Zelenski cere țărilor din Occident să închidă granițele pentru ruși timp de un an. „Să trăiască în propria lor lume”

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, e de părere că închiderea granițelor pentru turiștii ruși este „cea mai importantă sancțiune” fiiindcă rușii „iau pământul altcuiva”.
Claudia Simion
09 aug. 2022, 12:08
Zelenski cere țărilor din Occident să închidă granițele pentru ruși timp de un an. „Să trăiască în propria lor lume”

Zelenski spune că această soluție e bună în cazul în care Rusia continuă să anexeze mai multe teritorii ucrainene. „Să trăiască în propria lor lume până când își vor schimba filosofia”, a mai spus liderul Ucrainei.

Autorităţile numite de Moscova în regiunea ucraineană Zaporojie, parţial ocupată de armata rusă, au anunţat luni lansarea oficială a pregătirilor referendumului cu privire la alipirea acestei regiuni la Federaţia Rusă. Liderii ruși au semnalat că ar putea organiza referendumuri pentru anexarea regiunilor ucrainene ocupate din estul și sudul Ucrainei (Herson și Zaporojie) pe 11 septembrie.

Oficialii ruși au explicat că voturile respective ar legitima pretenția Rusiei asupra acelor zone, însă criticii sunt de părere că voturile ar putea fi manipulate de regimul de la Kremlin.

Mai mulți oficiali de la Casa Albă, printre care și secretarul de stat american, Antony Blinken, au spus că orice acaparare teritorială prin referendumuri „false” ar aduce „costuri suplimentare impuse Rusiei”.

Președintele Ucrainei consideră că sancțiunile impuse deja Rusiei sunt slabe în comparație cu închiderea granițelor pentru cetățenii ruși timp de un an și un embargo total asupra achiziției de energie rusească.

Companiile aeriene rusești au interdicție să zboare în cea mai mare parte a Europei și a Americii de Nord, lucru care a făcut călătoria rușilor în străinătate foarte dificilă. Totuși, Zelenski spune că nu există nicio interdicție generală. Cetățenii ruși sunt în continuare liberi să solicite o viză pentru a vizita Statele Unite, de exemplu.

Mulți critici au spus că interzicerea tuturor rușilor ar avea un impact nedrept asupra celor care și-au părăsit țara pentru că nu sunt de acord cu guvernul președintelui Vladimir Putin și cu decizia acestuia de a ataca Ucraina.

Zelenski a spus că astfel de distincții nu contează. „Indiferent ce fel de ruși sunt… faceți ca aceștia să plece în Rusia”, a ținut să transmită președintele ucrainean.

„Atunci vor înțelege și vor spune: Acest [război] nu are nimic de-a face cu noi. Întreaga populație nu poate fi trasă la răspundere, nu-i așa?. Se poate. Populația a ales acest guvern și nu se luptă cu el, nu se ceartă cu el, nu strigă la el”, a mai adăugat președintele ucrainean.

„Nu vreți această izolare?” a mai Zelenski, vorbind ca și cum s-ar fi adresat direct rușilor. „Spuneți întregii lumi că trebuie să trăiască după regulile voastre. Atunci mergeți și trăiți acolo. Aceasta este singura modalitate de a-l influența pe Putin”, a precizat liderul de la Kiev.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Obiceiul la care e bine să renunți dacă ai peste 50 de ani. Efectul se poate vedea și într-o lună de zile
Capital.ro
Românii sunt verificați. ANAF face măcel. Este obligatoriu în România
Playtech.ro
Mihai Bendeac, UMILIT după ce l-a parodiat pe Andrei Versace. Ce a postat după MOARTEA lui
DailyBusiness
Atenție! Începând de azi se completează formularul 216. Cine e obligat!
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cel mai șocant film horror din istorie. E cea mai profitabilă producție
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Bogdan Vlădău, primele declarații despre divorțul de Gina Chirilă: 'Încă îmi revin un pic' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
A murit cea mai frumoasă actriță. Marea doamnă s-a stins. Toți o știau din telenovele
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Caz șocant în București: Un bărbat de 39 de ani arestat pentru violarea unui minor de 14 ani
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!