În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate cantităţi semnificative de sturioni, calcani, icre negre şi alte specii de peşti care fac obiectul braconajului piscicol. De asemenea, au fost ridicate mai multe instalaţii şi dispozitive de braconaj, scrie Agerpres.
Totodată, în Bucureşti, poliţişti ai Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul IGPR şi inspectori fiscali ai Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală fac mai multe controale la operatori economici specializaţi în comercializarea produselor piscicole în vederea stabilirii legalităţii provenienţei mărfii.
Citeşte şi Dâmboviţa: Percheziţii la persoane bănuite de producerea ilegală de ţigarete
În sprijinul activităţilor procedurale efectuate au fost angrenate trei elicoptere ale IGAv – MAI care au transportat 60 de poliţişti pe raza localităţilor Sfântu Gheorghe şi Sulina, judeţul Tulcea, pentru desfăşurarea de activităţi specifice.
În activităţi sunt angrenaţi poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigarea Fraudelor, Direcţiei de Investigaţii Criminale, Serviciului Independent de Intervenţii şi Acţiuni Speciale din Inspectoratul General al Poliţiei Române, precum şi de la inspectoratele de poliţie ale judeţelor vizate şi Poliţia Capitalei. De asemenea, la percheziţii participă procurori ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Întreaga activitate beneficiază de sprijinul informativ şi tehnic al SRI.
Citeşte şi COMOARA ascunsă a unui CĂMĂTAR: Peste 10 kilograme de aur au fost găsite la percheziţie