Zeci de localităţi din judeţele din estul ţării NU au curent electric nici sâmbătă. LISTA avariilor

Din cauza condiţiilor meteo deosebite (cod roșu de ninsori și viscol puternic) cu intensificări ale vântului cu rafale de peste 85 km/h, ninsoare abundentă, zăpadă puternic viscolită și troienită, vizibilitate redusă spre zero, urmat de cod portocaliu și ulterior de cod galben de vânt și zăpezi, au fost afectate reţelele electrice din raza de activitate a societăţii E-Distribuţie Dobrogea.
Cristina Macuc
07 ian. 2017, 07:12
Zeci de localităţi din judeţele din estul ţării NU au curent electric nici sâmbătă. LISTA avariilor

Numărul echipelor de intervenții a fost suplimentat până la 114 pe parcursul zilei de ieri pentru remedierea avariilor. În ultímele 18 ore s-a reușit realimentarea cu electricitate a 113 localități. S-a acordat prioritate punctelor critice, punctelor de pompare apă și punctelor termice. Echipe au rămas în teren și pe parcursul nopții pentru a realimenta cât mai mulți consumatori. Se continuă eforturile de a realimenta consumatorii pentru restabilirea normalității în zonele afectate.

În data de 7 ianuarie, la ora 8:00, situaţia se prezenta astfel:

·       în judeţul Constanţa este afectată o linie de înaltă tensiune si au rămas nealimentate 26 linii electrice aeriene de medie tensiune total, 11 linii de medie tensiune parțial şi 450 posturi de transformare, fiind afectate total sau parțial 43 localităţi ( Bărăganu, Potârnichea, Movilița, Răzoare, Lipnița, Gorun, Carvanul Mare, Carvanul Mic, Cuingiuc, Galița, Gârlita, Esichioi, Ostrov, Peștera, Izvoare, Movila Verde, Conacu, Plopeni, Credința, Veteranu, Peștera, Izvoru, Saraiu, Pecineaga, Dorobanțu, Agigea, Petroșeni, Cogealac, Călugăreni, Nistorești, Kogălniceanu, Lumina, Piatra, Sibioara, Palazu Mic, Gura Dobrogei, Albești,Tătaru, Cotu Văii, Comana, Orzaru, Viroaga, Lazu). În municipiul Constanța se înregistrează  deranjamente individuale și colective datorate condițiilor meteo pentru remedierea cărora se intervine.

·        în judeţul Tulcea este afectată o linie de înaltă tensiune si au rămas nealimentate o linie electrică aerienă de medie tensiune total și 3 parțial , precum și 28 posturi de transformare, fiind afectate 7 localităţi (Cerbu, Rahmanu, Haidaru, Casimcea, Calica, Colina, Dunavațul de Jos). În municipiul Tulcea se înregistrează deranjamente individuale și colective datorate condițiilor meteo pentru remedierea cărora se intervine.

·        în judeţul Călăraşi au rămas nealimentate total 5 linii electrice aeriene de medie tensiune, iar 8 parțial, 128 posturi de transformare, fiind afectate 23 localităţi (Cuza Vodă, Călarașii Vechi, Radu Negru, Ștefan Vodă, Zimbru, Dorobanțu, Văraști, Drajna, Perișoru, Tudor Vladimirescu, Bogata, Ciocanesti, Iezeru, Frăsinet, Tăriceni, Clătești, Chirnogi, Căscioarele, Jegălia, Unirea, Ștefan cel Mare, UM Bărăganu – Blocuri, Sărulești Gara). În municipiul Călărași se înregistrează  deranjamente individuale și colective datorate condițiilor meteo pentru remedierea cărora se intervine.

·        în judeţul Ialomița au rămas nealimentate 2 linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, 6 posturi de transformare, fiind afectate parțial localităţile Frățilești și Miloșești. În municipiul Slobozia se înregistrează  deranjamente individuale și colective datorate condițiilor meteo pentru remedierea cărora se intervine.

De la prima ora a dimineții, se revine în teren cu un număr de 78 echipe E-Distribuție Dobrogea și ale firmelor contactate, pentru a ajunge în zonele unde accesul a fost blocat. În pofida condiţiilor meteo severe, cu rafale de vânt de peste 70 km/h şi a condiţiilor de circulaţie rutieră dificile, a temperaturilor foarte scăzute și a lipsei vizibilitaţii în teren (câmp) sub 20 metri, echipele vor lucra neîntrerupt, pentru restabilirea în cel mai scurt timp a alimentării cu energie electrică a consumatorilor.

Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condiţiilor meteo deosebite, se numără izolatori sparţi şi conductori rupți, chiciură depusă pe elemente de reţea, galopaj al conductoarelor ca urmare a vântului extrem de puternic (conductoarele se apropie din cauza vântului şi se produce arc electric, ceea ce conduce la întreruperea furnizării de electricitate).

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Asociațiile de proprietari nu sunt obligate. Proprietarii de apartamente nu au drept. Legea spune clar
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Elena, soția lui Ianis Hagi, în fața celui mai mare test. Nota primită
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
O turistă și-a luat o felie de pizza într-un restaurant din Mamaia, dar a fost obligată să plătească și ketchup-ul. Câți lei a dat
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Statul va controla banii românilor. Rămâi fără toți banii adunați: Extrem de riscant
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
AMENINȚAREA NUCLEARĂ: O NOUĂ CURSĂ A ÎNARMĂRII ÎNTRE SUA, RUSIA ȘI CHINA?
MediaFlux
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'