Purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Adriana Vornicu, a declarat, luni, că în perioada noiembrie 2013-ianuarie 2014, la nivelul judeţului au fost înregistrate 12 infracţiuni de înşelăciune prin metoda „accidentul” şi 10 alte tentative, potrivit Agerpres.
„Victimele primesc un telefon prin care apelantul le spune că persoane apropiate din familie (copii, nepoţi, fraţi) au fost implicate în accidente rutiere grave, iar în scopul soluţionării (rezolvării) amiabile a accidentului trebuie să remită anumite sume de bani necesare pentru suportarea unor intervenţii chirurgicale a persoanelor rănite. Apelanţii cer victimelor să nu spună nimănui despre ce s-a întâmplat şi să remită sumele de bani solicitate unei persoane -pretins aparţinător al persoanelor rănite – care se va deplasa la domiciliul acestora, oferind asigurarea fermă de „rezolvare” a situaţiei„, a menţionat Simona Vornicu.
CITEŞTE ŞI: Escrocheriile incredibile ale ţiganilor. Vezi care este ultima metodă de înşelăciune
În unul dintre cazuri, petrecut în urmă cu trei zile, o femeie de 65 ani a fost contactată telefonic de trei bărbaţi, a căror identitate nu o cunoaşte, care au informat-o că fiul său a fost implicat într-un accident rutier soldat cu rănirea gravă a doi minori.
„Bărbaţii s-au prezentat, pe rând, ca fiind poliţist, avocat şi aparţinător victime. De asemenea, aceştia i-au comunicat faptul că fiul său nu poate vorbi din cauza leziunilor suferite, astfel femeii i s-a făcut legătura cu un avocat care i-a adus la cunoştinţă că pentru achitarea contravalorii unei intervenţii chirurgicale de urgenţă este necesară suma de 4.100 euro„, a mai spus Simona Vornicu.
În alt caz, petrecut în urmă cu două zile, au fost înşelate cu 13.000 şi 3.000 de lei alte două femei, în vârstă de 72, respectiv 80 ani.
vezi şi: O nouă METODĂ de ESCROCHERIE în România. Vezi cum reuşea un bărbat să păcălească mii de români