Astfel, Sorin Vals, primar al comunei Greci, judeţul Tulcea, a fost găsit în incompatibilitate deoarece în perioada 27 iulie 2012 – 06 ianuarie 2014, a deţinut atât funcţia de primar cât şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Şcolii Gimnaziale Greci, judeţul Tulcea. Şi fostul primar al comunei Cãmãrzana din judeţul Satu Mare, Vasile Bale, a fost găsit în incompatibilitate deoarece în perioada 19 iunie 2012 – 24 iunie 2015, a deţinut funcţia de primar şi calitatea de comerciant persoanã fizicã în cadrul „Bâle Vasile” Persoanã Fizicã Autorizatã.
Tot în stare de incompatibilitate a fost găsit şi fostul primar al comunei Şimnicu de Sus, judeţul Dolj, Jana Fulga, întrucât între 06 septembrie – 23 octombrie 2012 a deţinut atât funcţia de primar cât şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Şcolii Gimnaziale Leşile.
Şi Mihai Vasiliu, viceprimar al comunei Agapia, judeţul Neamţ, este acuzat de inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate de incompatibilitate deoarece în perioada 20 august 2013 – 30 aprilie 2014, a deţinut funcţia de viceprimar şi calitatea de comerciant persoanã fizicã în cadrul „Vasiliu Mihai” Persoanã Fizicã Autorizatã. Şi pe fostul viceprimar al oraşului Bãicoi, judeţul Prahova, Silviu Eugen Fenic, inspectorii de integritate l-au găsit în incompatibilitate pentru că în perioada 16 septembrie 2009 – 12 septembrie 2011, a deţinut funcţia de viceprimar şi calitatea de membru în Consiliului de Administraţie în cadrul Spitalului Orãşenesc Bãicoi, respectiv în cadrul Grupului Şcolar ”Constantin Cantacuzino” Bãicoi.
Şi Vasile Axinte, fost viceprimar al municipiului Paşcani, judeţul Iaşi, a fost găsit în stare de incomaptibilitate având în vedere că în perioada 2012 – 2013, S.C. Rom-Elada S.R.L., societate în cadrul cãreia persoana evaluatã a deţinut funcţia de administrator şi calitatea de asociat, a desfãşurat operaţiuni comerciale cu Primãria municipiului Paşcani, judeţul Iaşi, prin emiterea a 16 facturi fiscale reprezentând plata pentru furnizarea de bonuri valorice de carburant, în valoare totalã de 54.300 lei.
La rândul lui, fostul viceprimar şi actual consilier local al comunei Rãcãşdia, judeţul Caraş-Severin, Ştefan Florin Judea, a fost găsit în stare de incompatibilitate întrucât în perioada 26 iunie – 29 noiembrie 2012, a deţinut simultan funcţia de viceprimar şi pe cea de administrator al S.C. Moflav S.R.L.
Pe de altă parte, Viorel Ţînţaş, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Deseşti, judeţul Maramureş, a fost găsit în conflict de interese administrativ şi penal. Inspectorii de integritate spun că, în calitate de consilier local, el a participat la deliberarea şi adoptarea a douã hotãrâri (votând “pentru”), cu privire la Asociaţia “PLISACA” pentru pãşunat şi gospodãrire a pajiştilor din Comuna Deseşti, al cãrei membru este. Una dintre Hotãrâri viza modificarea şi completarea unei alte Hotãrâri privind aprobarea închirierii suprafeţei de 1414 ha pãşune ce se aflã în proprietatea publicã a comunei Deseşti, judeţul Maramureş, în baza cãreia a fost încheiat un Contract de închiriere între Primãria Comunei Deseşti şi Asociaţia “Plisaca”, iar cealaltã Hotãrâre viza modificarea preţului de închiriere a pajiştilor permanente aparţinând domeniului public al comunei Deseşti.
„Totodată, deoarece existã indicii privind posibila sãvârşire a infracţiunii de conflict de interese, Agenţia Naţionalã de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângã Tribunalul Maramureş în vederea verificãrii indiciilor privind sãvârşirea de cãtre acesta a infracţiunii de conflict de interese, prevãzutã de art. 301 din Codul Penal al României„, se arată în comunicatul de presă al Agenţiei Naţionale de Integritate, remis miercuri MEDIAFAX.
Şi Ionela Nicoleta Gherghiţă, fost consilier local în cadrul Consiliului Local al oraşului Corabia, judeţul Olt, a fost găsită în stare de incompatibilitate, ANI susţinând că în perioada 21 iunie 2012 – 31 octombrie 2013, S.C. Cora Termoinstal S.R.L şi S.C. Fereastra Cora S.R.L., societãţi comerciale la care soţul persoanei evaluate deţine calitatea de asociat şi funcţia de administrator, au desfãşurat operaţiuni comerciale de furnizare bunuri în baza facturilor fiscale, cu Primãria oraşului Corabia, Colegiul Naţional “Al. I. Cuza”, Colegiul Tehnic “Danubius” şi Centrul de execuţie bugetarã Şcoala Gimnazialã “Mihai Eminescu”, în cuantum de aproape 70.000 de lei.
Inspectorii de integritate l-au găsit şi pe Arpad Pipei, fost consilier local în cadrul Consiliului local al comunei Jibert, judeţul Braşov, în conflict de interese administrativ şi penal. Acesta, în calitate de consilier local, a votat Proiectul de hotãrâre cu privire la diminuarea suprafeţei de pãşunat concesionat cãtre Asociaţia Crescãtorilor de Taurine Jibert (contract încheiat anterior exercitãrii mandatului, respectiv în anul 2010), Asociaţie în cadrul cãreia persoana evaluatã şi soţia sa au calitatea de membru. În acest caz, deoarece existã indicii privind posibila sãvârşire a infracţiunii de conflict de interese, Agenţia Naţionalã de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângã Tribunalul Braşov.
Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiazã. Aceştia au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.