Zelenski, enervat de apelul lui Macron de a nu umili Rusia. „Pe noi nu ne umilesc, pe noi ne ucid”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a criticat marţi apelurile preşedintelui francez Emmanuel Macron "de a nu umili" Rusia, afirmând că pe "noi nu ne umilesc, pe noi ne ucid", relatează publicaţia online ucraineană Cenzor.net, citând un fragment dintr-un interviu acordat de Zelenski publicaţiei Financial Times (FT).
Daniel Spătaru
07 iun. 2022, 19:40
Zelenski, enervat de apelul lui Macron de a nu umili Rusia.

„Eu nu prea înţeleg ce înseamnă umilirea Rusiei? Despre ce vorbim? Despre faptul că de peste opt ani (din 2014), ei (ruşii) ne ucid oamenii? Emmanuel cunoaşte foarte bine” lucrurile, ţara sa fiind co-mediatoare, alături de Germania, a formatului de negocieri „Normandia”(Franţa, Germania, Ucraina şi Rusia) pentru reglementarea conflictului în Donbas”, a afirmat Zelenski.

El cunoaşte foarte bine conţinutul acordurilor de la Minsk, al tuturor înţelegerilor cu partea rusă în cadrul formatului ‘Normandia’; cum acestea nu erau puse în practică, cum erau constant subminate. Cum era permanent subminată aplicarea încetării focului în Donbas, precum şi schimbul de prizonieri. Despre ce fel de umilire vorbim?„, a întrebat preşedintele ucrainean.

Zelenski a afirmat că el nici măcar nu consideră că Ucraina este umilită. „Pe noi nimeni nu ne umileşte, pe noi ne ucid. De aceea ca răspuns nu intenţionăm să umilim pe nimeni, vom răspunde cu aceeaşi măsură„, a afirmat Volodimir Zelenski.

Citeşte şi Serghei Şoigu a dezvăluit câţi prizonieri a luat Rusia de la începutul războiului. „Numai în ultimele zile s-au predat 126 de militari ucraineni”

„Nu trebuie să umilim Rusia pentru ca în ziua în care luptele vor înceta să putem realiza o cale de ieşire din acest impas prin intermediul mijloacelor diplomatice. (…) Sunt convins că Franţei îi revine rolul de a fi o putere de mediere”, a declarat Macron într-un interviu publicat sâmbătă de ziare regionale.

Şeful statului francez a mai declarat şi la începutul lunii mai că, pentru a pune capăt războiului purtat în Ucraina de armata rusă, pacea va trebui să fie construită fără „a umili” Rusia, o afirmaţie care i-a atras o serie de critici.

Citeşte şi The New York Times: Armata ucraineană nu a învăţat încă să folosească noile arme trimise de SUA

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Motivul pentru care nu trebuie să bei cafea sau ceai în avion. Te vei gândi de două ori înainte să mai faci asta
Capital.ro
Nu te vom uita! A murit cea mai iubită actriță. Marea doamnă a făcut accident vascular cerebral
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Chiftele cu dovlecei și telemea. Rețeta care vă face să uitați de carne
Ego.ro
Mădălina Ghenea a ieșit la masă alături de un actor de la Hollywood. Cum a fost surprinsă românca în compania starului american
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Mutu și-a băgat soția la înaintare! Masculilor le-a stat ”ceasul” chiar în buza mării: și-a făcut apariția Sandra, într-un minuscul costum de baie!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Prețul carburanților pentru ziua de luni, 29 iulie 2024: Carburanții au înregistrat o nouă ieftinire. Cât costă un litru de benzină?
Capital.ro
Ordin UE, obligație în România. Decizie pentru cine stă la bloc. Se trece pe zero
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
UPDATE Doi frați, loviți în plin de o mașină în Pantelimon. Băiatul de 9 ani a murit, fata și-a pierdut un picior. Familia micuților, îngenuncheată de durere: „De ce nouă?! Nu am greșit cu nimic”
substantial.ro
Președintele venezuelean Nicolas Maduro a câștigat un al treilea mandat cu 51% din voturi
MediaFlux
LOVITURĂ pentru PENSIONARI! NU se dau BANI ÎN PLUS
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!