Zeama de varză murată este o adevărată binecuvântare în caz de febră sau vărsături. Datorită sodiului din compoziţia murăturilor, persoanele care se confruntă cu deshidratare cauzată de febră pot bea un pahar cu zeamă de varză murată. Licoarea ajută la restabilirea rapidă a nivelului de electroliți.
Electroliții sunt săruri de care organismul are nevoie ca să funcţioneze în parametri normali. Aceştia se pierd uşor, însă, în caz de deshidratare. Totuşi, zeama de varză sau de murături trebuie consumată în cantităţi mici.
Există cel puţin trei-patru motive pentru care este indicat să bei zilnic o cană de zeamă de varză.
Te scapă de mahmureală. O cană de zeamă de varză băută a doua zi după o noapte în care ai consumat alcool din belşug te scapă de durerile de cap și de greață;
Previne constipaţia şi uşurează tranzitul intestinal. Dizolvă două lingurițe de sare grunjoasă în 250 ml de moare și bea dimineața, pe nemâncate. Dacă este necesar, ţine această cură timp de șapte zile;
Bună pentru inimă. Licoare este cu adevărat miraculoasă pentru oamenii care suferă de tensiune scăzută. Persoanelor hipotensive li se recomandă zilnic un pahar de zeamă de varză;
Ameliorează considerabil simptomatologia specifică hemoroizilor. Medicii spun că este bine să bei câte o cană de trei ori pe zi, înainte de masă. Şi salata de varză acră este la fel de bine-venită în boala hemoroidală.
Citeste si Secretul celor mai bune sarmale în foi de varză. Reţeta pas cu pas. Musai cu ardei iute şi smântână!
Principalul beneficiu al varzei murate şi al oricăror murături, de altfel, este acela că ele conțin bacterii benefice. Pentru pregătirea acestora, se foloseşte saramură, apă amestecată cu sare sau un acid, cum ar fi oțetul. Saramura fermentată conține bacterii bune care pot îmbunătăți sănătatea, potrivit csid.ro
Murăturile fermentate acționează ca probioticele, protejând microbiomul organismului și susținând multiplicarea bacteriilor sănătoase în intestin.
Stomacul conține milioane de bacterii al căror scop este acela de a ajuta la digestia alimentelor. Aceste bacterii pot preveni infecțiile, dereglările intestinale și pot ajuta la tratarea problemelor cronice de sănătate a stomacului, cum ar fi boala Crohn.
Murăturile fermentate sunt bogate în probiotice, astfel încât sunt recomandate pentru îmbunătățirea digestiei și prevenirea problemelor stomacale minore, spune nutriționistul Gianluca Mech.