Zelenski anunţă o nouă măsură care îi zădărniceşte planurile lui Putin: „Vor fi afectate de ambiţiile distructive ale Rusiei”

Zelenski afirmă că Uniunea Europeană ar putea fi de acord să elimine toate taxele şi cotele la exporturile ucrainene, pentru un an.
Filip Stan
28 apr. 2022, 08:04
Zelenski anunţă o nouă măsură care îi zădărniceşte planurile lui Putin:
Condiţia pentru ca întâlnirea Putin - Zelenski să aibă loc. Anunţ oficial de la Kremlin

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a anunţat în raportul zilnic transmis poporului că e pregăteşte o decizie importantă a Uniunii Europene, iar Comisia Europeană a fost de acord să elimine toate taxele şi cotele la exporturile ucrainene pentru un an, în acest sens având o discuţie cu preşedintele Ursula von der Leyen. Exportul suficient al produselor noastre pe pieţele europene şi globale va fi un instrument anti-criză semnificativ, Rusia încearcă să provoace o criză globală a preţurilor, mai spune el.

Secretul armatei lui Zelenski, dezvăluit de presa americană. Cum au rezistat ucrainenii sub tirul rachetelor ruseşti

Preşedintele ucrainean scrie că se pregăteşte o decizie importantă a Uniunii Europene. ”Comisia Europeană a fost de acord să elimine toate taxele şi cotele la exporturile ucrainene pentru un an, precum şi să suspende tarifele antidumping. Am discutat astăzi detaliile acestei propuneri cu preşedintele Ursula von der Leyen. Îi sunt recunoscător ei personal şi tuturor prietenilor noştri europeni pentru acest pas. În acest moment, acest lucru ne va permite să menţinem pe cât posibil activitatea economică din Ucraina, producţia noastră naţională”, spune Volodimir Zelenski.

Potrivit liderului ucrainean, ”această decizie trebuie luată în considerare nu numai în contextul ucrainean”.
”Exportul produselor noastre pe pieţele europene şi globale va fi un instrument anti-criză semnificativ. Rusia încearcă să provoace o criză globală a preţurilor. Pentru a începe haosul pe toate pieţele de bază şi mai ales pe piaţa alimentară. Exporturile ucrainene vor contribui la stabilizarea pieţelor. Deci este benefic nu numai pentru noi, ci şi pentru toţi europenii. Pentru locuitorii tuturor ţărilor care pot fi afectate de ambiţiile distructive ale Rusiei”, a mai explicat Zelenski.

Preşedintele Ucrainei afirmă că de acord cu Uniunea Europeană cu privire la modul de creştere a potenţialului coridoarelor de transport la graniţa noastră de vest.

Război în Ucraina, ziua 64. Rusia a lovit turnul televiziunii din Herson VIDEO

”În această săptămână, conducerea Rusiei a lansat o nouă serie de şantaj energetic la adresa europenilor. Decizia de a întrerupe aprovizionarea cu gaze către Polonia şi Bulgaria este un alt argument că nimeni din Europa nu poate spera să menţină o cooperare economică normală cu Rusia. Rusia consideră ca o armă nu numai gazul, ci orice comerţ. Se aşteaptă doar momentul când una sau alta zonă comercială poate fi folosită, pentru a şantaja europenii, din punct de vedere politic. Sau pentru a consolida maşina militară a Rusiei, care vede o Europă unită ca ţintă”, a mai arătat el.

Zelenski menţionează că, ”cu cât toată lumea din Europa recunoaşte că este inadmisibil să depindă de Rusia în comerţ, cu atât mai repede va fi posibil să se garanteze stabilitatea pe pieţele europene”.

Spynews
Cine ar fi noul suspect în cazul crimei din Brăila. Un bărbat recent eliberat din închisoare ar putea fi implicat
Bzi.ro
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de 36 de ani, a făcut senzație pe plaja din Bali
Fanatik.ro
O mare companie din România va concedia peste 160 de angajați. Și alte firme din acest oraș au anunțat măsuri similare
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Taxele pe care toți românii sunt obligați să le plătească
Playtech.ro
Lili Sandu a arătat TOT. Imagini de senzație cu vedeta la 45 de ani. Arată FABULOS
DailyBusiness
Colectarea PET-urilor a devenit o afacere în România. Câți bani fac românii zilnic?
Adevarul
Cine este Alfred Bulai, cunoscutul analist politic aflat în centrul unui scandal sexual
Spynews
David Popovici a făcut din nou spectacol la Jocurile Olimpice. Proaspătul campion olimpic s-a calificat în finala probei „regina”
Spynews
Laura Cosoi, dezvăluiri de suflet după ce a devenit mamă pentru a patra oară. A adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă duminică noapte
Evz.ro
Scăldatul în aceste lacuri, extrem de periculos. Mulți români nu știu la ce se expun
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Familia Regală, lovită de o nouă tragedie! Prințul și-a dat ultima suflare pe un pat de spital
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
Ce poreclă a primit David Popovici, după ce a luat aurul la 200 m liber! Cum l-au botezat jurnaliștii de la Jocurile Olimpice pe înnotătorul român
Capital.ro
Intră banii în conturile românilor. Au început plățile. Cine va primi 1.500 de euro
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
VIDEO Reacția halucinantă a tatălui adolescentului care a ucis un copil în Pantelimon. Ireal cum își apară fiul după tragedia provocată: „Dumneavoastră nu ați fost începător?”
substantial.ro
Președintele Belarusului grațiază un cetățean german condamnat la moarte
MediaFlux
PENSIE 2024. PENSIONArII avantajați de formula de calcul.
Shtiu.ro
Curiozități despre David Popovici, omul-anfibie. Ce înălțime și ce obiceiuri are sportivul?