Zelenski recunoaşte imposibilitatea Ucrainei de a intra în NATO. „De ani de zile am auzit despre presupuse uşi deschise, dar am auzit și că nu putem intra acolo”

"Trebuie să recunoaştem că Ucraina nu va putea adera la NATO", a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, în contextul în care acest dosar este unul dintre motivele avansate de Rusia în justificarea Ucrainei.
Daniel Spătaru
15 mart. 2022, 18:01
Zelenski recunoaşte imposibilitatea Ucrainei de a intra în NATO.

Zelenski le-a reproșat partenerilor săi occidentali că doar promit doar „uși deschise”, declaraţiile fiind făcute în cadrul videoconferinţei cu liderii Forţei expediţionare comune (JEF), condusă de Marea Britanie. „Desigur, Ucraina nu este membră NATO, înţelegem asta. Am auzit de mulţi ani despre uşile deschise, dar am auzit şi că nu putem intra pe acele uşi. Acesta este adevărul şi trebuie să-l recunoaştem„, a precizat Zelenski, referindu-se la politica porţilor deschise.

El a spus că alte ţări care se învecinează cu Rusia ar trebui să se gândească la ”capacităţile lor independente de apărare” în afara NATO. „Cantitatea pe care o primim pe săptămână este folosită de obicei de noi în 20 de ore„, a adăugat el, făcând referire la furnizarea de provizii din Marea Britanie şi alte state, care se epuizează rapid.

Drept urmare, echipamentul rusesc capturat şi echipamentul vechi din era sovietică au fost puse în funcţiune, a spus el.

Şeful statului ucrainean a salutat sancţiunile occidentale, dar a spus că nu sunt suficiente pentru a pune capăt agresiunii ruse şi a cerut un embargo comercial complet.

Citeşte şi Liderul cecen Ramzan Kadîrov în ameninţă direct pe Zelenski: „Oriunde te-ai ascunde, luptătorii noştri te vor prinde din urmă”

El a criticat firmele care au continuat să facă afaceri cu Rusia.

Navele marinei ruse ar trebui să aibă interdicţie să acceseze porturile din întreaga lume şi toate băncile ruse să fie excluse din sistemul internaţional SWIFT”, a mai menţionat el.

Zelenski a spus că NATO este ”cea mai puternică alianţă din lume”, dar ”unii dintre membrii acestei alianţe sunt hipnotizaţi de agresiunea rusă”.

Citeşte şi Zelenski: În fiecare zi şi în fiecare noapte trebuie să găsim modalităţi în care să-i provocăm daune majore inamicului

Auzim o mulţime de conversaţii despre cel de-Al Treilea Război Mondial, despre care se presupune că ar putea începe dacă NATO va închide spaţiul ucrainean pentru rachete şi avioane ruseşti şi, prin urmare, zona umanitară de excludere aeriană nu a fost încă stabilită”, a spus el.

”Acest lucru permite armatei ruse să bombardeze oraşe paşnice şi să arunce în aer blocuri de locuinţe, spitale şi şcoli. Patru clădiri cu mai multe etaje din Kiev au fost bombardate dimineaţa devreme, zeci de morţi”, a subliniat liderul ucrainean.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Activiștii obțin suspendarea ordinului de împușcare a ursului agresor din Trento
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!