Zeci de străzi din Bucureşti devin din nou pietonale. Este vorba despre proiectul ”Străzi deschise”, unde zeci de străzi din Capitală vor deveni pietonale în zilele de sâmbătă și duminică.
Zeci de străzi din Bucureşti devin din nou pietonale. Proiectul se va desfășura începând cu 31 martie!
”Două vești importante: Proiectul ARCEN – Străzi Deschise continuă în 2022, iar Studiul „Străzi Deschise” va fi accesibil publicului larg începând cu data de 31 martie. Prin aliniere la tendințele europene, proiectul „Străzi Deschise” este expresia unei politici publice unanim acceptată în spațiul european, unde pietonizarea, prioritizarea pietonilor și a transportului nemotorizat, recuperarea patrimonială a spațiilor publice sunt etape obligatorii ale dezvoltării actuale a orașelor.”, e anunțul făcut de ARCEN pe pagina de Facebook.
„O veste excelentă, am finalizat, alături de BAZA, studiul „Străzi Deschise”! Îl vom face public la finalul acestei luni. Sunt 45 de pagini de analiză despre impactul proiectului asupra antreprenorilor, bucureștenilor, vieții urbane din centrul Bucureștiului.
Proiectul Străzi Deschise a evoluat spre o soluție pentru creșterea numărului de trasee pietonale și îmbunătățirea vieții urbane a centrului Bucureștiului.
Raportul pe care-l vom face public documentează capacitatea proiectului de a fi un instrument de cercetare și planificare strategică pentru regenerarea spațiului public, recuperarea spațiului străzii ca spațiu public și, nu în ultimul rând, resetarea conexiunilor sociale – economice – culturale – identitare între locuitori și spațiul urban locuit.”, mai spuneau aceștia într-o postare anterioară.
Povestea ARCEN
ARCEN este un ONG care a deschis și întreține zi de zi un dialog istoric pe tema viețuirii urbane de calitate.
”Direcțiile noastre de dialog și acțiune sunt: valorificare, revitalizare și activare prin cultură, memorie și patrimoniu, educație urbană, interconectare comunitară, implicare civică, legislație și intervenție.
Prin proiectele și programele ARCEN creăm un model de restaurare și conservare a memoriei Bucureștiului, de refacere a legăturii dintre cetățeni și cetate, de valorificare și activare prin cultură a potențialului etic, educativ și recreativ al orașului precum și de îmbunătățire a legislației privind protecția patrimoniului construit și a zonelor istorice ale Bucureștiului.
Cu filon, rezon, onoare și candoare
Cu filon de morală și prințipuri – INTEGRITATE ȘI ETICĂ
Facem ceea ce trebuie cu onestitate, corectitudine, transparență și responsabilitate. Ne pasă cu adevărat.
Cu rezon – CURIOZITATE INTELECTUALĂ ȘI CREATIVITATE CU VIZIUNE
Cultivăm o stare de spirit educată, atentă la fond, deschisă la provocare și dialog, curioasă și protectoare față de trecut, investită în prezent și orientată către viitor. Învățăm continuu, construim încredere, ne controlăm egoul, visăm măreț.
Cu onoare – DEMNITATE
În tot ce facem dovedim respect – de sine, pentru membrii echipei, parteneri și sponsori, pentru comunitate, față de trecut, față de oraș.
Cu candoare – AUTENTICITATE
Pornim în toate acțiunile noastre de la introspecție pentru o bună cunoaștere de sine și ne asigurăm că orice facem reflectă cu sinceritate și pune în valoare cine suntem ca oameni și ce suntem în comunitate.”, spune Organizația.
Citește și: După Bucureşti, străzile unui alt oraş din România devin pietonale în weekend. „Petrecere de pietoni!”