Zelenski anunţă lovitura de graţie pentru Putin: „Numai aşa se termină războiul!”

Zelenski cere Germaniei să ajute Ucraina să salveze Kievul, numit odinioară "micul Berlin". Preşedintele Ucrainei cere embargo total pentru Rusia.
Filip Stan
21 mart. 2022, 16:47
Zelenski anunţă lovitura de graţie pentru Putin:

Preşedintele Ucrainean Volodimir Zelenski îndeamnă luni, într-o postare video pe Telegram, Uniunea Europeană (UE) să înceteze orice ”comerţ” cu Rusia şi să-i refuze resursele energetice, relatează AFP.

”Fără euro pentru ocupanţi”, îndeamnă Zelenski. ”Închideţi-le toate porturile voastre. Nu le trimiteţi bunurile voastre. Refuzaţi-le resursele energetice”, pledează preşedintele ucrainean.

”Fără comerţ cu voi, fără întreprinderile şi băncile voastre, Rusia nu va mai avea bani pentru acest război”, subliniază el.

Zelenski cere Germaniei să ajute Ucraina să salveze Kievul, numit odinioară ”micul Berlin”

Ministerul rus al Apărării anunţă luni că a tras rachete de croazieră – cu lansare aeriană – vizând un centru de antrenament militar situat la Nova Liubomîrca, în oblastul Rivne, în nord-vestul Ucrainei, relatează AFP.

Se închide Kievul, lockdown total. De luni seara oamenii nu mai au voie pe stradă, inclusiv farmaciile vor fi închise

Un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul Igor Konaşenkov, anunţă într-un comuncat că acest atac s-a soldat cu zeci de victime.

Rachete de croazieră au distrus, de asemenea, un depozit de muniţie şi cartierul general al unei brigăzi mecanizate situate în apropiere de satul Seleţ, la mai puţin de 100 de kilometri de Liov.

Se închide Kievul, lockdown total. De luni seara oamenii nu mai au voie pe stradă, inclusiv farmaciile vor fi închise
Şeful administraţiei regionale din Rivne, Vitalii Koval, anunţă, la rândul său, într-un comunicat postat pe Telegram, că două rachete ruse au lovit teritoriul unui poligon militar de antrenament şi că o anchetă era în curs în vederea stabilirii unui bilanţ.

Forţe ruse au comis o serie de atacuri cu rachete de crazieră şi hipersonice în ultima perioadă, pe care le-a lansat din afara teritoriului Ucrainei.

Negocerile de pace între Rusia şi Ucraina nu înregistrează, pentru moment, progrese ”semnificative”, apreciază luni Kremlinul, relatează Reuters.

Moscova acuză Kievul de o blocare a acestor negocieri prin poziţii ”inacceptabile” pentru Rusia. Ucraina a anunţat că vrea să negocieze, dar că nu se va preda şi nici nu va accepta ultimatumuri de la Moscova.

Sunt necesare progrsele ”semnificative” între ruşi şi ucraineneni pentru ca să aibă loc o întâlnire între preşedinţii rus Vladimir Putin şi ucrainean Volodimir Zelenski, afirmă luni, într-o conferinţă de presă, un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. ”Ca să vorbim despre o întâlnire între cei doi preşedinţi trebuie să se facă temele pentru acasă. Este necesar aă aibă loc negocieri şi să se convină asupra rezultatului acestora”, declară Peskov.

”Nu există progrese semnificatve, deocamdată”, subliniază el. Rusia dă dovadă de mai multă voinţă decât Ucraina în vederea unor acord, aprecază Peskov.

”Acele (ţări) care pot ar trebui să-şi folosească influenţa pe care o au asupra Kievului pentru a-l face mai binevoitor şi constructiv în aceste negocieri”, îndeamnă el.

 

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Un bărbat din Kerala, blocat timp de 42 de ore într-un lift de spital fără mâncare sau apă
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'