Cutremurul de 5,7 grade pe scara Richter s-a produs în Oltenia, Gorj, la adâncimea de 40 km. S-a resimțit și în județul Vâlcea și în București și alte județe ale țării. Seismul a fost urmat de două replici: una de 3,4 ;i una de 3,5 grade.
”Având în vedere cutremurul produs în urmă cu puţin timp, în Oltenia, Gorj cu magnitudinea de 5,7 pe scara Richter, la o adâncime de 40 km, pompierii militari ai ISU Gorj efectuează misiuni de patrulare/recunoaştere în teren”, a transmis, marţi, ISU Gorj.
Instituţia precizează că, până la acest moment, la nivelul judeţului Gorj s-a constituit Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei la sediul ISU Gorj pentru monitorizarea operativă a situaţiei.
”Totodată s-a crescut capacitatea de intervenţie a inspectoratului pentru a gestionarea eficientă a eventualelor situaţii de urgenţă. Până în acest moment, în dispeceratul ISU Gorj s-au înregistrat aproximativ 20 de apeluri care semnalează fisuri apărute la anumite construcţii, elemente de construcţie de la faţada mai multor clădiri care s-au desprins, dar, din fericire, până în acest moment nu au fost înregistrate victime”, a mai transmis ISU Gorj.
Primăria din Târgu Jiu a fost evacuată, marţi, în urma cutremurului cu magnitudinea 5,7, iar mai multe coşuri de fum s-au prăbuşit.
”Am evacuat personalul, dar intensitatea cutremurului a fost foarte mare, dar şi durata lui, cred că a fost mai mare”, a declarat, la Digi 24, primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.
Acesta a precizat că va convoca membrii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă.