Între condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească aceştia sunt: să vorbească limba engleză, să aibă cel puţin Bacalaureatul, să poată ajunge la o înălţime de 210 cm cu mâna ridicată, să ştie să înoate şi să nu aibă tatuaje în zone la vedere.
Citeşte şi: Wizz Air anunță că vor fi tot mai multe zboruri anulate în următoarea perioadă
În România, Wizz Air are 28 de baze şi peste 1.000 de angajaţi, din care 290 de piloţi şi 740 personal de cabină. Operatorul aerian are totodată în plan să ajungă la 30.000 de angajaţi în următorii zece ani şi 500 de aeronave.
”19% din tot personalul companiei a fost concediat în perioada pandemică, la nivel internaţional. Vorbim despre însoţitori de bord, angajaţi de la ghişee şi piloţi. Cred că 80% din anulările noastre sunt cauzate de lipsa de personal din industria aviatică.
O parte dintre anulări nu au avut loc din cauză că nu aveam personal de bord. Nu sunt destui oameni angajaţi în aeroporturi, nu există număr suficient personal la Securitate, de aceea vedeţi în aeroporturile din Amsterdam sau Dublin, de exemplu, dar şi în multe alte oraşe, că pasagerii pierd ore întregi. Ieri, în aeroportul din Amsterdam s-au pierdut cinci ore în afara terminalului.
Multe aeroporturi nu sunt pregătite pentru acest flux de pasageri, dar nici companiile de handling nu sunt pregătite. De aceea avem numeroase aeronave oprite la sol în diferite oraşe din reţeaua unde operăm, care ar trebui să stea acolo 30-40 de minute”, afirmă el, adăugând că oamenii aşteaptă de la două la cinci ore, pentru că nu există personal la sol”, a mai spus Andras Rado, potrivit News.ro.
Potrivit acestuia, compania Wizz nu îşi doreşte să anuleze zboruri şi au existat cazuri în care zborurile au fost anulate în ultimul moment, asta fie din cauză că existat situaţii neprevăzute fie s-au căutat soluţii pentru operarea respectivului zbor până în ultima clipă.
Compania are în plan să îşi mărească prezenţa pe plan local prin introducerea de noi rute şi prin mărirea flotei existente.