Zelenski: „Daţi-ne arme acum, nu promisiuni”. Biden a răspuns primul apelului cu un nou ajutor

Joe Biden l-a asigurat din nou pe omologul ucrainean de „sprijinul neclintit al Statelor Unite pentru poporul ucrainean”, spune Casa Albă într-un comunicat.
Filip Stan
23 aug. 2024, 23:41
Zelenski:

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a lansat un apel dur la ţările aliate vineri, afirmând că ţara sa are nevoie de arme livrate la timp, nu de promisiuni, relatează Reuters.

„Livrarea rapidă este crucială chiar acum. Unele pachete au fost anunţate şi s-a votat asupra lor, dar nu au fost încă livrate Ucrainei. Frontul luptă cu obuze şi echipament, nu cu cuvinte precum ‘mâine’ sau ‘curând’ „, a spus Zelenski în discursul său zilnic televizat.

Alertă la Marea Neagră. Războiul se extinde pe teritoriul Rusiei, a fost bombardat portul Kavkaz

Volodimir Zelenski a mai spus, după întrevederea cu premierul indian Narendra Modi de vineri, că India sprijină integritatea teritorială a Ucrainei.

„Este important pentru noi că India rămâne un susţinător al legii internaţionale şi ne susţine suveranitatea şi integritatea teritorială”, a mai spus Zelenski în discursul său televizat.

 

Biden l-a sunat pe Zelenski şi a anunţat un nou ajutor pentru Ucraina

Preşedintele american Joe Biden a vorbit vineri la telefon cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, anunţând livrarea unui nou ajutor militar, a informat Casa Albă.

Joe Biden l-a asigurat din nou pe omologul ucrainean de „sprijinul neclintit al Statelor Unite pentru poporul ucrainean”, spune Casa Albă într-un comunicat.

Ajutorul militar include rachete de apărare aeriană, echipamente antidrone, rachete antiblindate şi muniţii, potrivit Preşedinţiei americane.  „De asemenea, astăzi impunem noi sancţiuni pentru aproape 400 de entităţi şi persoane care facilitează războiul ilegal al Rusiei, ca parte a angajamentului nostru permanent de a trage la răspundere Rusia pentru agresiunea sa”, a anunţat Casa Albă.

Ucraina îl înţeapă pe Putin şi anunţă că a distrus trei poduri din regiunea Kursk folosind rachete americane

„Aceste acţiuni se bazează pe o serie de măsuri istorice pe care le-am luat împreună cu aliaţii şi partenerii noştri în ultimele luni pentru a sprijini Ucraina – de la transferul de avioane de luptă F-16, la angajamentul de a livra sute de interceptoare de apărare aeriană în cursul anului următor, la creşterea rapidă a asistenţei de securitate pentru liniile de front în urma adoptării proiectului nostru de lege privind securitatea naţională. Luna trecută, am reunit, de asemenea, 20 de ţări care au semnat acorduri bilaterale de securitate cu Ucraina pentru a forma Pactul pentru Ucraina, care va consolida capacitatea Ucrainei de a se apăra acum şi în viitor. Şi, împreună cu G7, luăm măsuri fără precedent pentru a face Rusia să plătească pentru daunele pe care le-a cauzat, prin emiterea de împrumuturi în valoare de 50 de miliarde de dolari, susţinute de profiturile activelor suverane ruseşti îngheţate”, a arătat Joe Biden, citat în comunicat.

Joe Biden l-a sunat pe Zelenski pentru a-l felicita de Ziua Independenţei, pe care Ucraina o sărbătoreşte sâmbătă. „Când a început războiul fără sens al Rusiei, Ucraina era o ţară liberă. Astăzi, este încă o ţară liberă. Iar războiul se va încheia cu Ucraina care va rămâne o ţară liberă, suverană şi independentă”, a transmis preşedintele SUA. „Rusia nu va învinge în acest conflict. Poporul independent al Ucrainei va învinge – iar Statele Unite, aliaţii şi partenerii noştri vor continua să le fie alături la fiecare pas”, a asigurat Joe Biden.

Spynews
Liviu Vârciu și Anda Călin s-au căsătorit religios tot astăzi, după cununia civilă! Imagini exclusive de la biserica unde și-au jurat iubire pentru totdeauna / VIDEO
Bzi.ro
Cum scapă Mirela Vaida de kilogramele acumulate în vacanță. Ieșeanca a recunoscut: „Îmi plac mâncărurile bine făcute!”
Fanatik.ro
Cinci zodii vor avea noroc triplu din 1 septembrie. Opulență, fericire și șanse uriașe în viețile acestor nativi
Capital.ro
S-a schimbat legea pentru șoferii cu permis categoria B. Ce poți conduce la 24 de ani
Playtech.ro
Zi neagră în România! A MURIT cel mai mare român din toate timpurile, ce tragedie fără margini
DailyBusiness
BANI DE LA GUVERN pentru acești români!
Adevarul
Carmen Dan acuză „statul subteran” că a fabricat dosarul penal care o vizează pe sora ei: „Doamna ministru, nu te gândi să candidezi!”
Spynews
Jucător de fotbal, prăbuşit pe teren în timpul meciului! Sportivul în vârstă de 27 de ani s-ar confrunta cu probleme cardiace / VIDEO
Spynews
”Mâine strângem mieii". Discuțiile șocante dintre Andrew și Tristan Tate au fost făcute publice. Cum ar fi vorbit despre femeile care ar fi lucrat pentru ei
Evz.ro
Reguli noi pentru cei ce vor să închirieze. Măsuri de combatere a crizei locuințelor.
Ego.ro
ATENȚIE, pensionari! Ce faci dacă primești o pensie MAI MARE decât te așteptai
Prosport.ro
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și pe medaliații olimpici de peste Prut ca pe „frații” lor români: „Nu suntem o Țară?”
wowbiz.ro
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus adevărul despre despărțirea de Florin Salam! Motivul pentru care a dispărut din me
Cancan.ro
Palatul Buckingham a început să planifice funeraliile Regelui Charles. Ce se va alege de Regina Camilla
Playsport.ro
E INCREDIBIL cum poate să arate! Sara Carboneră, RĂVĂȘITOARE după ce a învins cancerul și a divorțat de Casillas! Cum a apărut pe plajă
kanald.ro
Județul în care pensionarii nu vor mai primi deciziile de recalculare a pensiilor. Se suspectează ca există erori la distribuire
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Amendă pentru șoferii care au acest dispozitiv pe mașină
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din fotbalul românesc!
stirilekanald.ro
Știrea momentului! Dana Marijuana, internată la PSIHIATRIE! Dezvăluiri de ultimă oră
substantial.ro
Fostul uragan ajunge în Europa: Șefa ANM a anunțat când vin furtunile după canicula extremă
MediaFlux
DATA la care pensionarii vor primi deciziile CORECTATE. Anunț de ULRIMA ORĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...