vorbim de o vreme normală termic pentru această dată. Se arată puţin şi soarele printre nori, însă vântul are destul de multă putere aşa că temperatura resimţită va fi mult mai scăzută decât cele 9…11 grade pe care le arată termometrele.
Sâmbăta, vremea va fi rece pentru această perioadă a anului. Soarele preia trepat controlul asupra cerului, dar mai rămân câţiva nori, în special în partea de sud-est, unde izolat vor fi posibile precipitaţii mixte, neînsemnate cantitativ, iar în zona montană fulguieli. Vântul se mai domoleşte, însă rămâne mai nervos prin estul ţării şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între -4…-5 grade în nord-vest şi 5…7 grade în sud şi sud-est.
Sâmbătă continuă să se răcească şi în Bucureşti, astfel că vom ajunge să vorbim despre o vreme mai rece decât în mod obişnuit la această dată, cu o maximă de numai 5…6 grade. Soarele împarte cerul cu norii, însă condiţiile de precipitaţii vor fi reduse, iar vântul este destul de liniştit.
Duminică, vremea se va menţine mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă din an, deşi soarele domină cerul şi numai în zonele joase este posibil să apară puţină ceaţă. Vântul nu mai are excese, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 şi 7 grade.
Ultima zi a săptămânii le rezervă bucureştenilor o vreme rece pentru a doua decadă a lunii martie, în ciuda soarelui prezent pe cer pe întreg parcursul zilei. Vântul va fi domol, iar în termometre nu se strâng mai mult de 6…7 grade.
În prima jumătate a săptămânii viitoare, vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel că valorile termice vor continua să crească şi se vor situa peste cele obişnuite ale perioadei. Sunt aşteptate maxime termice cuprinse între 4 şi 16 grade, posibil usor mai ridicate chiar în sud-est. Local şi temporar vor fi ploi, în general slabe cantitativ, cu precădere în jumătatea de vest a ţării.
Vineri, se răceşte accentuat vremea şi la munte, astfel că temperaturile vor ajunge să caracterizeze o vreme rece pentru mijlocul lunii martie în toata zona montana. Norii groşi acoperă cerul şi lasă ninsori slabe, dar viscolite, pe arii extinse în Carpații Occidentali şi nordul Carpaţilor Orientali şi local în restul zonelor montane. Totodată, vântul suflă tare, viscolind şi spulberând zăpada. Termometrele staţiilor meteorologice vor înregistra 3 grade la Predeal, 1 grad la Păltiniş şi 0 grade la Stâna de Vale şi Vârful Toaca, în timp ce pe crestele mai înalte ale Munţilor Banatului vor fi -5 grade.
Pentru că stratul de zăpadă este umezit aproape în intregime, riscul de avalanşă este moderat, adică cod galben atât la altitudini mai mari, cât şi mai jos, sub 1800m în Munţii Făgăraş şi Bucegi.
Se răceşte accentuat în toată ţara, astfel că ajungem să vorbim despre o vreme rece pentru mijlocul lunii martie, la inceput în jumătatea de vest, apoi şi în celelate zone. Norii stau adunaţi peste regiunile vestice, nord-vestice şi centrale şi vor fi ninsori slabe, dar trecător viscolite în Banat, Crişana, Maramureş şi local în Transilvania. În restul teritoriului se vede şi soarele de printre nori din când în când şi pe alocuri cad precipitaţii slabe, mixte în Moldova, Dobrogea şi estul Munteniei. Totodata, vântul sulfă cu putere în majoritatea regiunilor, iar la munte va fi tare, viscolind şi spulberând zăpada. Temperaturile maxime vor fi de la -4…-2 grade în Dealurile de Vest până la 12…14 grade în sudul Moldovei şi în Dobrogea.
În Transilvania, cerul este acoperit de nori şi ninge pe alocuri, iar vântul are intensificări în toată regiunea, viscolind ninsoarea. Temperaturile scad faţă de zilele trecute, astfel că nu se aşteptat mai mult de 4 grade la Miercurea Ciuc şi 8 grade în Sibiu şi Braşov.
În nord-vest vremea este rece, cerul înnorat, ninge şi bate vântul. Termemetrele vor arăta 0 grade în Oradea şi 2 grade la Satu Mare, însă temperatura real resimţită va fi mai scăzută datorită acţiunii vântului.
În Banat şi Crişana, temperaturile scad şi cu valori puţin peste 10 grade faţă de ziua anterioară, aşa că locuitorii de aici ar trebui să se pregăteascş pentru o zi mai curând de iarnă decât de primăvară. În plus, norii groşi care acoperă cerul scutură ninsori slabe, iar vântul are destul de multă putere, viscolind ninsoarea. Temperaturile nu trec de 0 grade în Arad, 1 grad în Timişoara şi 2 grade la Reşiţa.
În zona deluroasă a Olteniei este înnorat şi plouă, în timp ce în rest se mai arată puţin şi soarele, dar vântul bate cu putere. Deşi termometrele vor strânge 6 grade în Târgu Jiu şi 8…9 grade în Craiova şi Slatina, sub acţiunea vântului puternic se vor resimţi că şi când s-ar înregistra -2…3 grade.
În Muntenia, vântul puternic de vest, alungă norii care lasă numai pe alocuri ploi slabe, iar mercurul în termometre vor arată 9 …. 11 grade, însă trebuia să vă puneţi o haină mai groasă, ca atunci când nu s-ar anunţa mai mult de 5 grade în orele amiezii.
Şi în sud-est soarele împarte cerul cu norii şi plouă pe alocuri. Vântul are intensificări susţinute, iar termometrele vor arăta 11 …. 13 grade.
În jumătatea nordică a Moldovei este destul de înnorat şi plouă, iar temperaturile ajung până la 6…10 grade. În centrul şi sudul zonei, cerul este parţial acoperit de nori, iar termometrele vor strânge 11…13 grade, însă vântul are destul de multă putere şi în această parte a ţării, astfel că temperatura real resimţită va fi mult mai scăzută.