Zelenski, ieşire nervoasă înainte de ceremonia anexării de la Moscova: „Terorişti, scursuri însetate de sânge”

Zelenski denunţă o Rusie ”teroristă” şi ”scursuri însetate de sânge” după bombardamentul de la Zaporojie, soldat cu cel puţin 25 de morţi şi 50 de răniţi, în ziua anexării.
Filip Stan
30 sept. 2022, 14:50
Zelenski, ieşire nervoasă înainte de ceremonia anexării de la Moscova:

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a catalogat pe liderii ruşi drept ”terorişti” şi ”scursuri însetate de sânge” după bombardarea unei coloane de civili care aşteptau să primească ajutor umanitar, la Zaporijjea, soldată cu cel puţin 25 de morţi şi 50 de răniţi, vineri, ziua prevăzută de Moscobva a anexării a patru regiuni ucrainene, relatează AFP.

”Numai terorişti totali pot să facă asta şi nu au ce căuta în lumea civilizată”, a denuţat într-o postare pe Telegram Volodimir Zelenski.

”Scursuri însetate de sânge! Veţi răspunde cu siguranţă pentru fiecare viaţă ucraineană pierdută!”, tină el în continuare.

Un bilanţ anterior anunţa 23 de morţi în bombardamentul de la Zaporojie. Reprezentanţi proruşi ai ocupaţiei acuză Kievul de acest bombardament sângeros.

Peskov anunţă că orice atac asupra teritoriilor ucrainene anexate va fi considerat un atac asupra Rusiei
”Combatanţii ucraineni au comis un nou act teroritst. Văzând că populaţia se deplasa în masă în partea (ocupată) din Zaporijjea, ei au lovit o coloană de zeci de maşini civile”, a acuzat într-o postare pe Telegram un reprezentant al ocupaţiei la nivel regional, Vladimir Rogov.

Cele două tabere au difuzat imagini în care apar vehicule cu geamuri sparte şi cadavre. În regiunea Herson, în sudul Ucrainei, un reprezentant al administraţiei ruse de ocupaţie, Aleksei Katerinicev, a fost ucis în noaptea de joi spre vineri, într-un atac ucrainean, au anunţat autorităţile locale.

Vladimir Putin a semnat, în miez de noapte, decretele de recunoaştere a independenţei regiunilor Herson şi Zaporojie
Aleksei Katerinicev, prim-adjunctul şefului administraţiei de ocupaţie a regiunii Herson, însărcinat cu securitatea, a fost ucis ”într-un atac precis” al forţelor ucrainene, cu două rachete lansate cu un sistem de tip HIMARS asupra locuinţăei acestuia, a anunţat un cadru al ocupaţiei, Kiril Stremusov, citat de agenţia oficială rusă de presă Tass.

Hersonul şi Zaporijjea, aflate parţial sub controul rus în sudul Ucrainei, sunt două dintre cele patru regiuni pe care Rusia le anexează vineri.

 

În ultimele 24 de ore, armata ucraineană a eliminat 500 de militari ai țării ocupante, Rusia. În total, de la începutul invaziei de mari proporţii, Rusia a pierdut 59.080 de militari, relatează Agenţia de presă RBC-Ucraina cu referire la comunicatul de presă remis de Statul Major al Forțelor Armate ale Ucraine. i pe Facebook. Invadatorii ruși au suferit cele mai mari pierderi, în ultimele 24 de ore, pe liniile forntului Kramatorsk și Donețk. Pierderile totale înregistrate în lupte de Rusia, în total până pe 30 septembrie, au fost de aproximativ: personal militar – circa 59.080 (+500, în ultimele 24 de ore) de persoane lichidate; tancuri – 2.338 (+13, în ultimele 24 de ore); vehicule blindate de luptă – 4.932 (+23, în ultimele 24 de ore); sisteme de artilerie – 1.391 (+6); MLRS – 333 (+2); sisteme de apărare antiaeriană – 176 (+1); aeronave – 264 (+2); elicoptere – 225 (+1); drone de nivel operațional-tactic – 1003 (+8); rachete de croazieră – 246 (+0); nave/bărci – 15 (+0); echipamente auto și cisterne – 3768 (+17, în ultimele 24 de ore); echipament special – 131 (+0). Amintim că Forțele Armate ale Ucrainei au doborât cinci drone kamikaze, cu care invadatorii ruşi au atacat regiunile Odesa și Mikolaiv. În plus, Forțele Armate ale Ucrainei au atacat de două ori un convoi de echipamente militare rusești din Nova Kahovka.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Medicul care a stârnit mistere și controverse. De ce îl iubeau pacienții, iar colegii îl disprețuiau
Capital.ro
Decizie pentru toți proprietarii de terenuri. Se aplică în sute de localități din România
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
UE, ultimatum pentru România! Când trebuie prezentat planul pentru micșorarea deficitului bugetar
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Ce angajați primesc prime în concediu. Domeniile în care se fac mari cadouri
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Devine obligatoriu în România. Trebuie să raporteze
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Ministrul slovac al Culturii acuză minoritatea LGBTQ+ pentru scăderea ratei fertilității în Europa
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!