Zece pacienţi cu forme grave de cancer de piele, operaţi de americani

O echipă de medici români va opera marţi şi miercuri, sub îndrumarea mai multor medici americani, 10 pacienţi cu forme avansate de cancer de piele - carcinoame multiple faciale sau tumori cu evoluţie gravă.
Filip Stan
04 iun. 2018, 10:46
Zece pacienţi cu forme grave de cancer de piele, operaţi de americani

Cei zece pacienţi vor fi operaţi prin tehnica Mohs (tehnică cu o rată mare de vindecare) în cadrul Centrului Dr. Leventer, 70% din costurile intervenţiilor fiind suportate de unitatea medicală.

Medici români care vor face operaţiile sunt dr. Mihaela Leventer, Tiberiu Tebeică – medic specialist anatomie patologică, Anca Stanciu – medic specialist dermatolog.

Echipa de medici americani este formată din dr. Glenn D. Goldman – dermatolog la Universitatea din Vermont şi director al Programului pentru rezidenţi în dermatologie şi profesor la Colegiul de Medicină Larner al Universităţii din Vermont, dr. Vanessa Lichon – care practică chirurgia Mohs la un centru privat din SUA, dr. Sheethal Mehta – director of Mohs Micrographic and Dermatologic Surgery la Rush University Medical Center din Chicago.

Medicul Mihaela Leventer a afirmat luni, într-o conferinţă de presă, că la nivel european a crescut numărul persoanelor diagnosticate cu cancer de piele, însă România se confruntă cu un viciu de raportare a acestui tip de cancer.

„Nu este menţionat în codurile de boală, nu se face o diferenţă între melanom şi alte cancere de piele, deci avem codificare greşită. În afară de acest lucru, între momentul internării în spital şi momentul în care vine raportul histopatologic care certifică diagnosticul poate să treacă 3-4 săptămâni şi nimeni nu completează datele de internare cu cele de laborator. Atunci, cancerele de piele de tratează sub alte diagnostice. De exemplu leziune ulcerată, leziune supra-infectată, alte boli ale pielii, fără să existe o raportare exactă şi de aici viciul de tratament. Fiecare face ce crede, ce ştie. Cancerul de piele se dezvoltă la vedere, se dezvoltă unitar. Scoasă integral tumora cu toate rădăcinile poate să fie vindecat”, a declarat medicul, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, costul intervenţiilor în cadrul centrului este de 1.000-2.000 euro.

„Costurile încep de la 4.600 lei şi cu cât este mai extinsă tumora şi necesită mai multe investigaţie, deci o altă etapă şi încă o etapă, se mai adaugă 1.300 lei. În general în jur de 1.000-2.000 de euro, dar costul real este undeva mai sus. Dacă s-ar face aceeaşi intervenţie în ţări europene se pot ridica costurile şi la 10.000 de euro”, a arătat Mihaela Leventer.

Leventer a spus că procedura Mohs este practicată în SUA de 60 de ani, iar în Europa de peste 40 de ani. Conform specialiştilor, microchirurgia Mohs este cea mai avansată şi sigură metodă de tratament a cancerului de piele.

Totodată, Mohs este o metodă chirurgicală de îndepărtare în straturi a tumorilor maligne cutanate examinând ţesutul la microscop în timpul operaţiei pentru a stabili dacă s-a atins zona de ţesut sănătos.

Diagnosticul la microscop desfăşurat în timp real permite curăţarea celulelor canceroase în mod eficient, păstrând ţesutul sănătos intact, potrivit specialiştilor.

Dintre carcinoame, cele bazocelulare şi spinocelulare sunt tratate cel mai eficient prin metoda Mohs. Metoda poartă numele doctorului american Frederic Mohs. Primele operaţii în România prin această metodă au fost făcute în cadrul Centrului Dr. Leventer.

DailyBusiness
România, CODAȘA Europei la reciclare. De ce nu reciclează românii
Spynews
Trupul neînsuflețit al lui Silviu Prigoană a fost ridicat de la INML Brașov. Ce se va întâmpla înainte de a fi depus la capelă
Bzi.ro
Alexia Eram nu a mai suportat și a spus adevărul: „Știu cine sunt și merg înainte!”
Fanatik.ro
Cinci zodii își schimbă complet viața în următoarele 3 zile. Noroc triplu în plan financiar pentru Balanțe și Pești
Capital.ro
Românii, obligați să prezinte buletinul. Cine nu îl are, NU ia banii. Statul supraveghează tot
Playtech.ro
Cum a apărut Honorius Prigoană la IML Brașov. A șocat pe toată lumea. Cum s-a îmbrăcat
DailyBusiness
Prețurile pentru montarea anvelopelor de iarnă EXPLODEAZĂ în service-urile auto
Adevarul
Patru tineri au ars de vii într-o mașină Tesla. Motivul: sistemul de închidere a ușilor
wowbiz.ro
„Mă odihnesc” Ultimele cuvinte ale lui Silviu Prigoană înainte să moară. Unul dintre prietenii cu care era la masă povestește ce a făcut înainte să-și dea ultima suflare
Spynews
Cum se face corect manevra Heimlich. Metoda care le poate salva viața oamenilor în câteva secunde
Spynews
Cine este bărbatul misterios care a petrecut timp în vila lui Silviu Prigoană, de când s-a aflat că a murit. Va juca un rol foarte important în ce urmează să se întâmple
Evz.ro
Vremea marilor schimbări pentru aceste zodii. Se mută în casă nouă
Ego.ro
Ultimul mesaj al lui Prigoană! ”Sper să nu...” Totul a fost făcut public
Prosport.ro
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
kanald.ro
Reacția Colegiului Medicilor în cazul adolescentului mort de peritonită la spitalul din Târgu Jiu. Andrei a murit cu zile, deși putea fi salvat
Cancan.ro
Diversiune cu trupul neînsuflețit al lui Silviu Prigoană! Unde a fost depus, de fapt
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Regula pentru chiriașii și proprietarii de la bloc. Ce ești obligat să faci iarna când nu ești în apartament
StirileBZI
Ce beneficii au angajații pe timpul iernii: Legea se aplică în toată România!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată femeia cu care toți bărbații vor să aibă o relație
stirilekanald.ro
Ce au descoperit legiștii la autopsia lui Prigoană! De ce a murit, de fapt
substantial.ro
Discuții între Joe Biden și Donald Trump la Casa Albă despre Ucraina și Orientul Mijlociu
MediaFlux
AMENZI de 35.000 de lei pentru CEI CARE STAU la BLOC! Regula SIMPLĂ pe care să o RESPECȚI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Pisici drogate în București: când curiozitatea felină întâlnește neglijența umană