Zelenski cere NATO să lanseze lovituri „preventive” împotriva Rusiei, în loc să „aștepte loviturile nucleare ale Rusiei”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că NATO ar trebui să lanseze lovituri „preventive” împotriva Rusiei, în loc să "aștepte loviturile nucleare ale Rusiei".
Filip Stan
06 oct. 2022, 21:55
Zelenski cere NATO să lanseze lovituri

UPDATE, precizări de la purtătorul de cuvânt al lui Zelenski. Președintele ucrainean nu a cerut utilizarea armelor nucleare împotriva Rusiei atunci când a vorbit despre o lovitură preventivă, ci despre sancțiuni, care trebuiau aplicate până la 24 februarie, a scrie pe Facebook purtătorul de cuvânt al șefului statului, Serghei Nikiforov. „Președintele vorbea despre o perioadă până la 24 februarie. Atunci ar fi trebuit să se aplice măsuri preventive pentru a împiedica Rusia să declanșeze un război. Permiteți-mi să vă reamintesc că singurele măsuri despre care s-a vorbit atunci au fost sancțiunile preventive”, a scris Nikiforov, potrivit RBC.

Zelenski cere NATO să intervină activ. „Ce ar trebui să facă NATO? Eliminarea posibilității ca Rusia să folosească arme nucleare…. Lovituri preventive, astfel încât să știe ce li se va întâmpla dacă le folosesc. Nu invers – așteptând loviturile nucleare ale Rusiei pentru ca apoi să poată spune: „Ah, sunteți așa, ei bine, iată că ne-o țineți departe de noi! Reconsiderați utilizarea presiunii acestora. Iată ce ar trebui să facă NATO: să-și reconsidere utilizarea”, a declarat Zelenski într-un discurs la Institutul Lowy din Australia, pe care l-a susținut prin legătură video, potrivit Ukrinform.

Atac devastator cu drone al Rusiei. Ucraina a reacţionat dur: „Lași nebuni! Teroriștii ruși nu pot lupta decât cu civili”
După cum s-a relatat, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, amenință în mod regulat că va folosi arme nucleare împotriva Ucrainei. După ultimele amenințări nucleare ale dictatorului rus, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că nu consideră că este vorba de o „cacealma” și că ia în serios amenințările nucleare ale Rusiei.

În septembrie, președintele rus Vladimir Putin a declarat într-un discurs adresat rușilor că Occidentul a depășit orice limită în politicile sale antirusești și că amenință constant Rusia. În cuvintele sale, Occidentul a recurs la șantaj nuclear și la utilizarea armelor de distrugere în masă împotriva Rusiei.

https://www.youtube.com/watch?v=t5UV8myOV5A

Scenariile în care Rusia poate folosi teoretic armele nucleare sunt prezentate în doctrina militară rusă și în Fundamentele politicii de stat în domeniul descurajării nucleare. Potrivit documentelor, acest lucru este posibil în cazul unei agresiuni împotriva Rusiei sau a aliaților săi cu arme de distrugere în masă, sau al unei agresiuni cu arme convenționale, atunci când existența statului însuși este amenințată.
Rusia a devenit, fără să vrea, cel mai mare „donator” de armament al Ucrainei: „Avem atât de multe trofee încât nici măcar nu ştim ce să facem cu ele”

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Capital.ro
SE CONFISCĂ mașinile pe loc. Regulile se aplică deja LA GRANIȚA cu România
Playtech.ro
Cât de deștept ești în funcție de forma frunții. Mihai Voropchievici: Ei au o inteligenţă sclipitoare
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Omul care l-a făcut pe Ceaușescu președinte. Unul dintre cele mai misterioase personaje din istoria românilor, stalinizatorul României
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
El va fi viitorul președinte. Traian Băsescu știe
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
DETALII NOI | Primele DECLARAȚII ale presupusului criminal al doctoriței din Brăila. A procedat fix ca în filme 😱
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
ESTE ILEGAL să îți repari propria MAȘINĂ. Se consideră infracțiune
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Traian Băsescu susține reintroducerea stagiului militar obligatoriu în România
MediaFlux
Cum arăta VILA NUFĂRUL din NEPTUN, unde NICOLAE ȘI ELENA CEAUȘESCU își petreceau verile
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'