„Nu pot să spun câte restaurante sunt în insolvenţă la ora actuală, dar 50% dintre ele nu sunt pe profit, merg în pierdere. 50.000 de angajaţi nu este puţin. Prin comparaţie, vedem ce se întâmplă cu cei 3.000 de angajaţi ai Oltchim. Aici este vorba despre 50.000 de oameni”, a spus Mohammad Murad, potrivit agerpres.ro.
De asemenea, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, Corina Martin, a confirmat situaţia intrării în insolvenţă a unor societăţi comerciale din turism, apreciind, însă, firească închiderea unora dintre acestea, în condiţiile competiţiei existente pe piaţă.
„Este adevărat că o parte dintre societăţile comerciale au intrat în insolvenţă, vorbim de restaurante sau hoteluri. Pe de o parte, este un lucru normal ca unele să reziste şi altele nu. Dar este momentul ca şi statul să facă ceva pentru această industrie, câtă vreme preţurile nu au mai fost majorate”, a afirmat Corina Martin, potrivit agerpres.ro.
Una dintre solicitările asociaţiilor şi patronatelor din turism de-a lungul anilor a fost scăderea TVA-ului la 9% pentru unităţile de alimentaţie publică.