Aplicația de mesagerie WhatsApp rulează pe diferite tipuri de telefoane fără mesaje publicitare. Până acum aplicația era folosită gratuit timp de un an, după care utilizatorii trebuiau să plătească un abonament de 99 de cenți pe an.
STUDIU: Câţi români accesează zilnic WhatsApp-ul
„Am descoperit că această abordare nu funcționează prea bine în multe țări și nu dorim ca oamenii să creadă că legătura lor cu lumea va fi tăiată”, a declarat Jan Koum la conferința Digital Life Design organizată la Munchen, Germania. Potrivit lui Jan Koum, mulți utilizatori de WhatsApp nu au un card de debit sau de credit care să le permită să plătească pentru acest serviciu. În consecință, WhatsApp va începe să elimine abonamentul din diferite versiuni ale aplicației în următoarele săptămâni.
Pentru a recupera veniturile pierdute, WhatsApp va începe să testeze în acest an noi modele de business care permit organizațiilor să comunice cu persoanele fizice, la cererea utilizatorilor. „Deocamdată suntem într-un stadiu preliminar”, a declarat Jan Koum. Acesta a dezvăluit că WhatsApp analizează care sunt caracteristicile care permit unor companii precum American Airlines sau Bank of America să comunice mai eficient cu clienții lor prin aplicația WhatsApp.
Anul trecut rețeaua de socializare Facebook a finalizat procesul de preluare a WhatsApp pentru un preț de aproximativ 22 de miliarde de dolari.