UPDATE Protestatarii au decis, miercuri seara, să renunţe la greva foamei în urma negocierilor purtate cu reprezentanţii companiei, care le-au promis salarii mai mari din aprilie.
„Au renunţat la protest. Toţi cei 10 oameni au participat la discuţiile cu directoratul. Ceilalţi au fost la serviciu, se pregăteau să vină de mâine. Cei 10 fac parte din Sindicatul Solidaritatea 2013. Aceştia vor să lupte pentru salariile lor. Oamenii au cerut salariile pe care ar fi trebuit să le aibă. Toţi erau sub salariul minim pe economie. (…) Am avut cuvântul de onoare că problema este rezolvată până la 1 aprilie. Eu vreau o grilă de salarizare unică, la care să plece salariul minim de la 2.200 de lei, aşa este normal. Să fie ierarhizare de la 1 la 5, limitele de salarizare pe meserii să fie mai mici”, a declarat Nicu Bunoaica, liderul Sindicatului Solidaritatea 2013, potrivit Mediafax.
Potrivit acestuia, 30 la sută dintre angajaţii complexului au sub salariul minim pe economie, 40 la sută sunt la limita salariului minim.
_____________
Zece mineri de la Cariera Roşiuţa, din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), au intrat, de miercuri, în greva foamei, cerând creşteri salariale.
Oamenii care protestează, miercuri, în faţa sediului CEO din Târgu-Jiu fie sunt liberi, fie în concediu.
„Suntem zece muncitori de la Cariera Roşiuţa. Nemulţumirea este neacordarea claselor de salarii. S-a promis că salariile mici vor creşte. Au crescut tot cele mari şi cele mici au rămas tot mici. La mine a crescut cu aproximativ 140 de lei, am avut înainte 1.875 de lei şi acum am 2.022. Problema nu e neapărat la mine. Eu am venit solidar cu colegii mei. La mine s-a mai dat ceva, s-au oferit trei clase, dar ei primesc 1.900 de lei”, a declarat Ion Neamţu, maşinist la Cariera Roşiuţa, scrie Mediafax.
Potrivit acestuia, minerii vor protesta până când li se vor rezolva problemele.
„Eu am 40 de ani, am colegi care au şi mai mult. După 20 şi ceva de ani de muncă să avem un salariu de 1.900 de lei sau de 2.200 de lei în minerit, în condiţiile care sunt, nu ni se pare corect, atâta timp cât şefii noştri au salarii de sute de milioane”, a adăugat Ion Neamţu.
Printre salariaţii care au intrat în greva foamei se află şi o femeie.